Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Jukka Lampela ja Jorma Kalevi yhdistivät voimansa Lappi-sinkussa – katso musiikkivideo 

Jukka Lampelan ja Jorma Kalevin menevä duokappale Lapin poika on saanut musiikkivideon. Katso ja lue lisää!

Julkaistu

@

Jukka Lampela ja Jorma Kalevi.

Jorma Kalevi ja Jukka Lampela ovat julkaisseet uutta musiikkia: Lapin poika -single on kahden kokeneen laulajan komea yhteisesitys. Voi katsoa ja kuunnella kappaleen musiikkivideon tämän artikkelin lopusta.

Jorma Kalevi kertoo jo pienenä lapsena kuulleensa Lapin poika -kappaleen, ja se on jäänyt syvälle miehen mielen sopukoihin vuosikausien ajaksi. Laulu on alunperin amerikkalainen Red River Valley (Rock), josta on tulkintansa esittänyt mm. Tarja Ylitalo ja Lasse Liemola.

“Nyt oli sopiva aika luoda tästä amerikkalaislähtöisestä kansansävelmästä moderni tulkinta kaikkien kuultavaksi!” Kanarian keisarinakin tunnettu iskelmätähti alleviivaa.

Idea yhteislevytyksestä syntyi juhlissa

Kappaleen syntytarinassa on tenhoa: Lavakauden päättäjäisissä 2019 Jorma Kalevi istui Tampereella samassa pöydässä vanhan kollegansa ja ystävänsä Jukka Lampelan kanssa ja pöytäkeskustelussa Jorma heitti Jukalle idean tämän kappaleen levyttämisestä yhteistyössä.

Jukka innostui ideasta ja muusikot sopivat alustavasti toteutuksesta. Koronapandemia kuitenkin sekoitti suunnitelmia ja turvallisuussyistä kappale päädyttiin levyttämään kolmessa eri studiossa: Luhangalla, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

→ Lue myös: Jukka Lampelan uutuus menee jalan alle: “Tanssittavaa ja hyväntuulista” – kuuntele

Lapin poika-kappaleen tulkitsevat yhdessä Jorma Kalevi ja Jukka Lampela. Lauluosuuksiensa lisäksi vuoden 1986 Kultaisen Harmonikan voittaja Lampela soitti levylle varmoin ottein myös upeat harmonikkaosuudet. Kappaleen Jorma Kalevin kanssa sovittanut Mikki Nuorivaara vastasi kosketinsoitinosuuksista, rumpujen ohjelmoinnista ja kokosi levytyksen valmiiksi näiden äänitysten pohjalta.

“Suuret kiitokset kuuluvat myös Vexa Nybergille, joka on soittanut kappaleeseen maukkaat basso- ja kitararaidat.”

Jorma kunnioittaa sinkulla isänsä muistoa

Singlen virallinen julkaisupäivä oli 18. tammikuuta 2021, jolloin tuli kuluneeksi tasan 60 vuotta Jorma Kalevin isän poismenosta. Jorma haluaakin tällä singlejulkaisulla kunnioittaa isänsä muistoa – isä oli sekä hyvä huuliharpun soittaja että laulaja, ja häneltä Jorma Kalevi on musiikillisia lahjojaan perinyt.

Lapin poika tullaan julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna myös Jorma Kalevin tupla-CD-kokoelmalla, johon on koottu hänen parhaat levytyksensä koko tähänastisen pitkän uran varrelta.

→ Lue myös: Uusi, kallis hoito pelasti kuolemalta – Jorma Kalevi Seiskassa: “Olen loppusuoralla”

Parantumatonta keuhkofibroosia sairastava Jorma Kalevi, 74, on kertonut elävänsä nyt jo laina-ajalla.

“Lääkäri antoi minulle vuoden, pari elinaikaa näillä keuhkoilla. Ihan maksimi on kuulemma viisi vuotta. Se on raaka ja kova tuomio”, laulaja kertoi viime vuoden puolella.

“Olen tosi heikossa kunnossa”

Jorma vietti kotiseudullaan Jyväskylässä kesän ja syksyn, mutta on nyt palannut Gran Canarian saarelle.

“Olen tosi heikossa kunnossa eikä nettikään aina täällä Kanarialla toimi kovin hyvin”, Jorma viestittää Kanarialta, missä hän on viettänyt talviaan 1970-luvulta saakka.

Jorma tunnetaan myös Playa del Inglesin suosittujen Tiffany- ja Amigo-yökerhojen vetäjänä.

“Itse olen todella kuolemansairas tämän parantumatton keuhkofibroosin vuoksi. Joka päivästä täytyy kiittää Yläkertaa.”

→ Lue myös: Kuolemansairaan Jorma Kalevin jäähyväiset – katso erikoiskonsertti Kanarialta

KATSO Jukka Lampelan ja Jorma Kalevin Lapin poika -musiikkivideo:


Haaveiletko paremmasta unesta? Kokeile 8hours melatoniinilla: luonnollinen reseptivapaa univalmiste. Klikkaa ja kokeile: SAAT 50% ALENNUKSEN ensimmäisestä paketista!


Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!


Rentoudu ja nauti Ruissalon kylpylässä Turussa! Varaa ihana kylpylälomasi nyt parhaaseen etuhintaan – klikkaa heti!


Hemtexiltä löydät kaikkea kotisi sisustukseen. Tarjoamme korkealaatuisia tekstiilejä ja sisustustuotteita yllättävän hyvään hintaan. Klikkaa, ihastu ja tilaa!