Ota yhteyttä

Media

Seinäjoen Tangomarkkinoiden peruutusilmoitus vaikuttaa moniin ihmisiin

Toivottavasti kesällä 2022 tangoillaan Seinäjoella kolmen vuoden edestä!

Julkaistu

@

Tulevan kesän festivaalien peruuttamissarja jatkuu. Tänään maanantaina 26.42021 Seinäjoen Tangomarkkinat ilmoitti peruvansa tulevan kesän festivaalit jo toisen kerran peräkkäin. Syynä on maailmanlaajuinen korona-pandemia, jonka puitteissa määrätyt kokoontumissäännöt ja -rajoitukset koskevat suurilta osin juuri tapahtuma-alaa.
Ilmoitus oli monelle odotettu, mutta silti tangokansan riveistä huokuu pettymys, suru ja ikävä.

– “Ilmoitamme murtunein mielin, ettei Seinäjoen Tangomarkkinoita juhlita kesällä 2021. Kesän tapahtumien yllä leijuu edelleen koronapandemiasta johtuen liikaa kysymysmerkkejä, ja aika festivaalin järjestämiseen loppuu kesken”, kertoo Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojala.

Pasi Ojala tiedostaa myös ihmisten kaipuun tapahtumien pariin ja siihen Seinäjoen Tangomarkkinat olisi myös omalla osuudellaan halunneet auttaa:
– “Teemme kaikkemme pystyäksemme tarjoamaan tapahtumia ja elämyksiä kaikille niitä kaipaaville mahdollisimman pian”, Ojala sanoo.
– Toivomme uskolliselle yhteisöllemme jaksamista vallitsevan maailmantilanteen keskellä. Luodaan yhdessä positiiviset ajatukset ja suunnataan katseet kesään 2022, jolloin Seinäjoen Tangomarkkinat näyttäytyy vahvempana kuin koskaan. Tähän tarvitsemme kuitenkin Teidän apuanne ja toivomme, että tuette tapahtumaa siirtämällä jo ostetut lippunne vuoteen 2022, Pasi Ojala jatkaa.

 

“Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailu peruttiin,
sävellys- ja sanoituskilpailu pidetään”

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailua on järjestetty viime vuotta lukuunottamatta joka vuonna aina vuodesta 1985.
Peruuntuminen herätti kruunattujen tangokuninkaallisten keskuudessa surua ja harmitusta, mutta myös uskoa ja toivoa.

Vuoden 1989 tangokuningatar Arja Koriseva kertoi Tanssiin.fi:lle kesäjuhlien peruuntumisesta näin:
– “Oli odotettua, ettei noin suurta tapahtumaa ole vielä turvallista järjestää. Tanssitaan pienemmissä ryhmissä ja toivottavasti musiikkini tanssittaa etänä”, säteilevä Arja kertoo.

“TANSSIN RIEMUA KAIKILLE!
KESÄPÄIVINÄ VOI HYVIN TANSSIA ULKONA;
VOITTE JÄRJESTÄÄ OMIA KAVERITANSSEJA!
ME TANSSITETAAN HETI, KUN ON LUPA!”
– Arja Koriseva –

Vuonna 1989 tangokruunut veivät Arja Koriseva ja Risto Nevala. Kuva: Seinäjoen tangomarkkinat.

Saman vuoden 1989 tangokuningas Risto Nevalan mielestä Seinäjoen Tangomarkkinoiden peruuntuminen oli odotettu:
– “Tangokansa on kuitenkin ikärakenteeltaan melko iäkästä ja varovaista kansaa, mielestäni päätös oli hyvin odotettu”, Risto kommentoi.

 

 

Seinäjokelaistuneen Jaska Mäkysen odotuksissa oli viettää 30-vuotista tangokuningasuraa yhdessä Tangokuningattarensa Kaija Pohjolan kanssa.
Nyt suunnitelmat meni uusiksi, koska juhlakonsertin ajankohta vain siirtyy.
– “Suunniteltiin Kaijan kanssa, että juhlitaan konsertin merkeissä Seinäjoella, mutta katsotaan sille sitten uusi ajankohta joko syksymmällä tai ensi vuoden puolella. Muutama konsertti kuitenkin järjestetään 30-vuotisen juhlan kunniaksi.

 

Jaska Mäkynen ja Kaija Pohjola voittivat tangokruunut 1991.

 

“Eihän me tälle asialle voida mitään, terveys edellä mennään. Mutta onhan tämä suuri, kauhea harmitus. Jokaisella meillä on kyynel silmässä.”
Jaska Mäkynen, Tangokuningas 1991

 

“Suuri,
kauhea harmitus on”

Vuonna 1994 tangokuninkaallisiksi valittiin Tiina Räsänen ja Sauli Lehtonen.
Tiinan sympatiat kantaa Tangomarkkinoiden organisaatiosta aina yleisön puolelle:
– “Varovaisesti olin uskaltanut toivoa Tangomarkkinoiden toteutumista, mutta ei tämä tietysti suurena yllätyksenä tullut. Harmittaa kovasti yleisön ja esiintyjien puolesta. Erityisesti ajatukseni ovat Tangomarkkinoita järjestävissä tyypeissä, jotka suurella sydämellä ovat tapahtumaa suunnitelleet vaikkei varmuutta sen järjestämisestä ole ollut. Terveyttä ja hyvää mieltä toivotellen:
Tiina Räsänen ❤️

 

Tiina Räsänen.

 

Tangokuninkaallisten “suurperheen” jäsenet kommentoivat uutisia:
– “Tänä suvena tulee 20 vuotta omista tangokemuistani yhdessä Mira Sunnarin kanssa, ja on harmi, kun tapahtuma jouduttiin perumaan. Ei se silti yllättänyt.
Täytyy sitten juhlistaa vanhoja tangomuistoja samana viikonloppuna vaikka laulamalla kilpaa moottorisahan kanssa hirrestä veistämäni savusaunan rakennustyömaalla”.
Erkki Räsänen, Tangokuningas 2001

 

Erkki Räsänen ja Mira Sunnari ovat vuoden 2001 tangoninkaalliset.

“TÄYTYY JUHLISTA TANGOMUISTOJA LAULAMALLA KILPAA MOOTTORISAHAN KANSSA”

 

Saija Tuupanen, Tangokuningatar 2003 kommentoi uutiseen näin:
– “Vaikka tätä hieman osasi odottaa, kyllä tuntuu sydämessä isosti. ❤️
Mutta elämä jatkuu.
Ensi vuonna Tangomarkkinoilla juhlitaan ja nautitaan entistäkin enemmän!”
Saija Tuupanen

 

Saija Tuupanen

 

 

Tangokuningatar Johanna Debreczeni ja Tangokuningas Tommi Soidinmäki valittiin laulukilpailun voittajiksi vuonna 2004.
Johanna harmitteli laulukilpailuun osallistuneiden puolesta:
– “Tosi surullinen olo tuli , kun kuulin peruutuksesta, toki oli se odotettavissa.
Harmittaa myös laulukisaan osallistuneiden puolesta. Juuri esikarsintavideot sisässä,kova treenimäärä ja jopa rahallinen panostus ja nyt jo toista kertaa ei kisaa järjestetä.”

Johanna Debreczeni

 

Johanna Debreczeni ja Tommi Soidinmäki poseerasivat vastakruunattuinan tangokuninkaallisina heinäkuussa 2004 Seinäjoella.

 

Tommi Soidinmäki kertoi tuntojaan seuraavasti ja otti kantaa myös koko tapahtuma-alan puolesta:
– “Ikäviä uutisia lähipäivinä olemme saaneet lukea siitä kuinka tapahtumat/festarit/teatterit ym. peruuntuvat yksi toisensa perään.
Tänään oli vuorossa Tangomarkkinat.
Suuri huoli koko tapahtumateollisuuden puolesta; kuinka eri toimijat pystyvät vielä tämän kesän jälkeen nousemaan jaloilleen.
Nyt tarvitaan tsemppiä ja tukea eri sektoreilta –  vain toinen toistamme tukien voimme selvitä tämän yli!”
Tommi Soidinmäki

“Voimia ja terveyttä kaikille, pidetään huolta toisistamme!”

 

– “Niinhän siinä sitten kävi, että Tangomarkkinoita ei valitettavasti voida järjestää tänäkään vuonna. Päätös tämän upean, perinteikkään festivaalin perumisesta on toki musertava, mutta samalla täysin ymmärrettävä näinä aikoina. Uskon, ja toivon, että näemme vihdoin ensi vuonna Seinäjoella, ja silloin tangomusiikki raikuu kesäyössä entistä vahvemmin, entistä suuremmalla palolla!
Voimia ja terveyttä kaikille, pidetään huolta toisistamme!”

Jenna Bågeberg, Tangokuningatar 2007

Jenna Bågeberg

 

Vuoden 2008 tangokuninkaalliset Hanna Talikainen ja Jukka Hallikainen harmittelivat molemmat tahoillaan Tangomarkkinoiden peruuntumista jo toistamiseen, mutta löytävät tämän keskeltä myös toivoa ja positiivisuutta:

Vuonna 2008 tangokuninkaalliset olivat Jukka Hallikainen ja Hanna Talikainen. Kuva: Tangomarkkinat.

