Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Kolme lavakonkaria yhdisti voimansa – iskelmätrion sinkku julki ja yhteiskiertue mielessä

Uuden HAL eli Hietala-Ahola-Leino -kolmikon muodostavat tanssilavojen tutut nimet Aki Hietala, Juha-Matti Ahola ja Janne Leino. Lue haastattelu ja kuuntele trion ensisinkku!

Julkaistu

@

Kolme kevyen musiikin konkaria on yhdistänyt voimansa ja julkaissut uutta musiikkia. HAL eli Hietala-Ahola-Leino -nimisen kolmikon tavoitteena on lähteä myös ensi vuonna yhteiselle kiertueelle.

Kokoonpanoon kuuluvat jo liki 30 vuotta tanssilavoja eri yhtyeiden solistina kiertänyt Aki Hietala, maamme suosituimpiin tanssiyhtyeisiin lukeutuvan yhtyeen, Sinitaivaan, solisti Juha-Matti Ahola sekä Charlies-yhtyeen solistinakin tutuksi tullut musiikin monitoimimies Janne Leino.

Sinkun takana kovia tekijöitä

Hietala-Ahola-Leino -kolmikko on juuri julkaissut uuden kappaleen, Saada rakkautta ja rakastaa, jonka on säveltänyt Maki Kolehmainen ja sanoittanut  Sana Mustonen. Sana muuten täytti vastikään 50 vuotta.

“Idea kokoonpanomme perustamiseen syntyi melkein kuin yhteisestä sattumasta. Itse kuulin radiosta Janne Leinon haastattelun ja otin häneen yhteyttä. Janne puolestaan kertoi, että myös hänellä oli jo ajatuksia muodostaa tällainen kokoonpano. Ja taisipa siinä olla jo Juha-Matti Aholankin nimi heti pöydällä ja kaikki oli valmista”, kertoo Aki Hietala.

Voit kuunnella sinkun tämän artikkelin lopusta.

Nimenä oli aluksi Kolme tenoria

Kokoonpanon nimi vaihtui matkan varrella.

“Projektimme nimi taisi olla ensi alkuun ‘Kolme tenoria’, mutta sittemmin nimeksi muotoutui ytimekkäästi HAL. Tuottajamme Maki Kolehmainen innostui myös projektistamme ja sävelsi meille ensimmäisen singlemme. Saimme siihen myös hienon tekstin, ja sitten kaikki olikin jo valmista”, toteaa Juha-Matti Ahola.

Toisen polven muusikoita

HAL-kolmikkoa yhdistää monen asian lisäksi se, että he ovat kaikki toisen polven muusikoita ja vievät siten omalta osaltaan musiikin viestikapulaa eteenpäin.

Lisäksi Janne Leinon Eerika-tytärkin on jo julkaissut musiikkia omalla nimellään, joten musiikki on tarttunut tuleviinkin sukupolviin.

Albumi tekeillä, seuraava sinkku isänpäiväksi

“Valmistelemme parhaillaan HAL-kokoonpanolle albumia, jossa on yhteiskappaleiden lisäksi jokaisen omia bravuureita. Seuraava singlemme ilmestyy isänpäiväksi. Lisäksi tavoitteenamme on toteuttaa HAL-kiertue vuoden 2021 aikana”, Leino kertoo.

Akilla jäi Tangomarkkinat väliin

Aki Hietala on ylivieskalaislähtöinen laulaja, joka voitti Valssin Valtias -laulukilpailun 1995. Lisäksi hänet valittiin vuonna 1997 Vuoden tanssittajatulokkaaksi. Hietala on julkaissut useita albumeita eri levymerkeille, ja hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Ei aikaa huomiseen, Toiveunia ja Jos luoja suo.

Akin piti tänä vuonna osallistua Seinäjoen Tangomarkkinoille, kun hän hauskojen yhteensattumien kautta päätyi ottamaan tangohaasteen vastaan.

→ Lue myös: Aki Hietala lupaa: “Jos 500 tykkää tästä, niin lähden taas Tangomarkkinoille”

→ Lue myös: Aki Hietala lähtee tavoittelemaan tangokruunua: “Nyt tein sen, minkä lupasin”

Korona kuitenkin siirsi tangot ensi vuoteen, ja Aki on nyt kahden vaiheilla, mitä hän tekee ensi kesän suhteen.

Rumpali-laulaja Juha-Matti Ahola on ollut mukana Sinitaivas-yhtyeessä sen perustamisesta eli vuodesta 2007 alkaen. Yhtyeen ura sai vauhdikkaan alun Viihdyttäjä 2007 -kilpailun voiton myötä. Viisi albumia julkaissut Sinitaivas on yksi maamme suosituimmista tanssiorkestereista ja on kiertänyt jo usean vuoden ajan 150 esiintymisen vuositahdilla ympäri Suomen.

Orkesterin tuorein sinkku julkaistiin juuri. Kappale on nimeltään Sierra Madre.

Lue myös: Sinitaivaan uutuusvideo kuvattiin erikoisessa miljöössä: “Paikka löytyi Facebookin kautta” – katso

Janne Leino on tehnyt soolouraa vuodesta 2009 alkaen jätettyään tuolloin taakseen Charlies-yhtyeen.  Leino on juuri julkaissut englanninkielisen sooloalbumin, Lovestories. Lisäksi hänen Elämän tyhjät huoneet -niminen kappaleensa julkaistiin viime keväänä.


Voita 1000€ lahjakortti haluamaasi ruokakauppaan. Osallistu arvontaan heti, klikkaa tästä!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!
Enemmän vaikuttavia ainesosia – Uudistunut VitaePro -50%
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!