Ota yhteyttä

Media

Kyösti Mäkimattilasta uuden radion musiikkipäällikkö: “Ei soittolistoja” – juontajina tutut tanssitähdet

Radio Gramofonissa ääneen pääsevät mm. Maria Tyyster, Petri Hervanto, Suvi Karjula ja Jukka Hallikainen. “Kanavakentässä on tilaa kotimaiselle tanssimusiikille.”

Julkaistu

@

Tanssikansan toiveisiin on vastattu: uusi, kotimainen Radio Gramofoni käynnistyy reilun viikon päästä 12.10. Kanava aloittaa nettiradioina (klikkaa tästä), mutta vihjaa, että jatkossa “asioiden edistyessä” se laajenee radioaalloillekin.

Kanava uskoo löytävänsä tiensä kuulijoiden sydämiin kotimaisella, huolella valitulla ohjelmistolla sekä musiikkivalinnoilla. Radio Gramofoni lupaa soittaa juuri sitä musiikkia, mitä tanssikansa on kaivannut ja peräänkuuluttanut. Suomalaisten artistien levyttämä, kuulijoiden toivemusiikki rakentaa viikottaisen ohjelmarungon.

Radio Gramofoni on osa turkulaista Gramofoni Oy:tä. Vaikka taustalla on ohjelmatoimisto, tekijät vakuuttavat, että musiikin ja artistin kirjo ylittää ohjelmatoimistojen rajat.

“Kanavakentällä on tilausta kotimaiselle tanssimusiikille”

“Täysin ilmeistä on ollut jo vuosia, että kanavakentällä on tilausta kotimaiselle tanssimusiikille ja nostalgiselle iskelmälle keskittyvälle kanavalle”, Gramofonista kerrotaan.

Uuden radiokanavan juontajina on tukku tanssilavoilta tuttuja tähtiä, jotka eivät esitteleyjä kaipaa. Gramofonissa ääneen pääsevät omien ohjelmiensa myötä  Kyösti Mäkimattila, Jukka Hallikainen, Maria Tyyster, Maikki (Neitoset), Suvi Karjula, Tiina Räsänen ja Petri Hervanto.

Myös suosittuna dj:nä tunnettu Kirsi Uskali sekä tanssialan tunnettu taustatekijä Krista Westerlund toimivat juontajina.

Juontajat vastaavat kanavan toimitetuista ajankohtais-, teema- ja musiikkiohjelmista mielenkiintoisine vieraineen.

“Olen radioaktiivinen hifistelijä”

Kyösti Mäkimattila on Radio Gramofonin musiikkipäällikkö.

“Kun ohjelmatoimisto Gramofonin toimistusjohtaja Toni Nuotio soitti ja kysyi, että olisiko minulla kiinnostusta lähteä mukaan perustamaan uutta, kotimaiseen iskelmämusiikkiin keskittyvää radiokanavaa, en epäröinyt hetkeäkään”, Kyösti taustoittaa.

“Itselleni kun on radion suurkuluttajana käynyt täysin selväksi, että minkälaista musiikkia haluaisin enemmän kuulla, niin tieto siitä, että pääsisin vaikuttamaan kyseisen kanavan musiikkisisältöön sai välittömästi innostumaan. Yhdessä tuttujen kollegoiden kanssa saamme tästä rakennettua varmasti aivan mielenkiintoisen ja erilaisen kanavan. Odotan innolla kanavan julkaisua.”

“Erilainen ja mielenkiintoinen kanava”

Kyösti myös juontaa radiossa maanantaisin klo 19 ohjelman Lempilauluja ja keskiviikkoisin klo 17 Laulujen takana.

“Olen radiokriittinen hifistelijä. Suljettu putkiradio on paras radioni. Hyväksi kakkoseksi annan mahdollisuuden Radio Gramofonille“, Kyösti veistelee.

Tiina Räsänen ja Petri Hervanto ovat tangokuninkaallinen aviopari ja nyt molemmat myös pääsevät radiojuontamaan. Kuva: FoTom / Tom Lahti.

Petri: “Vastaamme kansan iskelmäkaipuuseen”

Petri Hervanto on radiojuontajan pestistään innoissaan.

“Ihmisten kotona vietettävä aika on osittain pakon sanelemana lisääntynyt ja sen lisäksi, ettei tansseihin tai artistien keikoille pääse, olen monelta taholta kuullut, että kaipuu perinteisemmän tanssi- ja iskelmämusiikin kuulemiseen radiosta on myös voimakas”, Petri sanoo.

“Tähän kaipuun kutsuun on mukava päästä vastaamaan uudella, ilman soittolistoja toimivalla kotimaisella radiokanavalla. Muiden hienojen juontajien joukossa pääsen tekemään omia teemaohjelmia kahdesti viikossa ja tarkoitus on saada samalla niitä vähemmänkin kuultuja lauluja sekä myös kiinnostavia vieraita ääneen.”

“Vähemmänkin kuultuja lauluja”

Vuoden 1999 tangokuningas juontaa maanantaisin klo 17 Mielen maisemakonttori ja perjantaisin klo 17 Tanssilavan takaovella.

Myös Petrin aviovaimo, tangokuningatar Tiina Räsänen juontaa radiossa omaa ohjelmaansa Rakas päiväkirja tiistaisin klo 18.

→ Lue myös: Tiinan ja Petrin sielukas tangoduetto kruunaa molempien juhlavuoden: “On etuoikeus saada rakastaa”

Maria Tyyster. Kuva: Inka Liimatainen.

Maria tarjoaa hyvää oloa ja historiaa

Vuoden 2004 tangokunigatar Maria Tyyster odottaa radiokanavan alkua jo malttamattomana.

“Olen saanut jopa kaksi omaa ohjelmaa, joissa saan toteuttaa asioita, joista itse pidän”, Maria iloitsee.

Tarinoita kappaleiden takaa -ohjelmassa saan kertoa kuulijoille tarinoita kappaleiden ja niiden esittäjien elämästä. Pidän itsekin valtavasti historiasta ja tarinoista! Hyvää oloa -ohjelmassa tuon ihmisille uusia näkökulmia hyvinvointiin ja sen tavoittelemiseen. Saan toimia siis oman intohimoni äärellä ja tutustua alansa huippuosaajiin. Malttamattomana odotan, että saamme tuoda kuuntelijalle radion, jossa kuunnellaan meidän näköistä musiikkia ja tutustutaan meidän näköisiin aiheisiin!”

→ Lue myös: Maria Tyyster teki hienon laulun vastasyntyneelle vauvalleen: “Oot maailman ihanin pallo jalassa”

Maria Tyysterin juontama Tarinoita kappaleiden takaa maanantaisin klo 18 ja Hyvää oloa kuullaan keskiviikkoisin klo 18.

Voit tutustua Radio Gramofonin muihin ohjelmiin tästä (klikkaa). Kanava aloittaa maanantaina 12.10. klo 17.