Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Juhamatti: “Tuntuu että pala tulee kurkkuun” – juhlakiertue alkaa 70-vuotissynttäreiden alla

Juhamatilla on tunteet pinnassa: uusi albumi, juhlakiertue ja pian hän täyttää 70 vuotta. Lue lisää ja kuuntele kaunis Elämä on hyvä -sinkku.

Julkaistu

@

Kuva: Valokuvaus Marko Lapiolahti, okei.fi.

Juhamatti on nyt monenlaisten tunteiden äärellä. Lyhyessä ajassa tapahtuu paljon: eilen perjantaina julkaistiin pItkän linjan iskelmälaulajan ja tanssimuusikon uusi albumi, tänään lauantaina käynnistyy odotettu juhlakiertue ja ensi keskiviikkona Juhamatti täyttää komeasti 70 vuotta.

Juhamatti julkaisi myös kauniin sinkun Elämä on hyvä -albumiltaan. Voit kuunnella levyn nimikkosinkun Elämä on hyvä tämän artikkelin lopusta. Kappale soi jylhästi ja sen taustalla soivat jouset tuovat syvyyttä tulkintaan.

“Viimeisen albumin viimeinen raita”

“Siinä se on, viimeisen albumin viimeinen raita, herkkä, kaunis, koskettava laulu. Tuntuu että pala tulee kurkkuun ja kyyneleet silmiin”, Juhamatti kuvaa rehellisesti.

Levyllä on muitakin kauniita sävellyksiä, kuten Kosketus jää. Albumi on Juhamatin luottomiehen Veikko Samulin käsialaa.

→ Lue myös: 70 vuotta täyttävä Juhamatti ei ehdi eläkkeelle: ensimmäinen konserttikiertue ja viimeinen levy

Juhamatti on kertonut, että nyt julkaistu juhlavuoden levy on hänen joutsenlaulunsa. Enempää albumeita ei enää tule.

“Markkinat menneet ihmeellisiksi”

Juhamatin uran käännekohta oli Iskelmähaavi-kilpailun voitto vuonna 1975. Palkintona oli levytyssopimus. Hän muisteli Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa eilen perjantaina (6.3.20), että alkoi itsekin etsiä hittikappaleita levylleen.

Eräänä päivänä radiosta tuli ranskalaisen Frédéric François’n kappale Fanny Fanny. Hesarin mukaan Juhamatti sai sen puoliksi neliraitanauhurilleen ja soitti saman tien levy-yhtiöön:

”Nyt minulle löytyi hittibiisi.”

Kappaleesta alkoi ura, joka on kestänyt jo yli 45 vuotta. Tätä hittiä seurasivat mm. Volga, Pieni ja lämpöinen, Voitko unohtaa ja Vain yksi yö, ja ne tekivät Juhamatista yhden rakastetuimmista laulajista Suomessa.

Tanssikulttuuuri on muuttunut maailman mukana.

“Vaikeata on” –Juhamatti tanssimusiikin jamasta

”Vaikeata on. Markkinat ovat menneet ihmeellisiksi. Mutta onneksi ura on siinä pisteessä, ettei paikkoja ole enää pakko hinkua”, Juhamatti tunnustaa HS:ssä.

Juhamatin Elämä on hyvä -juhlakonserttikiertue käynnistyy tänään lauantaina (7.3.20) Härmän  kylpylästä. Voit katsoa kaikki konsertit lippulinkkeineen tämän artikkelin lopusta.

→ Lue myös: Juhlasinkun julkaissut Juhamatti avoimena: “Olen aina noudattanut isäni ohjetta nöyryydestä”

“Lapualla on ollut hyvä elää”

Juhamatti on pysynyt Etelä-Pohjanmaalla, vaikka häntä on etelään houkuteltukin.

”Lapualle tuli jämähdettyä. Mutta olen tyytyväinen. Täällä on ollut hyvä elää ja täältä on hyvä tehdä keikkaa. Enkä ole juuttunut mihinkään mediajuttuihin.”

Kuntoaan hän pitää yllä aktiivisesti. Maanantaisin Juhamatti käy pelaamassa lentopalloa, perjantaisin on kaukalopallovuoro. Chihuahua Dinan kanssa hän ulkoilee päivittäin.

“En minä rapakunnossakaan ole”, Juhamatti kuittaa Hesarissa.

Tiesitkö muuten, että Juhamatin oikea nimi on Jussi Mäkelä? Hän on naimisissa, lapsia on neljä ja lastenlapsia myös neljä.

Juhamatti täyttää 70 vuotta ensi keskiviikkona, 11. maaliskuuta.

Katso Juhamatin & Rosalien kaikki keikat ja konsertit tästä.

Ei keikkoja.

KUUNTELE Juhamatin Elämä on hyvä (säv. Marko Lapiolahti, san. Juho Rintarunsala) 2020:


NAANTALIN KYLPYLÄ on maankuulu kylpylä- ja kokoushotelli Naantalissa, aivan meren rannalla ja idyllisen Naantalin vanhan kaupungin kyljessä. Varaa lomasi heti tästä edulliseen etuhintaan!
Hemtexiltä löydät kaikkea kotisi sisustukseen. Tarjoamme korkealaatuisia tekstiilejä ja sisustustuotteita yllättävän hyvään hintaan. Klikkaa, ihastu ja tilaa!
Tilaa Klingelin postimyynnistä upeat ja edulliset tuotteet! Kaikkea naisille ja kotiin.
Haaveiletko paremmasta unesta? Kokeile 8hours melatoniinilla: luonnollinen reseptivapaa univalmiste. Klikkaa ja kokeile: SAAT 50% ALENNUKSEN ensimmäisestä paketista!