Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Nyt on komea tango: Suvi Karjulan ja Pauli Hanhiniemen laulama uutuus kertoo somen noitavainoista

Suvi Karjula ja Pauli Hanhiniemi tulkitsevat tyylikkäästi Selän & Issiaksen Tango Noidannuolia -kappaleen. Kuuntele nykymenosta ammentava uutuustango ja lue lisää!

Julkaistu

@

Suvi Karjula sekä Pauli Hanhiniemi tähdittävät uutta, komeaa kappaletta nimeltään Tango Noidannuolia. Tango julkaistiin eilen maanantaina (18.11.19). Suvihan on tuttu laulaja In the Mood -orkesterista ja Pauli taas suositun Kolmas nainen -yhtyeen solistina tunnettu.

Tangon takana on Selkä & Issias. Selkä on tunnettu pispalalainen kulttuuripersoona Ari Pulkkinen, joka soittaa myös bassoa Hauli Bros -yhtyeessä. Issias taas on bändi, jossa esiintyy monta Suvin rakasta ystävää.

“Kun kysyin Selältä, miksi halusit juuri minut ja Pauli Hanhiniemen laulamaan tämän biisin levylle, oli vastaus kasuaali: ‘koska te ootte mun kavereita ja te osaatte laulaa tangoa’. Ei kai sitä sen enempää tarvitse selitellä”, Suvi nauraa.

“Hän ei omien sanojensa mukaan ole ennen tangoa tehnyt, vaikka tyylilajista pitääkin. No, nyt tuli tehtyä tango. Ja hieno tango tulikin.”

→ Lue myös: Suvi Karjula uudesta In the Mood -sinkusta: “Odotettu kuin kuuta nousevaa”

Mainos

“Medialukutaitoa tarvitaan”

Suvi Karjulan mukaan Noidannuolia-tangon sanoitus on sangen monikerroksinen.

“Aina kun ryhdyn laulajana valmistautumaan jonkun laulun äänityksiin, on tärkeintä pohtia, miten laulun tulkitsee. Mitä laululla halutaan sanoa. Tätä tuumailimme Paulin kanssa ennakkoon ja myös studiossa.”

“Kuin noidannuolia on sanat

jotka mielet myrkyttää

elää ikivanhat tavat

jotka vois jo selättää,

vaikka uusi aika koittaa

yhä heitä vainotaan

jotka tahtoo ainoastaan

elää tavallaan.”

Tangon tekijän Ari “Selkä” Pulkkisen mukaan kappele kertoo sosiaalisesta mediasta ja siitä, ettei mikään ole oikeastaan muuttunut noitavainojen ajasta. Hän on huomannut, että ihmiset tuppaavat uskomaan “kaiken mitä lukevat”.

“Tästä on helppo olla yhtä mieltä. Medialukutaito ja erilaisuuden hyväksyminen ei ole ihmislajin terävimpiä ominaisuuksia tänä päivänä”, Suvi Karjula alleviivaa.

→ Lue myös: Suvi Karjula joutui sairaalaan – selkävaivat estävät keikkailun: “Kuntoudun kyllä jaloilleni”

Mainos

“Sormi meni suuhun muutaman kerran”

Suvi sanoo, että myös laulussa on monia kerroksia.

“Tanssijaystäväni ovat hekumoineet kappaleen rytmiä ja musiikillista dynamiikkaa. Musiikin kuuntelijoille tässä on monenlaista kerrosta kuorittavaksi”, laulaja kuvaa.

“Todella kunnianhimoinen teos”

“Sovitustyö oli kuulemma aika haastavaa, koska kappaleessa on mieletön määrä instrumentteja. Kappalehan on todella kunnianhimoinen teos. Studiossa laulutaiteilijoillakin meni laulusovituksen kanssa muutaman kerran sormi suuhun. On ilo olla mukana tällaisessa teoksessa.”

Katso In the Mood & Suvi Karjula keikat tästä.

→ Lue myös: Halloween-tanssien satoa: Saija ja Suvi noitina, hirmu-Hurma ja parketilla tanssiva banaani

 

KUUNTELE Tango noidannuolia Selkä & Issias + Suvi Karjula ja Pauli Hanhiniemi (säv. ja san. Ari “Selkä” Pulkkinen – Lauri Salo
sov. Issias) 2019:Tee upeita löytäjä Saksan suurimman postimyyntitalon valikoimista. Klingeliltä kaikkea naisille ja kotiin, myös isot koot. Edulliset hinnat!
Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.