Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Kyösti Mäkimattila kunnioittaa Taipaletta: “Liikutuin Reijon onnitteluista” – tähdittää muistokonsertteja

Muistokiertueelle lähtevät tangotähdet Kyösti Mäkimattila, Leif Lindeman, Jaska Mäkynen, Marco Lundberg, Senja Myller ja Susanna Heikki jakavat muistonsa Reijo Taipaleesta.

Julkaistu

@

Iskusävelten mestarilaulajana ja tulkitsijana tunnettu Reijo Taipale olisi tänä keväänä täyttänyt juhlavat 80 vuotta. Syntymäpäivä olisi ollut ensi maanantai, 9. maaliskuuta. Rakastetun laulajan matka päättyi viime vuoden keväällä, mutta laulut ja tarina jäivät elämään.

Huhti-toukokuussa 2020 kiertävän konserttikiertueen musiikki ja tunnelma ovat käsinkosketeltavia, kun tähtisolistit muistelevat suomalaisen syvien rivien tulkkina esiintyneen Reijon elämäntaivalta ja esittävät Reijon tunnetuksi tekemiä iskelmiä eri vuosikymmenten varrelta.

Muistokonsertin emäntänä esiintyy tangokuningatar Susanna Heikki ja toisena naissolistina on Reijon tyttärentytär Senja Myller. Miessolisteina eri konserteissa hurmaavat tangokuninkaalliset Kyösti Mäkimattila, Marco Lundberg, Leif Lindeman ja Jaska Mäkynen.

Kapellimestarina nähdään itseoikeutetusti Reijo Taipaleen luottomies ja hänen kanssaan pitkään keikkaillut, Kultaisen Harmonikan mestari Jani Helenius. Musiikista vastaa Heleniuksen 8-miehinen juhlaorkesteri. Esitystä elävöittävät taustaprojisointina esitettävät ajan kuvat, muun muassa Reijon kotialbumin ennennäkemättömät valokuvat.

Reijo Taipale syntyi 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälässä ja kuoli 26. huhtikuuta 2019 Helsingissä.

→ Lue myös: Tältä näyttää Reijo Taipaleen viimeinen leposija – katso kuva lesken suunnittelemasta hautakivestä

Senja Myller.

Senja: “Ruusujen aika -valssi oli isoisänkin suosikki”

Senja Myller odottaa jo kiertuetta innostuneena.

“Tuntuu hyvältä, kun konsertteihin sisältyy myös kevyempää otetta, juhlan tunnelmaa! Minulle Ruusujen aika on lauluista ehkä merkittävin, sillä se on kaunis, upea, viaton häävalssi, joka oli myös yksi Papin (Reijo Taipaleen) omista suosikeista”, Senja kertoo.

“On hienoa päästä jakamaan lava näiden artistien kanssa. Marco, Jaska ja Susanna ovat tulleetkin jo tutuksi, heidän kanssa oli ihana tehdä syksyn konsertit! Ja hienoa on myös päästä tutustumaan Leifiin ja Kyöstiin.”

“Hän nosti syliin ja leikitteli”

Senja muistelee isoisäänsä lämmöllä.

“Kaikki Papin kanssa vietetyt hetket ovat olleet ihania, mutta erityisesti se, kun hän minun ollessa pikkutyttö nosti syliin ja leikitteli lempinimillä.”

→ Lue myös: Kaunista tulkintaa: katso Senja Myllerin esitykset isoisänsä Reijo Taipaleen muistokonsertissa

Kyösti: “Sain onnittelusähkeen Reijolta”

Kolmessa ensimmäisessä konsertissa mukana oleva Kyösti Mäkimattila arvostaa Reijo Taipaletta valtavasti.

“Kun 2013 voitin tangokuninkuuden, kääntyi elämässäni uusi lehti. Valtavasti tapahtumaa ja tekemistä, sellaista alati jatkuvaa kohinaa ja menemistä. Muistan kuitenkin pysähtyneeni ja liikuttuneeni, kun eräänä harvoista kotipäivistä kävin läpi postipinoa ja käsiini osui kirje Reijolta”, Kyösti muistelee.

“Seinälläni on vain Reijon juliste”

“Se oli korusähke, jossa hän kauniisti onnitteli tangokuninkuuden saavuttamisesta. Tuo kirje on vain yksi osoitus siitä, että ihailuni ei rajoitu ainoastaan hänen lauluunsa vaan se yltää laajempiin sfääreihin. Työhuoneeni seinällä on tasan yksi juliste. Olen laittanut sen kehyksiin. Siinä lukee: Kyöstille, Reijo Taipale.

