Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Jukka Lampelan uutuus menee jalan alle: “Tanssittavaa ja hyväntuulista” – kuuntele

Jukka Lampelan Särkyköön sydän -kappale on jukkamaisen aitoa ja rehtiä tanssimusiikkia.

Julkaistu

@

Jukka Lampela julkaisi tänään torstaina (15.10.20) uuden sinkun nimetään Särkyköön sydän. Kappale on jukkamaisen aitoa ja rehtiä tanssimusiikkia, iloisen duurivoittoinen sävel, joka menee kerralla jalan alle.

Jukka on aina korostanut tanssittavuutta. Kun häneltä vuoden 2019 keväällä ilmestyi soolouransa neljäs pitkäsoitto nimeltä Sulle vain, Jukka nosti esiin hyvien ja iskevien melodioiden merkityksen.

“Punaisena lankana levyn teossa on aina tanssittavuus ja korvaan tarttuvat melodiat sanoituksineen”, Jukka alleviivasi.

→ Lue myös: Pitkä odotus palkittu: Jukka Lampelalta uusi levy “tanssittavaa duurimusiikkia”

“Piti tulla puhdas duurilevy”

Sulle vain -levy osoittautui menestykseksi, ja se valittiin myös Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi elokuussa 2019.

“Alun perin tästä piti tulla duurilevy. Mutta sitten ymmärsin, että suomalainen yleisö kaipaa myös mollia, joten levylle pääsi myös viisi mollivoittoista kappaletta”, Jukka, 56, kertoi Lapin Kansan taannoisessa haastattelussa.

“Levyllä on kahdeksan duurivoittoista kappaletta, joissa keskeisintä on tanssittavuus ja hyväntuulisuus. Mukana on myös muutamia kesäisiä kappaleita. Se johtuu siitä, että musiikkiani soitetaan pääasiassa keikoilla, joissa väki on valmistautunut tanssimaan.”

→ Lue myös: Nyt on hillaa! Jukka Lampelakin lähti liian pienellä astialla jängälle

Jukka Lampela ahersi syyskuussa studiossa Särkyköön sydän -sinkkunsa kanssa. Kuva: Facebook.

27 vuotta Souvareissa

Molkojärveltä Kittilästä kotoisin oleva ja nykyisin Rovaniemellä perheensä kanssa asuva Jukka Lampela on viimeisten vuosien ajan keikkaillut niin soolona kuin Lapponia-bändinsä kanssa. Reilun 27 vuoden Souvari-kokemuksella Lampela tanssittaa ja viihdyttää yleisöä iloinen pilke silmäkulmassa tietäen, mitä tanssiyleisö haluaa ja miten musiikki pitää heille esittää.

Harmonikkataitelijanakin tunnetulla Jukalla on taskussaan Viljo Vesterinen -kilpailun voitto 1985 sekä Kultainen harmonikka -kilpailun voitto 1986.

27 vuoden mittainen taival Souvarit-yhtyeessä tuli tiensä päähän vuonna 2013.

“Muistelen tuota pitkää aikaa lämmöllä, siihen mahtuu monia mukavia muistoja.”

→ Lue myös: Jukka Lampela viihtyy kotona: “Lasten ehdoilla mennään” – katso video

“Luovutan tanssilattian muille”

Jukka Lampela on kertonut viihtyvänsä kotioloissa. Kymmenien vuosien keikkareissujen jälkeen on ollut mukava viettää enemmän aikaa perheen parissa. Jukalla on kaksi pientä lasta.

“Kun ikänsä on ollut tien päällä, saattaa se pysähtyminen olla kova paikka monelle. Minä olen nyt kotona ollut paljon perheeni parissa ja ihan lasten ehdoilla mennään.”

Tanssiminen ei ole perheenisän harrastus, vain tanssittamnen.

“En mene mielelläni tanssimaan. Perustanssit toki osaan, mutta onhan se vähän sellaista haarukkatanssia. Mieluiten soitan muille ja luovutan tanssilattian niille, jotka osaavat!”

Särkyköön sydän

ja koko maailma hajotkoon.

Sen riskin otan nyt

jos mä silloin sinun oon.

Katso Jukka Lampelan keikat tästä.