Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Pavi lopettaa, Ruusulinna jatkaa viikon kerrallaan – korona kourii lavoja

Koronan aiheuttama epävarmuus vaikeuttaa yhä tanssilavojen toimintaa.

Julkaistu

@

Koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus vaikeuttaa yhä tanssilavojen toimintaa.

Alkuviikolla tapahtuma-ala ehätti jo säikähtää pahemman kerran, kun Sosiaali- ja terveysministeriö mokasi nolosti. Julki ennätti mennä tieto, että yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset tiukentuvat taas syyskuuksi 50 hengen rajaan.

Tällöin esimerkiksi tanssien järjestäminen olisi käynyt mahdottomaksi.

→ Lue myös: Joel Hallikainen hermostui koronaturisteille: “Idiootit”

Aluehallintovirastot (AVI) tiedottivat keskiviikkona (24.8.20), että syyskuussa saa järjestää myös yli 50 hengen tapahtumia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, kun niiden turvallisuus varmistetaan. Tapahtumien enimmäisosallistujamääriä ei ole päätöksissä rajoitettu.

Yleisötapahtumissa edellytetään jatkossa osallistujien ja seurueiden pitävän 1-2 metrin turvavälejä. Jonottavia pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien ylläpidossa. Järjestäjien oletetaan ohjeistavan ihmisiä käsihygieniasta ja turvavälien pitämisestä. Käsienpuhdistusmahdollisuus pitää tarjota.

“Kieltojen inhimillinen hinta on kova”

AVI:N uusi määräys on aiheuttanut keskustelua ja epävarmuutta.   Matkailu- ja Ravintolapalvelut (MaRa) totesi tuoreeltaan, että aluehallintovirastojen päätös on viesti siitä, ettei tilaisuuksia tule järjestää.

“Kiellot johtavat pahimmillaan yritysten konkursseihin ja työttömyyden kasvamiseen. Niiden inhimillinen hinta on kova”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi suri tiedotteessa.

→ Lue myös: Tanssit taas vaarassa – koronan toinen aalto uhkaa: maskit naamalla parketille?

Pavin tanssilava Helsingissä joutuu sulkemaan ovensa kesken kauden, jo ensi keskiviikkona 2.9.2020.

Pavi päättää tanssit kesken kauden

Kaksi eteläisen Suomen suurta tanssilava on tehnyt tilanteesta omat johtopäätöksensä.

Helsingin Pavi lopettaa tanssikauden kesken .

“Koronapandemia näyttää pahenevan – valitettavasti. Pavi huomioi toiminnassaan vallitsevan tilanteen ja viranomaisten asettamat rajoitteet sekä ihmisten turvallisuuden”, Pavi tiedottaa.

Toivo tanssien jatkumisesta ensi keväässä

Niinpä Pavi on päättänyt, että tanssikausi loppuu ensi keskiviikkona 2.9.2020. Päätöstansseissa viihdyttävät Teemu Roivainen &  Energia. Pavin kauden piti kestää lokakuun puoliväliin asti.

“Seuraamme luonnollisesti tilanteen kehittymistä ja toimimme jatkossa sen mukaan. Toivomme, että ensi keväänä tilanne on taas otollinen lavatanssin harrastamiselle.”

Ruusulinna valmis jatkamaaan kevääseen

Nurmiärven Ruusulinnassakin koettiin tällä viikolla monenlaisia tunteita. Viranomaisten sekoilu koronatiedotuksessa aiheutti sydämentykytyksiä Ruusulinnan tanssiyrittäjä Marika Lehtiselle.

Lopulta tilanne selvisi ainakin osittain.

“Tanssit jatkuvat Ruusulinnassa syyskuussa. Avilta saamani tiedon mukaan voimme jatkaa tansseja elokuun tapaan. Asiakkaiden on edelleen hyvä noudattaa Avin ja THL:n suosituksia, kuten tähänkin mennessä”, Marika tiedotti.

“Menemme viikko kerrallaan”

“Menemme viikko kerrallaan, joten emme julkista ohjelmaa pitkälle etukäteen, valitettavasti. Mikäli tanssijoita riittää tansseihin ja pandemia pysyy kurissa tanssitamme kevääseen 2021 normaalisti.”

Huomenna lauantaina (29.8.) Ruusulinnassa tanssittavat Neitoset sekä Helminauha.

Naapurinvaara: Kuhmon korontartunnat eivät estä tansseja

Sotkamassa sijaitseva Naapurinvaaran huvikeskus taas tiedotti tänään perjantaina (28.8.), että seudulla todetuista koronatapauksista huolimatta tanssit jatkuvat, mutta muutoksia saattaa syyskuussa olla luvassa.

“Kuhmossa on todettu neljä koronatartuntaa ja useita altistuneita. Tieto tartunnoista julkaistiin perjantaina 28.8.”, Naapurinvaara ilmoitti.

Tanssipaikan edustajat olivat oitis yhteydessä alueen pandemiaviranomaisiin, joiden mukaan tanssien järjestämiseen ei ole estettä tässä vaiheessa.

“Tämä tarkoittaa sitä, etteivät viranomaiset anna tanssien järjestämistä kieltävää määräystä”, Naapurinvaaralta kerrotaan.

Muutoksia tanssitoimintaan on tulossa

“Tansseja voidaan järjestää entisillä reunaehdoilla eli hygieniasta ja turvaväleistä huolehtimalla, jonojen muodostumiseen puuttumalla ja ravintolassa korona-ajan ohjeita noudattamalla. Henkilömäärää koskevat rajoitukset eivät ole Naapurinvaaralla voimassa. Tässä vaiheessa todettakoon kuitenkin muutoksia olevan tanssitoimintaan tulossa.”

Matkustajamäärien vähäisyyden takia 5.9 alkaen ei enää linja-autovuoroa Kajaanista Naapurinvaaralle ajeta.

Lauantaina (29.8.) Naapurinvaaralla tanssittavat Marko & Jukka ja Jackpot sekä Heikki Koskelo & Taivaankaari.

Enää ei kätellä eikä halailla. Kuva Markku Aron keikasta Suurtanssit-risteilyllä Silja Europalla tammikuussa 2020.

Kato käynyt tanssijoissa ja kakkosbändeissä

Koronapandemia on kurittanut tanssilavoja. Ihmisten terve varovaisuus sekä koko ajan vaihtuvat suositukset ja kiellot ovat johtaneet siihen, että tanssijoiden määrä maan lavoille on vähentynyt, monin paikoin jopa merkittävästi.

Siksi useat lavat ovat esimerkiksi joutuneet jättämään ns. illan kakkosorkesterin kokonaan pois. Peruutuksia ja harvennuksia keikkakalentereihin on myös tehty paljon.

→ Lue myös: AL: Tomi Markkola aikoo palata puutarhuriksi: “En pelkää oikeita töitä”

Artisteille ja muusikoille sekavuus ja keikkojen vähäisyys on tietänyt mittavia ansiotulon menetyksiä. Siksi monet laulajat ovat painuneet siviilitöiden pariin turvatakseen oman ja perheidensä toimeentulon.

→ Lue myös: MTV3: Teemu Roivainen koki koronan lamaantumisena: “Säästöt pelastivat”