Ota yhteyttä

Uutiset

Katri Helena palaa laululavalle kesällä – kahden vuoden tauko keikoissa

“Omia lapsenlapsia ei ole voinut halata”, Katri Helena kuvaa korona-ajan raskautta. Hän palaa elokuussa keikoille. Lue lisää!

Julkaistu

@

Kuva: katrihelena.fi

Katri Helena tekee paluun lavalle ensi kesänä. Rakastettu laululegenda esiintyy Sastamalassa, Kiikan Venetsialaisissa lauantaina 28.8.

Pirkanmaa saa siis uuden festivaalin, kun kesän päättäjäisiä juhlitaan hyvän musiikin merkeissä. Katri Helenan lisäksi lavalle nousevat poptähti Jonne Aaron ja Agents-henkistä musiikkia esittävä Ville Liimatainen & Ajomiehet.

Katri Helenan edellisestä esiintymisestä on kulunut aikaa liki kaksi vuotta. Edellisen kerran hänet nähtiin joulukonserteissa konserttisaleissa joulukuussa 2019. Hän oli pitkään sairauslomalla kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi.

→ Lue myösKatri Helenan juhannusterveiset: “Ei laulaminen vielä lopu”

Viime kesänä Katrikin ennätti jo elätellä toivoa keikoista ja suunnitelmissa oli kesäteatteriakin, mutta koronarajoitukset estivät ne lopulta.

Katri Helena Kalaoja on sinivalkoinen ääni, jonka levytysura alkoi jo vuonna 1963 Poikien kuvat -laululla. Hän on levyttänyt vuoteen 2018 mennessä 479 laulua, julkaissut 52 albumia ja kokoelmaa ja myynyt yli 1,5 miljoonaa äänitettä. Katri on saanut 19 kultalevyä, 4 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan.

Katri Helenan hittejä ovat muun muassa Anna mulle tähtitaivas, Vasten auringon siltaa, Mun sydämeni tänne jää, Katson sineen taivaan, Lintu ja lapsi, Katson autiota hiekkarantaa, Paloma Blanca, Syysunelma, Ei kauniimpaa  ja Puhelinlangat laulaa.

“Omia lapsenlapsia ei ole voinut halata”

Katri Helena on kampanjoinut viime aikoina sosiaalisessa mediassa koronarokotusten ja Unicefin puolesta.

Monen ikäisensä tavoin hänkin on kaivannut läheisiään ja perhettään.

“Sitten kun pandemia on ohi, otan lapsenlapset syliin ja ollaan vaan lähekkäin. Odotan sitä, kun poika ei enää muistuttaisi turvaväleistä”; Katri sanoo.

“Kaikista vaikeinta viime vuoden aikana on ollut se, ettei omia lapsenlapsia ole voinut halata. Jokainen koronarokote tuo meidät lähemmäksi toisiamme, kaikkialla!”

Katrin kumppani perhejuhlien puuhamiehenä

Kiikan Venetsialaisten puuhamiehenä toimii Katri Helenan kumppani, promoottori Tommi Liimatainen. Kesäfestarit taitavat olla kuin perhejuhlat, sillä Jonne Aaron ja Ville Liimatainen ovat Tommin pikkuveljiä.

Toive tapahtumasta on tullut alueen asukkailta.

Sukumme juuret yltävät Kiikkaan, jossa edelleen asuu monia läheisiämme. Toive tapahtumasta on kiirinyt useaan otteeseen korviimme, kunnes nyt sen järjestämiseen avautui mahdollisuus, Tommi kertoo.

Jonne Aaronin Ota mut -konserttisalikiertue keskeytyi koronan vuoksi maaliskuun alussa 2020. Ville Liimatainen ja Ajomiehet julkaisi debyyttisinglen, Jonne Aaronin heille säveltämän kappaleen ’Tuhlaajapoika’, marraskuussa 2020.

→ Lue myös: Katri Helenan kehuma Ville Liimatainen on kuin Topi Sorsakoski – julkkisveljet tukena

Elokuun pimenevät illat antavat upeat puitteet keikkaelämykselle valoineen ja idyllisine puitteineen. Kiikan urheilukentälle nousevassa tapahtumassa on maakuntafestivaalitunnelmaa, Tommi Liimatainen fiilistelee.

Tapahtumassa on kattavat ravintolapalvelut ja yhteistyökumppaneiden ruokamyyntipisteitä. Alueelta löytyy myös erillinen VIP-alue, jossa on omat ravintolapalvelut, istumapaikkoja pöytineen sekä omat wc:t. VIP-lippuun sisältyy buffet-ruokailu. Lipunmyynti tapahtumaan on käynnistynyt Lippupisteessä (klikkaa tästä).

Kirja ilmestyy juhlavuonna 2023

Katrista on tekeillä myös elämäkerta.

→ Lue myös: Katri Helena muutti mielensä – elämäkerta tulossa: “Haluan kertoa enemmän”

Elina Hirvosen kirjoittama teos ilmestyy vuonna 2023, jolloin tulee kuluneeksi 60 vuotta laulajan ensilevytyksestä.

“Kerron, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut”, Katri Helena sanoo.

”Ajattelin kaikki nämä vuosikymmenet, että minun elämäntarinani on kerrottu lehtijutuissa pieninä palasina, ja se riittää. Viime keväänä havahduin ajatukseen, että haluan kertoa enemmän.”


Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!
Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.