Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Matti ja Teppo menettivät Seppo-veljensä vatsasyövälle – surevat IS:ssä: “On tässä itketty”

Matin ja Tepon isoveli Seppo Ruohonen menehtyi viime sunnuntaina 73-vuotiaana. Lue lisää ja kuuntele veljestrion kaunis Kertokaa se hänelle -tulkinta.

Julkaistu

@

Oopperalaulaja Seppo Ruohonen menehtyi 73-vuotiaana viime sunnuntaina, 1. maaliskuuta. Ruohonen tunnetaan Matti, 70, ja Teppo Ruohosen, 72, isoveljenä.

Kuolemasta tänään perjantaina (6.3.20) ensin kertoneen Ilta-Sanomien mukaan Seppo Ruohonen menehtyi vatsasyöpään. Syöpä leikattiin ensi kerran viisi vuotta sitten. Sairaus kuitenkin uusiutui.

“On tässä itketty ja kynttilöitä poltettu Sepon muistolle kotona. Vaikka tiesi sairaudesta, niin on se pysäyttävää lopullisen tiedon tullessa. Jotakin on jäänyt iäksi taakse”, Matti sanoo Ilta-Sanomissa.

“Olemme tehneet surutyötä jo pitkään” -Matti ja Teppo Ilta-Sanomissa

“Toisaalta on helpottunut, että Sepin kivut ovat ohi. Vielä pari kuukautta sitten pistin kädet ristiin ja toivoin ihmettä”, Teppo jatkaa lehden haastattelussa.

“Tavallaan olemme tehneet surutyötä jo pitkään, koska oli tiedossa, mihin sairaus johtaa. Loppuvaihe meni sitten tosi nopeasti.”

→ Lue myös: Kaiken takana on nainen: Matti ja Teppo juhlivat iloisina vaimojensa kanssa Linnassa

Turkulaissyntyinen Seppo Ruohonen asui viimeiset vuotensa  Vantaalla. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja tytär.

Seppo Ruohonen teki liki 100 tenoriroolia

Seppo Ruohonen esiintyi yli kolmekymmentä vuotta arvostetuissa kansainvälisissä oopperataloissa ja merkittävimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla. Vuosina 1971–1973 hän opiskeli Wienin Valtionoopperan oopperastudiossa sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa, jossa hän suoritti kolme erillistä loppututkintoa parhain mahdollisin arvosanoin.

Valmistumisensa jälkeen Ruohonen oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan, Frankfurt am Mainin oopperaan, Deutsche Oper Berliiniin sekä useampiin Saksan suurimpiin oopperataloihin. Kiinnitystensä ohella Ruohonen vieraili vuosikymmenten varrella lukuisissa maailman tunnetuissa oopperataloissa.

Ruohosen repertuaariin lukeutui lähes 100 tenoriroolia. Keskeisimpiä oopperarooleja olivat esimerkiksi Verdin ja Puccinin tenoripääosat.

Hänet palkittiin vuonna 2011 Pro Finlandia -mitalilla.

KUUNTELE Matti, Teppo ja Seppo Ruohosen kaunis yhteisesitys Kertokaa se hänelle -kappaleesta vuoden 1984 yhteiseltä studioalbumilta:


Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!

Katso elokuvia ja suosikkisarjoja 1kk maksutta! Kokeile Elisa Viihdettä heti, ilman sitoutumista. Klikkaa!
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!