Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Marko Maunuksela sai huippuroolin hittimusikaalista: “Mahtava fiilis!”

Marko Maunuksela tähdittää Seinäjoen kaupunginteatterin syksyistä suurmusikaalia Evita. Lue innostuneen Markon haastattelu!

Julkaistu

@

Kuva: Tomi Lahti.

Marko Maunuksela iloitsee uudesta, isosta musikaaliroolistaan. Seinäjoen kaupunginteatteri julkisti tänään torstaina (20.2.20), että teatterin syksyn 2020 avaa Tuomas Parkkisen ohjaama Evita-musikaali.

Evitan roolin laulaa Helena Rängman. Marko Maunuksela on musikaalin Che. Evita on Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen menestysmusikaali, joka sai kantaesityksensä Lontoossa 1978. Broadwaylla se tuli ensi-iltaan seuraavana vuonna.

Marko kertoo ajatelleensa, että “tähän on päästävä mukaan”, kun tangokuningas kuuli Evitan tulevan Seinäjoelle.

“Tämä on juhlavuoteni huipennus!” -Marko Maunuksela teatteriroolistaan

“Hakupaperit sisään, prosessi eteni pala palalta ja tässä ollaan, mahtava fiilis! Tämä on juuri sitä, mitä urani 10. juhlavuodelta halusinkin: tehdä teatteria suurella tunteella!” vuoden 2010 tangokuningas tuulettaa.

→ Lue myös: VIDEO: Marko ja Jukka: “Kaikki muu on yhteistä paitsi vaimot” – duon juhlavuosi lähestyy

Evita on Maunukselan mukaan yksi suurista klassikoista.

“Odotan jo sitä hetkeä kun iso orkesteri täräyttää teoksen käyntiin ja koko Seinäjoen kaupunginteatterin uudistettu Alvar-sali vavahtelee Evita-musikaalin napatessa katsojan otteeseensa. Koko musikaali on täynnä toinen toistaan upeampia teoksia.”

Evita tunnetaan myös Alain Parkerin vuonna 1996 valmistuneena elokuvana, jota tähdittivät Madonna ja Antonio Banderas.


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.

“Roolini on merkittävä”

Legendaarinen musikaali kertoo argentiinalaisesta Eva Perónista (1919-1952), Argentiinan presidentin Juan Perónin puolisosta.

“Vaikka Evita on hahmona ja henkilönä itseoikeutetusti tässä teoksessa pääroolissa, niin hänen ympärillään on paljon merkittäviä henkilöitä, joita ilman tämä musikaali ei olisi niin loistokas kuin se on”, Marko jatkaa.

Evita-musikaalissa esittämäni Chen rooli on hyvin merkittävä koko teoksen kannalta. Olen hyvin innoissani tästä roolista ja koen Chen hyvin omakseni. Toimin koko teoksen ohjastajana ja kertojana. Kuljetan katsojat tunnelmasta toiseen, iloihin ja suruihin. Ja mikä hienointa, tässä saa laulaa laajalla skaalalla välillä tunnelmoiden ja kertoen, ja välillä ihan täysin palkein tykittäen”, Marko innostuu.

“Ah, ne kappaleet! Niissä on sitä jotain” -Marko Maunuksela musikaalista

“Ja ah, ne kappaleet! Niissä on sitä jotain. Tarina on varmasti kokonaisuudessaan toki monille tuttu, onhan siitä menetysleffakin tehty, mutta kyllä varmasti tälläkin kerralla tätä Evitan mystisyyden verhoa pystytään sopivalla, uudellakin tavalla raottamaan ja tuomaan pala historiaa myös tähän päivään.”

Musikaalissa soi Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen tunnetuin musikaalinumero Don’t Cry For Me Argentina. 

“Harjoituskaudesta tulee kova”

Marko Maunuksela sanoo odottavansa innolla treenien alkamista.

“On upeaa palata taas pienen tauon jälkeen tutun teatterin lavalle. Nyt vielä täysin uudistetulle ja remontoidulle isolle näyttämölle. Se antaa teknisestikin erittäin hyvät lähtökohdat tällaiselle suurmusikaalille. Olen työskennellyt useampaan otteeseen Seinäjoen kaupunginteatterin eri tuotannoissa, ja henki teatterissa on ollu aina hyvä”, tanssitähti kehuu.

“Se on yksi tärkeimmistä lähtökohdista, että tällainen teos saadaan puhallettua eloon ja täyteen loistoonsa. Työryhmän täytyy olla sitoutunut täysillä siihen mitä tehdään. Odotan sen onnistuvan tälläkin kerralla.”

“Olen ponnistanut lavoille teatterista”

Marko käyttää usein mottona lausahdusta ‘yhdessä olemme enemmän’.

“Se pätee erittäin hyvin tällaisiin kokonaisuuksiin. Harjoituskaudesta tulee varmasti kova, mutta niin sen kuuluukin olla. Ohjaajan, koreografin ja kapellimestarin tulee pystyä puristamaan meistä kaikki irti, niin että kun ensi-ilta syksyllä koittaa voimme ylpeästi todeta, että me loimme Seinäjoelle ilmiön”, tangokuningas vannoo.

“Seinäjoen kaupunginteatterilla on iso paikka omassa sydämessäni. Sieltä kautta olen lavoille ponnistanut aikoinaan ja onhan se toki minun kotiteatterikin”, nykyisin Seinäjoella asusteleva Marko sanoo.

→ Lue myös: Marko Maunuksela sai tunnustusta radiotyöstään: “Me suomalaiset olemme muutakin kuin pop”

Helena Rängman on Seinäjoen kaupunginteatterin Evita. Musikaali saa ensi-iltansa 19. syyskuuta 2020. Kuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki, Seinäjoen kaupunginteatteri.

Kymmeniä esiintyjiä ja soittajia

Vaikka Eva oli eliitin solvaama ja pyrkyrinä pidetty, uskoo naispääosan esittävä Helena Rängman hänen olleen vilpitön halussaan auttaa kansaa.

“Eva oli kotoisin köyhyydestä. Ei sellainen varhaislapsuuden kokemus lähde ihmisestä rikkauksienkaan keskellä.”

Teatterikorkeakoulusta (2002) näyttelijäksi valmistunut, tanssiva ja koulutettu laulaja Rängman on tunnettu mm. tv-sarjoista Uusi päivä ja Kimmo sekä isoista rooleistaan muun muassa Tampereen Teatterissa (mm. Cats, Sugar – Piukat paikat). Parhaillaan hän esiintyy Tampereen teatterin Notre Dame -musikaalissa.

Musikaali pyörii kevääseen 2021 asti

Evita-musikaalin Juan Perón on Esa Ahonen, Heikki Vainionpää on tangolaulaja Magaldi. Rakastajattaren roolin laulaa Petra Pääkkönen, joka esitti Sofiaa suomenkielisessä Mamma Mia -musikaalissa vuonna 2018. Yhteensä näyttämöllä on kolmattakymmentä esiintyjää sekä kahdeksanhenkinen orkesteri.

Evita saa ensi-iltansa 19.9.2020 Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Musikaali on ohjelmistossa kevääseen 2021 saakka.

Tuomas Parkkisen ohjaama musikaali kertoo tarinan sekasortoisessa Argentiinassa tytöstä, joka lähtee ei-mistään ja kohoaa Argentiinan henkiseksi johtajaksi. Hän lupaa ottaa rikkailta ja antaa köyhille.


Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).
Tilaa Klingelin postimyynnistä upeat ja edulliset tuotteet! Kaikkea naisille ja kotiin.