Susanna: “Reijo oli kannustava ja sydämellinen”

Susanna Heikki muistelee esiintyneensä muutamia kertoja samalla tanssilavalla Reijo Taipaleen kanssa.

Se oli aina mieleenjäävä hieno kokemus. Taipale oli meitä toisia esiintyjiä kohtaan poikkeuksetta kannustava ja sydämellinen. Hän jutteli takahuoneessa leppoisasti, eikä millään tavalla nostanut itseään muita ylemmäksi, vaikka meidän toisten artistien kunnioitus ja arvostus häntä kohtaan oli aina helposti aistittavissa”, Susanna kertoo.

“Sattumalta olin samalla keikalla myös Taipaleen viimeisien keikkojen aikaan. Tuolta keikalta mieleeni on jäänyt erityisesti yleisön rakkaus Reijo Taipaletta kohtaan ja hänen upea, ainutlaatuinen äänensä.”

Susanna Heikki.Leif: “Reijo on ollut tärkein esikuvani”

Leif Lindeman esitti Satumaata jo Tenavatähtenä.

Reijo on ollut minulle aina tärkein esikuvani. Muistan, kun Seppo Hovi kysyi minulta Tenavatähti-aikoina, kuka on mielestäni paras laulaja, niin vastasin  hänelle kirkkain silmin ‘Reijo Taipale’. Olen edelleen samaa mieltä”, Leif sanoo.

Satumaa on tärkein laulu” -Leif Lindeman

“Reijo on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Minulla on ollut suuri kunnia levyttää hänen musiikkiaan todella paljon. Tärkein laulu on kuitenkin Satumaa, lauloinhan sen jo liki 30 vuotta sitten Tenavatähti-kilpailussa.”

Marco: “Reijo oli isäni hyvä ystävä”

Marco Lundbergille tarinat Reijosta olivat tuttuja jo pikkupoikana.

On suuri kunnia olla mukana tällä kiertueella. Olen pienestä pojasta saakka kuunnellut tarinoita Reijosta ja ihaillut hänen uraansa. Hän oli iso esikuva minulle, ja hyvin arvostettu romanien keskuudessa”, Marco kuvaa.

“Reijo oli myös isäni ja setäni hyvä ystävä, ja heidän yhteisiltä keikkareissuiltaan olen saanut kuulla monta mukavaa tarinaa. Näin myös Reijoa useasti keikoilla ja kohtaamiset olivat mieleenpainuvia. Suuri tulkitsija on poissa keskuudestamme, mutta hänen musiikkinsa on ikuisesti läsnä. Kiitos!”

Jaska: “Seinäjoen-tapaamisessa tuli tippa linssiin”

Jaska Mäkynen muistelee lämmöllä edesmennyttä mestaria.

Reiska sai Seinäjoella Tango Finlandia -palkintonsa, ja minulla ja Kaijalla (Pohjola) oli samoihin aikoihin 20-vuotiskonsertti Tangomarkkinoilla. Sain tietää,  että Reiska on kuulolla markkinakadun päässä olevassa ravintolassa. Lähdin osuuteni jälkeen tapaamaan ihailemaani maestroa saadakseni onnitella häntä tuosta kunnianosoituksesta”, Jaska muistelee ainutkertaista tapaamistaan.

“Hieno herrasmies” –Jaska Mäkynen Reijosta

“Kun halasin ja onnittelin Reiskaa, hän hyvin lämpimin sanoin vertasi minua kuningas Olavi Virtaan. Tuli tippa linssiin. Hän arvosti meitä tangokuninkaita, ja sitä on mahtavaa muistella näin jälkeenpäin! Hieno herrasmies.”

Jaska Mäkynen.

Kevään konsertit 2020

Ti 14.4. Kouvola, Kuusankoskitalo, klo 19
Kyösti Mäkimattila, Marco Lundberg, Susanna Heikki, Senja Myller

Ke 15.4. Porvoo, Grand, klo 19
Kyösti Mäkimattila, Marco Lundberg, Susanna Heikki, Senja Myller

To 16.4. Pori, Promenadikeskus, klo 19
Kyösti Mäkimattila, Marco Lundberg, Susanna Heikki, Senja Myller

Su 19.4. Hyvinkää, Hyvinkääsali, klo 16
Leif Lindeman, Jaska Mäkynen, Susanna Heikki, Senja Myller

Ti 28.4. Klaukkala (Nurmijärvi), Monikko, klo 19
Leif Lindeman, Jaska Mäkynen, Susanna Heikki, Senja Myller

Konserttikiertueen lisäpäiviä julkaistaan pian.

Ei keikkoja.


Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).

Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!