Ota yhteyttä

Media

Seura: Sepelvaltimotautiin sairastunut Risto Nevala joutui sydänleikkauksiin – nauttii nyt eläkkeellä

“Sydänoireet huomasin, kun lähdin juoksemaan”, tangokuningas 1989 Risto Nevala kertoo. Lue lisää!

Julkaistu

@

Risto Nevala, 71, on toipunut sydänleikkauksista. Vuoden 1989 tangokuningas kertoo Seura-lehden haastattelussa, että hänelle tehtiin sydämen pallolaajennusleikkaus kesällä 2019.

Tuolloin kuvattiin myös ensimmäistä Kuninkaalliset kimpassa -tv-sarjan kautta, johon Risto ei leikkauksensa vuoksi voinut osallistua. Sittemmin hänelle on tehty toinenkin pallolaajennus.

“Nitropurkki aina mukana”

Seurassa tangokuningas kertoo, että hänellä on nitropurkki aina mukana.

“Ikää on tullut, mutta tunnen itseni kyllä tosi terveeksi. Harrastan golfia ja olen aina urheillut paljon”, Risto listaa.

“Sydänoireet huomasin, kun lähdin juoksemaan, enkä meinannut päästä vauhtiin. Kun sinnittelin pari kilometriä, oireet helpottivat. Se on kuulemma tyypillistä sepelvaltimotaudissa.”

Risto Nevala jäi kolme vuotta sitten eläkkeelle, mutta tekee yhä joitakin keikkoja vuodessa. Tanssin ystävät tietävät Kolmen kuninkaan tarinan, jonka puitteissa Risto on keikkaillut kuningaskollegoidensa Marko Lämsän ja Jukka Hallikaisen kanssa.

“Haluan antaa nuorille tilaa” –Risto Nevala

Risto sanoo nauttivansa yhä laulamisesta, vaikka lavoille ei kaipuuta olekaan.

”Tanssilavakeikkoja en tee enää aktiivisesti. Olen halunnut antaa nuorille tilaa, monilla heistä ei ole riittävästi töitä. Olen sanonut nuorille, että taistelkaa, taistelkaa! Onneksi tämän päivän nuoret ovat niin valveutuneita, että he osaavat hakea tukia.”

Arja Koriseva ja Risto Nevala vastavalittuina tangokuninkaallisina heinäkuussa 1989. Tuomaristossa istuivat tuolloin mm. Lasse Lintala, Eino Grön ja Pauli Virta. Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat.

→ Lue myös: Arja Koriseva hehkuu juhlapuvussa – katso upeat kuvat Vain elämää -kulisseista

Risto kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoella kesällä 1989. Kuningattaren kruunun tuolloin sai ikisuosikki Arja Koriseva.

Ruotsiin nuorena miehenä vuonna 1966 muuttanut Risto palasi takaisin Suomeen kuninkuusvoittonsa jälkeen ja asettui Seinäjoella asumaan. Hän on ollut vuosikymmeniä tiiviisti mukana Sinitaivas-kiertueilla sekä uusien tangotähtien etsinnässä.

Risto on laulanut presidenteille

Mieleenjäänein muisto on kuitenkin esiintyminen Naantalissa tasavallan päämiehille.

“Olen ollut kahtena vuotena Kultarannassa laulamassa kolmelle presidentille. Se on ollut kova juttu”, Risto on muistellut.


Enemmän vaikuttavia ainesosia – Uudistunut VitaePro -50%
Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!
Sinutral on vuoden virallinen rasvanpolttaja. Se on suunniteltu suomalaiselle vartalotyypille. Kokeile nyt vain postikulujen hinnalla ja laihdut!