Ota yhteyttä

Media

Kolmesti eronnut Lea Laven tunnustaa Vivassa: ”Minun on vaikea sitoutua”

Lea Laven kuvailee Viva-lehdessä olevansa levoton sielu, pelokas ja ujokin. Vaikka hän elää yksin, elämä ei ole yksinäistä.

Julkaistu

@

Lea Laven. Kuva: Facebook.

Lea Laven viettää rauhallista eläkeläisen elämää Naantalissa. Rakastettu laulajatähti kertoo kuulumisiaan uudessa Viva-lehdessä.

Jutussa Lea, 74, avautuu eritoten suhteistaan ja miettii vanhenemista.

Lea on ollut kolme kertaa naimisissa. Hänellä on yksi lapsi: poika Janne asuu vaimonsa kanssa Raumalla. Lea sai ainokaisensa 19-vuotiaana.

Rakkauksia on ollut ja mennyt, mutta nyt elämä tuntuu hyvältä ja täysipainoiselta ilman kumppania. Shetlanninlammaskoira Miso on rakas perheenjäsen.

Lue myös: Lea Laven: ”Uusi perheenjäsen on pitänyt poissa keikoilta” – katso videohaastattelu

Mainos

”Rakastumisen tunne on aina ollut ihana, mutta se ei ole kestänyt pitkään. Niin kuin ei mikään muukaan asia”, Lea sanoo rehellisesti Viva-lehdessä.

”Olen levoton sielu” –Lea Laven Vivassa

”Elämässäni on koko ajan ollut jätetyksi tulemisen pelko. Siksi minun on ollut vaikea sitoutua. Olen kokenut itseni riittämättömäksi.”

”Tässä iässä on vaikea enää ystävystyä. Minulla on muutama ystävä, pidän niistä suhteista huolta. Olen levoton sielu siinäkin mielessä, että olen aina kaipaamassa johonkin.”

Lue myös: Lea Laven laulaa Hannele Laurin äänenä odotetussa elokuvassa: ”Kyllä jännittää”

Mainos

”Olen yksin, mutta en yksinäinen”

Lea on asunut Naantalissa vuodesta 1983.

”Naantali tuli elämääni, kun olin siellä keikalla ja kuvaan astui mies.”

”Maailmani on tosi pieni, mutta en kaipaa muuta”, artisti on aiemmin kuvaillut elämäänsä.

”Olen yksin, mutta en yksinäinen. Luulen, että yksinäisiä ovat juuri ne, joilta verkosto puuttuu. Vähintään puhelimella pitää jonkun olla tavoitettavissa. Ainahan sitä jotain pelkää, kuten esimerkiksi yksin kuolemista.”

Lean äiti menehtyi 98-vuotiaana syksyllä 2021.

Mainos

Lue myös: VIDEO: Lea Laven nauttii elämästään: ”Keikka kerran kuukaudessa riittää”

Yksineläjän lempipuuhaa ovat ristisanatehtävät ja lukeminen sekä television katselu. Sekä tietysti koiralenkit.

”Vasta nyt olen kokenut olevani osa suuria ikäluokkia. Olen elänyt muun muassa tanssilavojen nousun ja kultakauden. Tanssimassa kävi saman ikäisiä ihmisiä kuin itse olin”, hän muistelee Vivan jutussa.

”Olen aina ollut pelokas ja ujo”

Vanhenemista Lea ei pelkää. Ei hän myöskään sano pelkäävänsä toisten avun ja hoidon varaan jäämistä tai muistisairautta.

Mainos

”Mutta en niitä toivokaan.”

Lea ei enää juuri keikkaile, vaikka myöntääkin veren vetävän toisinaan lavoille. Silloin tällöin hän tekee pienempiä esiintymisiä. Kaukomatkustelu on täytynyt jättää eteisvärinän vuoksi.

Tähteyttä Lea tunnustaa aristelleensa.

”Olen ollut aika vaatimaton ja vetäytyvä. Olen vetäytynyt, koska olen – ristiriitaista kyllä – aina ollut pelokas ja ujo.”

Mainos