Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Jussi Lammela ihmettelee keikatonta viikonloppua: “Lämmitän saunaa mökillä”

Ennen oltiin keikalla, nyt MeLammeloiden solisti Jussi Lammela kuuntelee radiosta puhelintoivekonserttia.

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Jussi Lammela lähettää terveisiä “kaikille ystävilleen ja miksei vihamiehillekin” Lokalahden-mökiltään Varsinais-Suomessa.

MeLammelat-orkesteria luotsaava entinen Finlanders-tähti on tottunut kiertämään Suomea ristiin rastiin tanssikeikoilla kymmeniä vuosia, mutta nyt tahti on hiljentynyt.

“Koronan pelko kiusaa nyt meitä” –Jussi Lammela

Niinpä pitkän linjan ammattimuusikko huokaa olevansa hieman ihmeissään.

“En olisi vuosi sitten uskonut, että nyt istun täällä mökillä perjantai iltana, kuuntelen Puhelintoivekonserttia radiosta ja lämmittelen saunaa. Ennen vanhaan sitä oltiin keikalla,mutta koronan pelko kiusaa nyt meitä”, Jussi sanailee.

“Toivottavasti tämä kohta helpottais, ei sillä etteikö täällä mökillä ois mukavaa, mutta kova hinku olis päästä soittamaan ja tapaamaan teitä ihmiset!”

Perusti uuden orkesterin keväällä

Jussi erosi perustamastaan Finlandersista yllättäen viime huhtikuussa.

→ Lue myös: Finlandersin jättänyt Jussi Lammela paljastaa: “Perustin uuden orkesterin”

Lähtöön ei kuitenkaan liittynyt sen suurempaa dramatiikkaa, vaan kyse oli ennen kaikkea Jussin halusta tehdä jotain uutta.

“Tuli vähän väsy”, hän perusteli huhtikuussa.

“Molemmin puolin hyvissä ja iloisissa merkeissä tässä mennään. Yli 35 vuotta yhdessä orkesterissa on kova suoritus. Ja Arskan ja Lassen kanssa olen soittanut jo 38 vuotta yhdessä”, Jussi viittasi vanhoihin muusikkokavereihinsa Aarne Harteliniin ja Lasse Paasikkoon.

Katso kokki-Jussin nugettivideot!

Kun korona harvensi keikkakalenteria, Jussilla on ollut aikaa nauttia mökkisyksystä. Innokkaana ruuanlaittajana hän on myös jakanut reseptejä Facebookissa.

Rakkaus ruuanlaittoon lienee periytyvää, sillä Jussin poika Eero valmistui taannoin kokiksi.

→ Lue myös: Jussi Lammelan poika peri isältään rakkauden ruokaan – valmistui kokiksi

Tässä Jussin kananugettien valmistusvideot:

MeLammeloiden seuraava keikka on kahden viikon päästä perjantaina 25.9. Iisalmella Runnin kylpylähotellissa. Katso MeLammeloiden kaikki keikat tästä.

Väljentynyt keikkatahti on antanut aikaa luovuudelle, ja niinpä MeLammelatkin on vieraillut tiuhaan studiossa. Syyskuussa he julkaisivat toisen sinkkunsa, nimeltään Muistojeni Bolero.

→ Lue myös: Muistojeni Bolero on MeLammelat -orkesterin uusin single

Orkesteri harventui nelimiehiseksi

Orkesterissa on muuten tapahtunut myös muutos, kun koskettimia soittanut Matti Rantatalo on jättänyt yhtyeen.

“Matti jatkaa kanttorin hommia Salossa ja me muut tanssihommissa. Että näin nelistetään nyt ainakin toistaiseksi”, Jussi Lammela kertoo.