Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT ON OLLUT MYÖS TANSSIVÄEN KOHTAAMISPAIKKA

Tanssinystävät ja -harrastajat kaipaavat Seinäjoen tunnelmaan.

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinat on täyttynyt vuoteen 2019 tangoa rakastavista laulajista, muusikoista, kuuntelijoista ja tanssijoista ympäri Suomen. Seinäjoen kaupunki on ollut onnellisen ja huumaavan tunteen täyttämä koko festivaalien ajan, niinhän tangoilla on ollut taipumus tehdä vuodesta toiseen.
Tulevana kesänä Seinäjoella ei järjestetä tanssia rakastaville tanssikursseja, -tilaisuuksia eikä myöskään Lavatangon SM- kilpailua, kadut ovat hiljaiset.

– “Uutinen ei valitettavasti tullut yllätyksenä, mutta konkretisoituessaan peruutus tuntuu silti aivan järkyttävän pahalta. Kaksi vuotta ilman tangon huumaa, tanssin iloa ja Seinäjoen festarifiilistä on pitkä aika”, kuvailee tuntemuksiaan Niina Huhtala, Tanssipuotin toimitusjohtaja.

Niina Huhtala on ollut puskemassa onnistuneesti tanssin näkyvyyttä Seinäjoen Tangomarkkinoille yhdessä tiiminsä ja tanssin ystävien kanssa. Tanssipuoti tuottaa Tangomarkkinoille vuosittain paljon erilaisia tanssiin liittyviä ohjelmia.
– “Tärkeimpiä ja näkyvimpiä ovat Seinäjoen Tangomarkkinat- tanssileiri ja Lavatangon SM-kilpailut. Lisäksi meidän kautta tulee tanssijoita, tanssikursseja ja erilaista tanssillista ohjelmaa käytännössä kaikille Tangomarkkinoiden estradeille ympäri vuoden, tangomaratonista konsertteihin ja festarilavoille”, Niina Huhtala selventää.

Niina Huhtala

 

“TAPAHTUMAJÄRJESTELYT OLIVAT JO HYVIN PITKÄLLÄ”

Tapahtumajärjestelyt olivat luonnollisesti jo hyvin pitkällä, koska suunnitelmia tulevien Tangomarkkinoiden varalle on tehty jo kesästä 2019 alkaen.
– “Harmistus on valtava ja olemme todella pahoillamme tangokansan puolesta, että poikkeusaika ei vieläkään salli meidän kokea yhdessä Seinäjoen tunnelmaa ja tangon ja tanssimisen hurmaa”, Huhtala harmittelee.
– “On kuitenkin aika luoda katseita poikkeusajan yli ja alkaa valmistautua Tangomarkkinoihin kesällä 2022. Siitä tulee poikkeuksellisen hieno, ilon, musiikin, tanssin ja tangohurmoksen festivaali! Pitkän odotuksen jälkeen koko tangokansa tulee parveilemaan Seinäjoelle sankoin joukoin! Näen jo sieluni silmin tämän vuosituhannen suurimmat ja riehakkaimmat Tangomarkkinat 6.-10.7.2022″, Tanssipuotin toimitusjohtaja Niina Huhtala hehkuttaa.

 

NÄHDÄÄN SEINÄJOELLA 2022!
– Niina Huhtala, Tanssipuoti

 

Käy tutustumassa Tanssipuotin upeaan verkkokauppaan osoitteessa:
https://tanssipuoti.fi

Tai vieraile Tanssipuotin liikkeissä @Turku ja @Pori

 

 

TANSSIPARKETILLA ON MENTY ENNEN TANSSIKILPAILUJA NAIMISIINKIN:
“TAVATTIIN ENSIMMÄISEN KERRAN TUULOKSEN KAPAKANMÄELLÄ”

Lavatangon SM- kilpailuja on järjestetty heti ensimmäisistä Seinäjoen Tangomarkkinoista lähtien ja on näin Suomen vanhin lavatanssijoille tarkoitettu tanssikilpailu, jonka perinne on jatkunut katkeamatta vuosikymmenten ajan – kunnes tuli korona-pandemia.
Viimeksi Lavatangon SM- kilpailut tanssiittiin Seinäjoella vuonna 2019, jolloin voittajiksi tanssivat Jenna Polvi ja Ari Koukku sekä senioriluokan voittajiksi Päivi Jokinen ja Juha Aaltonen.

