Ota yhteyttä

Tanssilavat

Tanssipaikat paineessa – peruutuksia, muutoksia ja siirtoja virtaa: Kisakaari, Kuntotalo, Ruskotalo, Auran Nuortentalo…

Moni tanssipaikka on peruuttanut koko syyskauden. Moni parketti kutsuu silti tanssimaan. Katso päivittyvä lista.

Julkaistu

@

Koronapandemia kurittaa taas yhä enemmän tanssipaikkoja.

Radisson Blun Tähtitansseissa Oulussa piti tulevana perjantaina (16.10.) tanssittaa Marko & Jukka. Hotellin kaikki syksyn keikat on nyt peruttu “vallitsevan tilanteen vuoksi”.

Ohjelmatoimisto Gramofoni tiedotti tänään (13.10.) myös, etteivät tanssit käynnisty lainkaan Turun liepeillä Ruskotalossa.

Saman kohtalon koki Mikkelin Ristiinassa sijaitseva Kisakaaren tanssipaikka. Koko Kisakaaren syksyn tanssikausi on peruttu.

Kisakaaren kausi on peruttu

“Ikäväksemme joudumme ilmoittamaan, että Kisakaaressa ei syksyllä 2020 tanssita. Mutta toivottavasti pääsemme taas jatkamaan tansseja keväällä 2021”, lavalta tiedotetaan.

→ Lue myös: Pavi lopettaa, Ruusulinna jatkaa viikon kerrallaan – korona kourii lavoja

Auran Nuortentalon tanssikausi on yleensä alkanut lokakuun alussa, mutta ei nyt.

“Vallitsevan covid-19 tilanteen vuoksia Auran Nuortentalon syksyn tanssikautta ei avata lokakuun alussa. Tanssikauden aloitus siirtyy toistaiseksi siis eteenpäin. Infoamme tilanteen muuttuessa sekä kauden avauksesta erikseen”, tanssipaikka kertoo.

Tanssiin.fi:n tietojen kausi alkaisi 14.11. jolloin Aurassa nähtäisiin viihdyttämässä Taikakuu sekä Reeta & Lumo.

Tanssiton syksy: Pajarihovi, Ikaalinen, Evijärvi, Riemuliiteri…

Syksyllä ei tanssita myöskään Kouvolan Korialla sijaitsevalla Elimäen Vilppulan Nuorisoseuralla, Evijärven Alapään Nuorisoseuralla, Ikaalisten kylpylässä, Hyvinkään Järjestötalolla, Kukonhiekassa Saarijärvellä, Haapamäen Suojassa Keuruulla eikä Kiteen Pajarinhovissa. Viihderavintola Las Palmas Joensuussa  ilmoitti vastikään, että loka-marraskuun keikat on peruttu.

Hotelli Hiittenharjun syyskausi Harjavallassa on kysymysmerkki, samoin Häijään Tanssikrouvin. Naapurinvaaran huvikeskus Sotkamossa miettii vielä jatkoa. Esimerkiksi kuopiolainen hotelli IsoValkeinen lykkäsi ensin kauden alkua marraskuun lopulle, mutta perui lopulta koko loppuvuoden keikat.

“Iskelmäravintola IsoVaaleen tanssit siirtyvät kevätkaudelle 2021. Jos pandemiatilanne on helpottunut, Iskelmäravintola IsoVaalee avautuu 15.1.2021”, IsoValkeinen tiedotti.

Lapissa legendaarinen Äkäslompolon Riemuliiteri ei avautunut ruskatanssien ajaksi ollenkaan. Talven tilanteesta ja koko paikan tulevaisuudesta ei ole vahvistettua tietoa.

→ Lue myös: Riemuliiteristä osuuden ostanut Aki Samuli: “Sain pilkkaa letunpaistosta”

Kouvolan Kuntotalon tanssit on tanssittu, ainakin tämän vuoden osalta.

Korona katkaisi 70-vuotisen tanssiperinteen Kouvolassa

Kouvolassa 70 vuotta järjestetyt Kuntotalon tanssit loppuivat koronan takia.

Kouvolalaiset urheilu- ja liikuntaseurat ovat järjestäneet tansseja Kuntotalolla 1950-luvun puolivälistä saakka. Niitä on pidetty lauantai-iltaisin lokakuusta lavatanssikauden alkuun. Tanssit ovat olleet merkittävä osa seurojen varainkeruuta ja toimintaa on pyöritetty talkoovoimin.

Tanssitoimikunta kertoi syyskuun lopulla tiedotteessa, että koronavirusepidemian vuoksi järjestelyvastuussa olevat seurat ovat päättäneet lopettaa tanssien järjestämisen.

→ Lue myösLoppuvuoden laivatanssit uhattuina: Tallink ja Viking Line karsivat keikkoja

Myös laivat ovat karsineet entisestään tanssiesiintyjiä. Tallinkin, Siljan ja Eckerö Linen laivoilla ei tanssita lainkaan nimiartistien tahtiin koko loppvuonna 2020. Viking Line on vähentänyt loppuvuoden tanssikeikkoja mm. Gracelta ja XPRS:ltä.

Eija Kantola: “Tarviiks kukaan sairaanhoitajaa?”

Ihmisten terve varovaisuus sekä viranomaisten koko ajan vaihtuvat suositukset ja kiellot ovat johtaneet siihen, että tanssijoiden määrä maan lavoille on vähentynyt, monin paikoin jopa merkittävästi.

Siksi useat lavat ovat esimerkiksi joutuneet jättämään ns. illan kakkosorkesterin kokonaan pois. Peruutuksia ja harvennuksia keikkakalentereihin on myös tehty paljon.

→ Lue myös: Korona vei artisteilta leivän

Myös artistit ja orkesterit ovat hätää kärsimässä.

Eija Kantola antaa esimerkin: lokakuussa tangokuningattarella piti olla alunperin 20 keikkaa. Viikko sitten peruuntui viimeinenkin, kun iisalmelainen Spa Hotel Runni joutui peruuttamaan kaikki lokakuun tanssi-illat koronan takia.

“Tarviiks kukaan n. 30 vuotta sitten viimeks sairaanhoitajan (psykiatrisella puolella) hommia tehnyttä sisar friskiä tummaa?” Eija kyseli sosiaalisessa mediassa hirtehisesti.

Monella lavalla tanssitaan silti

Urjanlinnassa Sievissä tanssitaan syystalvi suht’ normaalisti, ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan. Ensi lauantaina (17.10.) lavalla viihdyttää MeLammelat.

Monella tutulla lavalla ja tanssipaikassa pääsee kuitenkin tänäkin syksynä tanssimaan. Parketille pääsee pyörähtelemään muun muassa näissä paikoissa:

Keikkatilanne elää nyt harvinaisen voimakkaasti ja muutoksia saattaa tulla nopeastikin.

→ Lue myös: Iskelmäkonsertit käynnistyvät koronaohjeita noudattaen

Kaikesta huolimatta myös konsertteja on suunniteilla syksyksi ja talveksi. Tanssiin.fi kertoi viime viikolla, että vaikka yleisökapasiteettia on jouduttu rajoittamaan, konserttisalit ovat auenneet koronasuosituksia noudattaen.

Esimerkiksi Teemu Roivaisen ja Diandran tähdittämä Sydämeni osuman sai -konserttikiertue on ollut menestys.

“Yleisö osoitti seisoviltaan suosiota”, konserttipaikalta raportoitiin.

Moni artisti aikoo tehdä myös joulukonsertteja tuttuun tapaan kirkoissa. Esimerkiksi Amadeus Lundberg aikoo aloittaa Meidän joulu -konserttisarjansa Akaan kirkosta 28.11.

 

EDIT: Listausta päivitetty 18.10. klo 16.30 (lisätty tieto IsoValkeisen loppuvuoden tanssien peruutuksesta) sekä 20.10. klo 20.30 (lisätty tieto että Teeriharju perui marraskuun keikat)


TANSSI NOTKEASTI! Haluatko lisää joustavutta niveliisi? Kokeile nyt ilmaiseksi! Flex5x-ravintolisä auttaa. Klikkaa heti!
Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.
Äänikirja hurmaa. Kokeile Storyteliä nyt ILMAISEKSIi kahden viikon ajan ilman sitoumuksia! Klikkaa heti.
Autolainaa jopa 60 000€! Tee UNELMISTASI totta! Autoluotto kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja luotonantajaa.