Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Jukka Lampela viihtyy kotona: “Lasten ehdoilla mennään” – katso video

“Keikkailen sopivasti. Tanssimusiikkia soitan niin kauan kuin sokeri suussa sulaa”, Jukka Lampela sanoo videohaastattelussa. Katso ja lue lisää!

Julkaistu

@

Jukka Lampela kertoo tuoreella videohaastattelulla kuulumisiaan. Harvoin julkisuudessa nähty Souvareiden ex-muusikko kertoo viihtyvänsä kotona.

“Kun ikänsä on ollut tien päällä, saattaa se pysähtyminen olla kova paikka monelle. Minä olen nyt kotona ollut paljon perheeni parissa ja ihan lasten ehdoilla mennään”, Jukka, 55, kertoo.

Hänellä on 3-vuotias poika ja 9-vuotias tytär. Harmonikkakärpänen ei vielä jälkikasvua ole puraissut, mutta tytär soittaa kyllä pianoa.

“Ja remonttireiskana olen välillä touhunnut… viime vikolla just purin avotakan, 1 600 kiloa tiiliä, kova homma.”

→ Lue myös: Pitkä odotus palkittu: Jukka Lampelalta uusi levy “tanssittavaa duurimusiikkia”

Mainos

KLIKKAA  KUVAA JA VARAA IKIMUISTOINEN PIKKUJOULURISTEILY!

“Souvarit oli antoisaa aikaa”

Jukka Lampela kiersi Souvareiden mukana 27 vuotta.

“Se oli sitä elämää se. Tien päällä oloa. Antoisaa aikaa. Oppi tuntemaan tanssiyleisöä ja keikkaelämää.”

Nykyään Jukka sanoo tekevänsä keikkoja silloin tällöin, sekä yksinään että nelimiehisen Lapponia-orkesterinsa kanssa.

“Sopivasti, ei joka viikonloppuna. Mukava ollut huomata, että tuttuja naamoja käy keikoilla. Ihmiset tulevat vielä meikäläistäkin katsomaan, eivät ole kokonaan unohtaneet”, Jukka virnistää.

“Haluan soittaa niin kauan kuin sokeri suussa sulaa”

“Nyt olen voinut esittää haluamiani kappaleita, vähän erilaisempaa settiä ja myös omia lauluja. Olen vanhan liiton mies, haluan pitää perinteistä tanssimusiikkia yllä. Haluan sitä soitaa niin kauan kuin sokeri suussa sulaa.”

Mainos

“Innostuin haitarista Lauantaitansseissa”

Lämminhenkisessä videohaastattelussa Kittilän Molkojärveltä kotoisin oleva Jukka muistelee lapsuuttaan. Hän nauraa olleensa perheensä musta lammas musikaalisuden suhteen.

“Innostuin haitarista, kun tv:ssä pyöri Lauantaitanssit ja katselin Aaro Kurkelan soittoa. Isän kanssa Rovaniemeltä lähdettiin hakemaan ensimmäistä haitariani. Olin silloin 10-vuotias. Tuntitolkulla kotona soitin ja harjoittelin. Kävin myös Kittilän kansalaisopistossa tunneilla ja myös yksityistunneilla.”

→ Lue myös: Jukka Lampela kaatoi poikana kynällä karhun – piirros päätyi lehteen: “Erämies jo silloin”

Jukka on voittanut Vili Vesterisen harmonikkakilpailun 1985 sekä Kultaisen harmonikan 1986.

Allaolevalta videolta voit katsoa Jukan suorituksen Kultainen harmonikka -finaalissa 1986 Illan hämärtyessä -kappaleesta (video alkaa suoraan Jukan soitosta):

“Olin sen verran maalaispoika, ettei homma kihahtanut hattuun. Jalat olivat maassa koko ajan. Olihan se jännää, kun jonnekin Seinäjoelle pyydettiin Tangomarkkinoille esiintymään… Oinaksen Teuvo voitti, minä soitin suorassa tv-lähetyksessä”, Jukka muistelee kesää 1986.

“Siihen aikaan kun ei ollut kännyköitä olemassa, niin kotiin tuli fanipostia. Vieläkin on niitä kirjekuoria tallessa. Tuntui mukavalta!”

Katso Jukka Lampelan keikat tästä.

KATSO Jukka Lampelan haastattelu tästä:


Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.