– “Edessä jo toinen kesä putkeen ilman tangoja ja kohtaamisia tangokadulla ja tangokadun yössä… Mieli on tottakai surullinen ja apea. Mutta pakko uskoa tulevaan ja koittaa pysyä positiivisena. Kesällä 2022 tuleekin olemaan sitten tangomarkkinat kolmen vuoden edestä!! Tavataan taas silloin, hiljaa yössä.
🌸❤️
Hanna Talikainen

-“Todella harmillista mutta näinä aikoina oikea ratkaisu. Toki olisi ollut mahdollista järjestää jonkun tasoiset festarit esim. rokotuspassin esittäville mutta tällaista linjausta ei ole Suomen hallitus saanut aikaan.. Aina pitää löytää jotain positiivista ja minulle se tarkoittaa aikaa perheen kanssa ja lukuisia golfkierroksia.”
Jukka Hallikainen

 

“Kesällä 2022 tuleekin olemaan sitten tangomarkkinat kolmen vuoden edestä!! “

 

Huhtikuussa Seinäjoki– lähettilääksi valittu Tangokuningas Marko Maunukselan fiilikset on sekä että, pettyneet, mutta positiiviset:
– “Harmittaa tietenkin kovasti, mutta jotenkin tilanne on ollut tämänsuuntainen jo monilla muillakin festareilla, niin ei tää nyt ihan yllätyksenä edes tullut.
Tässä on yli vuoden elänyt näiden peruutusten kanssa, niin tähänkin alkaa turtumaan ja tottumaan. Viimeiseen saakka kuitenkin elättelin toivoa, että edes jossain muodossa festarit saatais vietyä läpi. Mutta ehkä parempi näin. Joko täysillä, tai ei ollenkaan”, Marko fiilistelee.
– “Minulle itselleni tilanne toi jopa lisää selkeyttä kesään. Meillä on Törnävän kesäteatterissa “Something Rotten! – Jotain mätää“- musikaalikomedian ensi-ilta la 10.7., joten oma viikko olisi ollut ihan hurja, jos olisin välillä ollut teatteritreeneissä ja välillä tangoilla.
Heinäkuussa on siis edelleen hyvä syy tulla Seinäjoelle. Voi tulla nauttimaan hersyvästä musikaalikomediasta joka on muuten Broadwaylta tuotu teos ja kantaesitys suomessa. Hymyä huuleen ja tangojen osalta katse seuraavaan kesään. Koettakoon kesällä 2022 upeimmat tangofestarit ikinä! ☀️💛
Marko Maunuksela

Marko Maunuksela

 

Tangokuningatar 2013 Heidi Pakarinen vastaanotti peruuntumisuutiset haikein mielin:
– “Olin todella toiveikas heinäkuun festareista, jotka on tunnetusti ollut aina ne Suomen parhaimmat. Toivoin kaikkien tangorakastajien, järjestäjien, laulukilpailuun osallistuvien, markkinayleisön, musiikkiystävien ja kaikkien seinäjokelaisten puolesta, että oltaisiin saatu nauttia yhdessäolosta jo viime kesänkin edestä.
Mutta suunnataan odotukset vieläkin etteenpäin. Kai tälläkin on tarkoitus edelleen vahvistaa sitä käsitystä, mitä me kaivataan ja rakastetaan ❤
Sydänterkkuja ja jaksamista kaikille, ketkä jo haluaisi jättää kaiken pidättelyn taakseen, kyllä maailman on ihan pakko helliä meitä jo pian!”
Heidi Pakarinen

“TANGORAKKAUTTA JA VOIMIA KAIKILLE”

 

Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila kruunattiin voittajiksi 2013. Kuva: Tangomarkkinat.

 

 

SÄVELLYS- JA SANOITUSKILPAILU JÄRJESTETÄÄN

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry ovat järjestäneet jo ensimmäisestä Tangomarkkinat- vuodesta 1985 lähtien Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun.

Vielä ennättää osallistua tämän vuoden kilpailuun:
Kirjepostin viimeinen lähetyspäivä on 28.4.2021 ja sähköisesti 30.4.2021 !
Ohjeet kilpailuun osallistuville löytyy osoitteesta:
http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/savellys-ja-sanoituskilpailu/

 

LUE MYÖS → Seinäjoen Tangomarkkinat siirtyvät vuodella; tunteikas ja raskas ratkaisu