Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tangotuomarit julki: Mika Pohjonen ja Fredi mukana

Matkalla Seinäjoen Tangomarkkinoille laulajia tukevat myös uudet KisaKummit Tiina Räsänen ja Petri Hervanto.

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinoiden vuoden 2020 tangolaulukilpailun tuomaristo julkaistiin tänään keskiviikkona (19.2.20).

Tangotuomaristossa istuu tänä vuonna jälleen merkittäviä tekijöitä suomalaisen viihdekulttuurin kentältä: tangokuningas 1992 ja oopperalaulaja Mika Pohjonen, CatCat-duosta tuttu laulupedagogi ja laulaja Katja Kätkä, muusikko-poptenori-lauluntekijä Matti “Fredi” Siitonen sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi.

Näistä Närhi ja Kätkä olivat mukana jo viime kesän 2019 tuomaristossa. Tuolloin tuomaristo herätti hivenen kohua, kun mukana olivat kansanedustaja Kike Elomaa ja yksityiselämänsä ongelmien kanssa paininut Jari Sillanpää.

→ Lue myös: Yllätys! Jari Sillanpää ja Kike Elomaa tangotuomareiksi Seinäjoelle: “Ääni ratkaisee”

Tänä vuonna tuomariston koostumus on arvatenkin vähemmän keskustelua herättävä. Tuomariston puheenjohtajana toimii tuttuun tapaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Mika Pohjonen on viime vuosina keskittynyt oopperan lisäksi autokauppaan. Hän on työskennellyt omistamassaan kaasu-Volvoja myyvässä autoliikkeessä menestyksekkäästi.

→ Lue myös: Tangokuningas Mika Pohjonen tekee miljoonabisnestä: “Pitäisikö organisoida 3 miljoonan kakkukahvit”

Esikarsinnat alkavat lauantaina

Tangomarkkinat-laulukilpailu 2020 lähtee käyntiin ensi lauantaina 22.2. kun esikarsintakiertue aloittaa uusien Tangokuninkaallisten etsinnän ympäri Suomen. Ensimmäinen esikarsinta on Lohjan Tanhuhovissa.

Kilpailuun voi osallistua esikarsintatapahtumissa ympäri Suomen sekä toimittamalla videoidun kilpailusuorituksen suoraan Tangomarkkinoille.

Esikarsintailtojen yleisöäänillä jatkoonpäässeiden laulajien lisäksi tuomaristo kutsuu videonäytteiden perusteella kilpailijat jatkoon siten, että Tangomaratonille kutsutaan kaikkiaan 32 mies- ja 32 naiskilpailijaa.Tangomaratoni Lempäälässä 23.5.

Tangomaratoni on koko päivän kestävä suuri yleisötapahtuma, joka järjestetään Lempäälän Ideaparkin Keskusaukiolla lauantaina 23. toukokuuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tangomaratonissa myös tuomaristo esittäytyy ensimmäistä kertaa yleisölle. Tangomaratoni järjestetään yhteistyössä Ideapark Lempäälän kanssa.

Tanssi-illoista jatkoon äänestetyt kilpailijat julkaistaan tanssi-illan kuluessa ja lopullinen Tangomaratonille kutsuttujen kilpailijoiden lista julkaistaan toukokuun alussa.

Tiina Räsänen ja Petri Hervanto. Kuva: FoTom / Tom Lahti.

Uutuus: Tiina ja Petri tukevat laulajia KisaKummeina

Tangomaratonin seremoniamestareina nähdään tangokuninkaalliset Tiina Räsänen ja Petri Hervanto. Tangokuninkaallispari toimii myös tämän vuoden KisaKummeina, jotka tukevat ja antavat vinkkejään kilpailijoille kisan edetessä. He ovat aktiivisesti mukana kaikissa kilpailun hetkissä aina Seinäjoen finaalihuipennuksiin saakka.

Tangomaratonissa kilpaillaan jatkopaikoista kesäkuun Semifinaaliin jossa kilpailee 8 mies- ja 8 naislaulajaa.

Semifinaali Keravalla 6.6.

Tangolaulukilpailun 16 kuninkaallisehdokasta esitellään yleisölle seuraavan kerran Semifinaalissa, joka järjestetään 6. kesäkuuta Keravan Keuda-talossa. Semifinaalista tuomaristo valitsee 6 mies- ja 6 naislaulajaa kohti Seinäjoen Tangomarkkinoita. Semifinaali järjestetään yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.

Semifinaalikonsertin juontajina toimivat tangokuninkaalliset 2019 Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus. Konsertin musiikista vastaa Hellä-orkesteri, kapellimestarinaan Juha Maunu.

Meritangot risteillään taas kesäkuussa

Ennen Seinäjokea, kilpailijat esitellään myös Meritangot-risteilytapahtumassa Baltic Princess -laivalla 15.–16. kesäkuuta. Risteilyllä esiintyvät Tangolaulukilpailun finalistit sekä mm. tangokuninkaalliset Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus. Musiikista vastaa Tanssiorkesteri Kaiho sekä Tanssiorkesteri Rosette. Tangon täyteisen merimatkan huipennukseksi valitaan risteily-yleisön suosikit Tangokuninkaallisiksi.

Kuninkaalliset Finaalit Seinäjoella ovat torstaina 9.7. sekä lauantaina 11.7.

→ Lue myös: Tangoilla iso muutos äänestykseen -myös tv-katsojat mukaan

 
Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!