Ota yhteyttä

Uutiset

Pave Maijanen, 70, menehtyi vaikeaan sairauteen: “Mestari on poissa”

Syyskuussa 70 vuotta täyttänyt Pave Maijanen on poissa. Harvinainen ALS-tauti koitui legendan kohtaloksi.

Julkaistu

@

Muusikko Pekka Juhani “Pave” Maijanen on menehtynyt 70 vuoden iässä. Laulajan kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lappeenrannassa asunut Maijanen sairasti viimeiset vuotensa vaikeaa lihaksia ja hermoja rappeuttavaa ALS-tautia. Sairaus tuli ilmi syksyllä 2018 kesken Wigwamin 50-vuotisjuhlakiertueella. Tuolloin oudot sormikrampit ja puheongelmat alkoivat. Myös jääkiekkotreeneissä potku alkoi omituisesti hiipua.

“Onhan tässä eletty, nähty ja koettu” –Pave Maijanen syyskuussa 2020

“Mutta heti alussa päätin, etten vajoa masennukseen, koska se sitten nakertaa loppuun saakka. Ajattelin enemmänkin niin, että onhan tässä eletty, nähty ja koettu vaikka mitä. Kiitollisuus on se, mikä on syrjäyttänyt katkeruuden”, Pave kertoi Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa viime syyskuussa.

Pave Maijanen täytti 70 vuotta syyskuun alussa.

ALS on sangen harvinainen sairaus: tapauksia todetaan Suomessa alle 200 tapausta vuodessa. Parantumaton ALS surkastuttaa lihaksistoa vähitellen liikuntakyvyttömyyteen saakka.

“Olavi Virrasta lähtien kaikki musa teki vaikutuksen”

“Laulettu on niin kauan kuin muistan. Sehän on aluksi matkimista, radio oli mystinen loota pienelle kakaralle. Olavi Virrasta lähtien kaikki musa, mitä sieltä tuli, teki syvän vaikutuksen ja mukana hoilattiin.”

Tähdet surevat Pavea

Musiikkimaailman ihmiset ovat ottaneet Maijasen poismenon surullisena vastaan. Monet iskelmätähdet ovat osoittaneet sosiaalisessa mediassa osanottonsa.

“Yksi suurista on jälleen poistunut”, Marko Maunuksela suri.

“Hyvää taivasmatkaa”, Eini toivotti.

“Kiitos Pave kaikesta, ihminen ja legenda”, Ilkka Vainio totesi.

“Ainut ihminen, suuri muusikko, jota olen fanittanut pikkutytöstä asti on poissa. Hyvää matkaa tuonilmaisiin Pave”, Jonna Ortju suri.

Upea ura

Pave Maijanen aloitti uransa kitarabändeissä The Top Cats ja Ours, joka toimi vuosina 1965-1968. Soolouransa lisäksi Maijanen tunnetaan varsinkin Royalsista, Rock’n’Roll Bandistä, Pepe & Paradisesta ja myös Dingon ja Hurriganesin kosketinsoittaja-tuottajana.

Maijasen omia menestyskappaleita ovat muun muassa Lähtisitkö, Jano, Elämän nälkä, Ikävä ja Sirkus saapuu tivoliin. Maijanen edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa 1992 kappaleella Yamma Yamma.

1990-luvun lopulla Paven, Kirkan, Hectorin ja Pepe Willbergin Mestarit Areenalla -ryhmä esiintyi loppuunmyydyille jäähalleille ja järjesti ensimmäisenä suomalaisena esiintyjänä oman konsertin Helsingin Olympiastadionilla.

Maijaselle myönnettiin vuonna 2012 Iskelmä-Finlandia-palkinto, ja vuonna 2015 hän oli mukana Vain elämää -televisiosarjan 4. tuotantokaudella.

Pavea jäivät kaipaamaan pitkäaikainen puoliso Liisa Maijanen, kaksi lasta ja neljä lastenlasta.


Haaveiletko paremmasta unesta? Kokeile 8hours melatoniinilla: luonnollinen reseptivapaa univalmiste. Klikkaa ja kokeile: SAAT 50% ALENNUKSEN ensimmäisestä paketista!
Äänikirja hurmaa. Kokeile Storyteliä nyt ILMAISEKSI kahden viikon ajan ilman sitoumuksia! Klikkaa heti.
Rentoudu ja nauti Ruissalon kylpylässä Turussa! Varaa ihana kylpylälomasi nyt parhaaseen etuhintaan – klikkaa heti!
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!