Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Aki Hietala lähtee tavoittelemaan tangokruunua: “Nyt tein sen, minkä lupasin”

Aki Hietala lunasti lupauksen, jonka antoi viime kesänä: hän osallistuu Seinäjoen Tangomarkkinoille 26 vuoden tauon jälkeen. Lue huiman tangohaasteen taustat!

Julkaistu

@

Aki Hietala ilmoitti tänään tiistaina lunastaneensa lupauksen, jonka antoi viime kesänä: hän osallistuu Seinäjoen Tangomarkkinoille 26 vuoden tauon jälkeen.

“Lauluvideo lähetetty Tangomarkkinoille. Että nyt tein sen, minkä lupasin”, Aki totesi.

Kaikki sai alkunsa heinäkuussa 2019, kun Aki julkaisi Seinäjoen Tangomarkkinoiden vanhan videon Facebookissa osallistumisestaan tangoille vuonna 1994. Tuolloin, 26 vuotta sitten nuorukainen eteni semifinaaliin asti. Muuan Akin ystävä ehdotti videon nähtyään, että Aki lähtisi ottamaan revanssin Tangomarkkinoille.

“Lähden jos saat 500 henkeä kasaan” –Aki Hietala kesällä 2019

Aki ei heti syttynyt ideaan, vaan heitti puolileikillään haasteen:

”Aika meedio oot jos saat 500 henkeä kasaan mua kannustamaan! Muuten en lähe, mut sitte lähen revanssiin, jos niin moni on sitä mieltä!” Aki lupasi.

→ Lue myös: Aki Hietala lupaa: “Jos 500 tykkää tästä, niin lähden taas Tangomarkkinoille”

“Innolla lähden kokeilemaan”

Tanssiin.fi tarttui aiheeseen ja julkaisi jutun, jossa pyydettiin suomalaisia vastaamaan Akin haasteeseen. Tangohaaste levisi kuin kulovalkea sosiaalisessa mediassa ja tykkäyksiä satoi satamäärin.

Tykkäysraja meni rikki neljässä tunnissa

Neljässä tunnissa 500 tykkäyksen raja oli jo ylitetty.

Seuraavana päivänä Tanssiin.fi uutisoikin, että Aki aikoo toteuttaa lupauksensa.

→ Lue myös: Tykkäyksiä tulvi – Aki Hietala pitää tangolupauksensa: “Innolla lähden kokeilemaan”

“En ihan uskonut, että tässä näin käy, mutta pidän lupaukseni. Voihan se olla, että tipun alkumetreillä jo, mutta yritetään. Ihan innolla lähden kokeilemaan”, Aki nauroi kesällä.


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.

Tuleeko kutsu Tangomaratonille?

Nyt Aki Hietalan tangomatka jatkuu. Vuoden 2020 Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun esikarsinnat ovat parhaillaan käynnissä ja Aki on kuvioissa mukana.

Aki on siis lähettänyt lauluvideon Tangomarkkinoille. Tuomaristohan voi kutsua kilpailijat jatkoon myös videonäytteiden perusteella. Jatkoon voi laulaa lisäksi esikarsintailtojen yleisöäänillä.

Lempäälän Ideaparkissa 23.5. pidettävälle Tangomaratonille kutsutaan kaikkiaan 32 mies- ja 32 naiskilpailijaa. Toivottavasti kutsu Tangomaratonille tulee ja Aki pääsee näyttämään kykynsä livenä raadin edessä.

→ Lue myös: Tangotuomarit julki: Mika Pohjonen ja Fredi mukana

Tangojen semifinaali on 6.6. Keravalla. Semifinaalista tuomaristo valitsee 6 mies- ja 6 naislaulajaa kohti Seinäjoen Tangomarkkinoita.

Opettaa musiikkia ja keikkailee

Aki Hietala on ylivieskalaislähtöinen laulaja, joka tuli suuren yleisön tietoisuuteen korkealla äänellään vuonna 1993 TV1:n Ykköstähti-laulukilpailusta, jossa hän tuli kolmanneksi. Vuonna 1995 hän voitti Valssin Valtias -laulukilpailun Forssassa.

Muusikkoisän Jouko Hietalan yhtyeestä vuonna 1987 alkanut säännöllinen keikkailu jatkui yhtäjaksoisena 20 vuotta.

→ Lue myös: Isien iloa: Jukka Hallikaisen sekä Aki Hietalan esikoiset pääsivät ylioppilaiksi

Ammattimuusikon ja -laulajan työstä hän jäi pois vuonna 2007 valmistuttuaan Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi. Siitä lähtien hän on toiminut päätoimisena musiikinopettajana Pieksämäellä, ja keikkailu on ollut satunnaista.

Tätä nykyä Aki keikkailee taas aktiivisesti vapaa-aikanaan. Päätoimisesti hän opettaa musiikkia Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella.

Akin säestävänä yhtyeenä toimii Norolan Pojat. Katso Aki Hietalan keikat tästä.

 
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!