Parketilla on nähty vuosien saatossa upeita taivutuksia, polven koukistuksia, intensiivisen vahvaa tunnelmaa, ilmatangoa ja onpa tanssiparketilla menty naimisiinkin. Näin tapahtui 7.7.2007, kun lavatangon mestaripari Anne (o.s. Vahvelainen) ja Kari Mielonen lupautuivat toisilleen Atriahallissa tanssikilpailijoiden keskellä juuri ennen Lavatangon SM– ja Pohjoismaisen lavatangon MM– kilpailuja. Häätanssina heillä soi Satumaa– tango.
– “Mä olen täällä menestynyt, niin halusin, että muistan aina, missä minut on vihitty, vaikka tulis pieni dementiakin”, kertoi sulhanen Kari Mielonen Ilta-Sanomille.
Aviopari on kohdannut toisensa tanssilattialla, ensimmäisen kerran Tuuloksen Kapakanmäellä.

 

“TUNNELMA LAVATANGON SM- KISOISSA ON NIIN USKOMATON, ETTÄ SIITÄ SAA PALJON TUNNETTA TANSSIIN”
– Hanna-Leena Liukku

 

Hanna-Leena Liukku & Olli Syrjälä      Kuva: Marko Pikkarainen

 

Tansseista ja erityisesti tangotanssin parista voi hyvinkin löytää hyvän tanssikaverin tai jopa elämänkumppanin.

Tanssipariskunnan Hanna- Leena Liukun ja Olli Syrjälän korona-vuoteen on mahtunut paljon onnellista odotusta; heille syntyi maaliskuun 13.päivä esikoislapsi, suloinen pieni poika. Perheen kodin tapahtumista on saanut pientä osviittaa sosiaalisessa mediassa, kuinka pieni poika on jo päässyt tanssimaan isänsä sylissä ja kuuntelemaan äitinsä kanssa tanssimusiikkia.
– “Tangot soivat meillä ympäri vuoden, mutta Tangomarkkinoiden lähestyessä ne alkavat valtaamaan yhä enemmän tilaa soittolistalta. Itse kuuntelen viimeisellä viikolla ennen tangomarkkinoita lähes pelkästään tangoa ja fiilistelen jo sitä tulevaa tunnelmaa”, tuore äiti ja tangotanssin taitaja Hanna- Leena kertoo.

 

“ERITYISEN HIENOA ON SE, ETTÄ TANSSI SAI TÄLLAISTA TUNNUSTUSTA”

 

Hanna- Leena ja Olli ovat Lavatangon SM- voittajat vuodelta 2018, jolloin he hurmasivat niin tuomarit kuin tangoyleisön Tangokadulla käydyssä kilpailussa.
Erityisesti heidän yhteensulautuminen ja tunnelataus näkyi kaikessa, mitä he tekivät, niin kosketuksissa, katseissa, kuin tangoon kuuluvassa läheisyydessä, kaikessa.
– ” Tanssitreeneissä keskitytään aina eniten perusliikkumiseen. Se on meille tärkeintä. Tulkinta ja tunne muodostuu sitten niissä hetkissä joita musiikki meille kilpailuissa antaa. Tunnelma Lavatangon SM kisoissa on niin uskomaton, että siitä saa paljon tunnetta tanssiin. Se on parhautta, jos kisoissa saa tanssia jonkun lempitangoistaan (niitä on useita…)”, Hanna- Leena fiilistelee.

 

“SANA TANGO ON LATINAA,
SE TARKOITTAA KOSKETAN”

 

Hanna- Leena Liukku ja Olli Syrjälä asuvat lähellä Seinäjokea, Jurvassa. Heidät palkittiin Kurikan Vuoden urheilijoina 2021 ansioituneesta tanssiurastaan.
– “Tämä oli iloinen yllätys ja suuri kunnia. Erityisen mahtavaa on se, että tanssi sai tällaista tunnustusta”, pariskunta kiitteli Kurikka- lehden haastattelussa.

