Ota yhteyttä

Media

Katri Helenan suru: äiti nukkui pois 102-vuotiaana

“Hän toivoi pääsevänsä pois”, Bertta-äitinsä tammikuussa menettänyt Katri Helena kertoo Me Naisissa.

Julkaistu

@

Katri Helena Kalaoja sai tammikuussa suru-uutisen, kun hänen äitinsä Bertta Koistinen menehtyi. Äiti oli kuollessaan 102-vuotias.

Bertta Koistinen vietti viimeiset vuotensa palvelutalossa, missä hän viihtyi mainiosti. Katri Helena, 74, asui aivan lähistöllä ja kävi äitinsä luona liki päivittäin.

“Hän toivoi pääsevänsä pois” –Katri Helena Me Naisten mukaan

“Äiti lähti taivaan valoon. Hän oli 102-vuotias ja toivoi, että pääsi pois. En ollut paikalla ihan sillä hetkellä, kun henki lähti, mutta tulin paikalle muutaman tunnin kuluttua. Hän menehtyi palvelutalossa, eikä ollut edes sairaalassa”, Katri kertoi Me Naiset -lehdelle.

“Minulle tuo lohtua, että äidillä on henkimaailmassa hyvä olla.”


Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.

Veli kuoli puolivuotiaana

Katri Helena oli vanhempiensa, Karjalan evakkojen Bertta ja Veikko Koistisen, ainoa lapsi. Tosin jatkosodan aikana vuonna 1943 Koistisille syntyi poikalapsi, joka eli vain puolivuotiaaksi.

“Veljeni Jorma kuoli puolivuotiaana aivokalvontulehdukseen. Silloin ei ollut lääkkeitä, joilla tautia olisi voitu hoitaa. Vanhemmilleni asia oli niin vaikea, ettei siitä puhuttu vieraille. Heidän sukupolvensa mieluummin vaikeni kuin puhui raskaista kokemuksistaan. Minä ainoana lapsena surin menetettyä veljeä”, Katri Helena sanoi Apu-lehden haastattelussa 2017.

Sodan loputtua, 17. elokuuta 1945 syntyi Katri.

SInivalkoisen laulajalegendan molemmat vanhemmat ovat nyt kuolleet, isä-Veikko menehtyi vuonna 2002.Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.