Ota yhteyttä

Uutiset

Jukka Virtanen menehtyi syöpään: ”Haukkukaa minut sitten kunnolla muistokirjoituksessa”

Kun sanoittajamestari kuuli eturauhassyöpädiagnoosistaan 2015, Jukka Virtanen haistatti lääkärille ”v*tut”. Huumori säilyi loppuun saakka.

Julkaistu

@

Suomalaisen viihteen legenda Jukka Virtanen on kuollut tänään sunnuntaina (1.9.2019). Virtanen menehtyi vakavan syöpäsairauden uuvuttamana kotonaan Helsingissä 86-vuotiaana.

Neljä vuotta sitten Jukka Virtanen kertoi sairastuneensa eturauhassyöpään.

“Asioita tuppaa nykyisin unohtumaan. Olen nyt erittäin pahasti sairas. Loppusuoralla”, Virtanen luonnehti Apu-lehdelle 2015.

Myöhemmin Iltalehti uutisoi, että syöpä eteni luustoon saakka.

Eturauhassyövän lisäksi Virtanen on sairastanut toisenkin syövän. Myös ohitusleikkaus on takana. Muutama vuosi sitten Virtanen sai aivohäiriön ja menetti muistinsa. Hoidon ansiosta muisti palautui 98,3 prosenttisesti.

Haistatti lääkärille “v*tut”

Tarina kertoo, että kun Jukka Virtanen sai keväällä 2015 syöpädiagnoosin, lääkäri ilmoitti Virtasen kuolevan jo kesällä.

“V*tut”, oli Jukka tokaissut siihen ja jatkanut elämäänsä.

Virtanen ei antanut sairauksiensa himmentää huumorintajuaan.

“Olen silti iloisella mielellä ja menen eteenpäin. Sanoin jo Bisquitille (Seppo Ahti, toim. huom.), että kirjoitat sitten Hesariin hauskan muistokirjoituksen, jossa haukut minut oikein kunnolla”, hän hymyili Avun taannoisessa haastattelussa.

Naimisissa 60 vuotta

Jukka oli naimisissa Liisa Virtasen kanssa vuodesta 1959. Heidän poikansa on näyttelijä Ville Virtanen ja tytär Riikka Virtanen. Lapsenlapsia heillä on yhteensä kuusi.

Jukka Virtanen on saanut lukuisia palkintoja elämäntyöstään musiikki- ja televisiomaailmassa. Hän sai sanoitusurastaan Juha Vainio-palkinnon. Vuonna 2012 hänet palkittiin Kultasella Venlalla elämäntyöstään.

Virtanen oli mukana VEK (Jukka Virtanen, Aarre Elo, Matti Kuusla) -työryhmässä, jonka viihdeohjelma Lumilinna voitti tv-ohjauksen Montreaux’n Kultaisen ruusun vuonna 1965. 1960-luvun alkuvuosina Virtanen osallistui Kankkulan kaivolla -radiohupailun käsikirjoittamiseen. Virtanen on Uuden Iloisen Teatterin perustajajäseniä. 

Hän on tunnettu myös Levyraati– ja Runoraati-televisio-ohjelmista. Virtanen juonsi Levyraatia televisiossa vuosina 1980-1997.

Sanoitti lukuisia klassikoita

Laulajana Virtasen kappaleita ovat muun muassa Hanna ja Niilo (1969), Balladi pojasta nimeltä Vee (1971), Perspirantti-Antti (1972) ja Kaupungin rumin mies (1974).

Muiden levyttämiä sanoituksia Virtanen on tehnyt noin 250. Näistä tunnettuja ovat esimerkiksi Maalaismaisema, Taas on aika auringon, Konstan parempi valssi ja Seitsemän kertaa seitsemän.

 


Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).
Kilpailuta autohuoltosi ja säästä satasia! AutoJerry on Suomen suurin autohuoltojen vertailupalvelu