Ota yhteyttä

Media

Seiska: Tangomarkkinat vaakalaudalla: “Peruutus olisi hirveä asia”

“Päätöstä peruutuksesta ei vielä ole tehty”, Seinäjoen Tangomarkkinoiden edustaja kertoo Seiskassa. Heinäkuinen SuomiAreena on jo peruttu.

Julkaistu

@

Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat.

Seinäjoen Tangomarkkinat on ikävässä tilanteessa. Maailmanlaajuinen koronapandemia on iskenyt tapahtumat polvilleen, ja peruutus uhkaa myös heinäkuisia Tangomarkkinoita.

Tangot on tarkoitus järjestää 8.-12.7. Esimerkiksi sitä myöhemmin alkavaksi suunniteltu yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena on jo peruttu. SuomiAreenan piti olla Porissa 13.-17.7.

Seinäjoen Tangomarkkinat on järjestetty 35 kertaa putkeen, mutta nähdäänkö heinäkuussa 36. kerta? Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Erkki Välimäki kertoo uudessa Seiska-lehdessä, että tilanne on auki.

“Päätöstä ei vielä ole tehty” -Erkki Välimäki Seiskassa

“Se on hyvä kysymys. Tilannetta pohditaan tämän ja ensi viikon kokouksissamme. Päätöstä ei ole tehty vielä”, Välimäki sanoo.

Kesästä 1985 järjestetty Tangomarkkinat on maailman vanhin tangotapahtuma.

“Ihmisiä on ollut mukana vuosikymmeniä, talkoohenki on uskomaton ja tapahtuman taakse kätkeytyy valtavasti intohimoa. Olisi hirveä asia, jos Tangot peruttaisiin”, Erkki Välimäki suree Seiskassa.

→ Lue myös: Tangotuomarit julki: Mika Pohjonen ja Fredi mukana

Ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoiden historiassa voi nyt käydä niin, että tapahtuma jää pitämättä.

“Tasosta ei jää kiinni”

Esikarsintoja ehdittiin jo jonkin verran järjestää. Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki vahvistaa, että esikarsintakiertue on yhä käynnissä.

“Kaikki live-esiintymiset on tietysti peruttu, mutta kilpailijat voivat lähettää laulunäytteensä videolla”, Haapamäki kannustaa.

“Loistavia laulajia luvassa” -Martti Haapamäki Seiskassa

“Sen voin sanoa, että luvassa olisi tänäkin vuonna loistavia laulajia. Tasosta tämä ei jää kiinni!”

→ Lue myös: Aki Hietala lähtee tavoittelemaan tangokruunua: “Nyt tein sen, minkä lupasin”

 Vaihtoehtoisia ratkaisuja mietitään

Myös Tangolaulukilpailun seuraava vaihe, Tangomaratoni Lempäälän Ideaparkissa, on toukokuulta peruttu.

“Kilpailun kulkua koskeviin muutoksiin teemme tällä hetkellä vaihtoehtoisia ratkaisuja, joista tiedotamme erikseen”, Seinäjoen Tangomarkkinat tiedottaa.

“Organisaatiomme seuraa tilanteen kehittymistä jatkuvasti. Samalla jatkamme tapahtuman suunnittelua normaaliin tapaan, joskin työntekijöidemme ja yhteistyökumppaniemme hyvinvoinnin parhaaksi, erinäisin etätyökaluin ja yhteyksin.”

“Tango kuuluu kaikille – uskomme vahvasti että yhdessä nousemme vaikeuksista voittoon ja näemme iloisen tangokansan Seinäjoella heinäkuussa.”

→ Lue myös: Kari Piironen on kuollut – keuhkosyöpä vei tangokuninkaan


Seiska on Suomen suosituin tv- ja viihdelehti! Tilaa nyt huimaan tarjoushintaan vain 2,40€/nro!
Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan