Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Pirita Niemenmaa jätti työt ABC:lla – tangokuningatar on sinkku koirahullu

Millainen on uusi tangokuningatar? Huoltoasemalla työskennelleen laulukisojen konkarin viides kerta tangoilla toden sanoi. Katso Piritan nostalgiset kuvat (koira, tyylitukka, teini), ABC:n video ja lue lisää!

Julkaistu

@

Tangokuningatar 2019 Pirita Niemenmaa on syntynyt Kauhajoella, viettänyt nuoruuden ja osan aikuisikää Isojoella, mutta palannut muutaman mutkan kautta Seinäjoelle.

Pirita muutti kesällä 2017 Seinäjoelle ja aloitti työt ABC-huoltoasemalla. Seinäjoki on ollut Piritalle mieluinen asuinpaikka.

“Jos kruunu isketään minun päähäni, aion olla näkyvillä täällä Seinäjoella ja tänne myös jään, täällä on hyvä olla, asua ja elää. Onhan tämä tangon paratiisi!” Pirita kertoi Ilkka-lehdessä kesäkuussa.

“Tangokruunu sopii paremmin päähäni kuin tämä huivi”, Pirita hihkui ABC:n videolla toukokuussa, kun paikka Lempäälän Tangomaratonille varmistui:

Pirita on huoltoasemalla “rivityöntekijä, kuten muutkin”. Tangokuningattaren titteli kuitenkin tarkoittaa, että hommat ABC:llä loppuvat.

“Pomo toi ison kukkakimpun ja olin hänelle kyllä sanonut, että jos voitto tulee, joudun lopettamaan töissä”, Pirita kertoi voittonsa jälkeen Seiskalle.

Mainos

Piritan lauluharrastus alkoi jo pikkutyttönä. Hänellä oli kova tahto päästä laulajaksi. Tyhjät paperirullat, harjanvarret ja hyppynarut toimivat ensisijaisena mikkinä, ja siitä alkoi kova harjoittelu.

Tangojakin hän on seurannut pikkutytöstä asti ja ajatteli jo lapsena, että haluaa mukaan kisaan.

“Kirjoitin jopa kirjeen Auraviihteelle joskus 1990-luvulla ja kyselin, mitä vaaditaan kilpailussa.”

Viides kerta tangoilla toden sanoi

Ensimmäisen kerran Pirita Niemenmaa osallistui tangolaulukilpailuun vuonna 2004 ja sijoittui Raisiossa sadan joukkoon. Pari vuotta sitten Pirita oli Tangomarkkinoilla jo 16 parhaan joukossa.

“Tämä on minulle jo viides kerta tangolaulukilpailussa”, Pirita kertoo.

“Harjoittelun aloitin jo viime vuoden lopussa. Olin laittanut tavoitteeksi Keravan, jotta saan naaman ruutuun, mutta hups, tässä on menty vauhdilla eteenpäin.”

Tältä tangokuningatar näytti teinityttönä. Kuva: Facebook.Laulanut lukuisissa kilpailuissa

Pirita Niemenmaa on todellinen laulukilpailukonkari. Ensimmäisen kerran hän osallistui laulukisoihin vuonna 1998, teinityttönä.

2000-luvulla hän on sijoittunut esimerkiksi vuonna 2016 Vuoden lauluääni -kisassa 2. sijalle, Mister ja Leidit -laulukilpailusta tuli voitto, kuten myös Kristiinankaupungin kuningatar ja Kalajärven kuningatar -kisoista. 2018 Tulitähti-laulukilpailussa tuli 3. sija.

Pirita aloitti keikkailun vuonna 2004 Asko Järvelän yhtyeessä ja on ollut välillä mukana eri kokoonpanoissa. Laulaja ihailee mm. Pirkko Mannolaa ja Laila Kinnusta.

Pirita on räväkkä tyyliltään. Vielä pari vuotta sitten hänellä oli näinkin värikäs, violetti tukka. Kuva: Facebook.

Hauva äidillä hellässä hoivassa

Tangokuningattaren Liisa-äiti asuu Isojoella. Isä menehtyi viime kesänä. Sisaruksia asuu “siellä sun täällä”.

Pirita on lapseton sinkku, hänellä on kuusivuotias Maamus-koira. Lempinimeltään hän on Piitu.

“Hauva oli äidillä nyt viikkoja hoidossa”, Pirita kertoi.

Pirita Niemenmaan suloinen koira on nimeltään Maamus. Kuva: Facebook.

Tangokuningatar ja tangokuningas Johannes Vatjus esiintyvät ensimmäisen kerran tanssikeikalla tänään sunnuntaina (14.7.19) Törnävän paviljongissa Seinäjoella. Katso Pirita Niemenmaan keikat tästä.

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!

Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).