Tulevan kesän Tangomarkkinoiden peruuntuminen harmittaa pariskuntaa kovasti. Hanna- Leenalle ja Ollille Seinäjoen Tangomarkkinat on kesän odotetuin tapahtuma.
– “Kesäisessä illassa soiva tango ja monien tanssiystävien ja tuttujen tapaaminen luovat niin mahtavan tunnelman, että sen haluaisi kokea joka kesä. Viime vuonna Tangomarkkinoiden peruuntuessa kävimme ajamassa haikein mielin tangokadun/-alueen läpi sinä päivänä, kun tapahtuman olisi pitänyt alkaa. Tänä kesänä teemme sen varmasti jälleen”, Hanna- Leena kertoo.

 

“NIIN JA KÄYTIIN MYÖS VIIME KESÄNÄ TANSSIMASSA SIINÄ TANGOKADULLA YKSI TANGO”
– Liukku & Syrjälä –

 

Minna ja Jouni Taskinen
Kuva Alina Mustamaa

 

Kuopiossa asusteleva pariskunta Minna ja Jouni Taskinen ovat hekin olleet mukana Seinäjoen Tangomarkkinoilla useampana vuonna. Lavatangon SM- kilpailuun he ovat osallistuneet vuosina 2016-2019, joista kolme kertaa he ovat tanssineet tiensä finaaliin.
– “Koko meidän tanssiharrastus alkoi noin kymmenen vuotta sitten. Ja aika pian sen jälkeen Tangosta tuli meille mieluisin laji, joka on syventynyt yhä tärkeämmäksi ja rakkaaksi”, Minna Taskinen kertoo ja jatkaa:
– “Lavatangoa ollaan kisattu neljänä vuonna, ja aina on ollut semmonen kiva kisajännitys päällä! Tanssiessa jännittää, kun on arvosteltavana tuomariston edessä että kuinka pitkälle kisassa pääsee etenemään”.

Minna ja Jouni uskoivat, että Seinäjoen Tangomarkkinat toteutuisivat tänä kesänä, ja pettymys oli suuri. Tieto peruutuksesta tuli sähköpostilla.
– “Musiikki ja tanssi saa ihmeitä aikaan, se on tosi tärkeää psyykkisesti ja fyysisesti. Yhteinen liike syntyy musiikin ansiosta, se ihana tunne kun kehot liikkuu yhdessä soivaan musiikkiin. Ja se toisen  läheisyys”, Minna avaa tanssista koettua lumoa.

 

“SUOSITTELEMME HEILLE, JOTKA EIVÄT OLE VIELÄ KOKEILLEET!
TAKUULLA JÄÄVÄT KOUKKUUN JA SE ON IHANA KOUKKU!”
– Minna ja Jouni Taskinen –

 

Tanssikilpailuun valmistauessa pariskunta Taskinen kuuntelee erilaisia tangoja mm. salilla, kotona sekä automatkoilla. Kisapäivä tuntuu erilaiselta kuin tansseihin meno.
– “Kisapäivän aikana haetaan tietynlaista kisafiilistä, unohdetaan ikävät asiat, rauhoitetaan mieli ja annetaan Tangon tunteen tulla tanssiimme.
Kisapäivä on mukava juuri siksikin että näkee taas tanssituttavia ympäri Suomen“, Minna kertoo.

 

“OLEMME IKÄVÖINEET TANSSI-ILTOJA”

Minna kertoo, kuinka he ovat Jounin kanssa ikävoineet tanssi-iltoja, joita heille kertyi ennen korona-aikaa kahdesta- kolmeen kertaa viikossa. Tanssi-iltojen lisäksi he treenasivat harjoitus-salilla kahdesti viikossa.
– “Olemme iloksemme saaneet kuitenkin edelleen käydä pienellä porukalla 2 krt viikossa salilla harjoittelemassa. Se on ollut todella ”henkireikä” tässä korona-ajassa-
ja nurkkatansseihin ollaan ihan valmiina”, Minna sanoo.

 

“TANSSITUNNE SYNTYY YHTEISESTÄ LIIKKEESTÄ SOIVAAN MUSIIKKIIN SEKÄ TOISEN LÄHEISYYDESTÄ”
– Minna Taskinen –

 

LUE MYÖS → Seinäjoen Tangomarkkinoiden peruutusilmoitus vaikuttaa moniin ihmisiin

 

LUE MYÖS → Seinäjoen Tangomarkkinoiden peruuntuminen harmittaa -nyt puhuu laulukilpailuun osallistuneet ja laulukilpailun tuomari

 

Täältä maksuton hymykonsultaatio