Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Senja Myller lähtee tanssilavoille isoisänsä Reijo Taipaleen jalanjäljissä – lupaa myös omaa musiikkia

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Senja Myller alkaa keikkailla isoisänsä Reijo Taipaleenkin rinnalla soittaneen Jani Heleniuksen orkesterin kanssa. Mukana on myös tangokuningas Marco Lundberg. Lue Senjan tunnelmat!

Julkaistu

@

Senja Myller on nuori naisartisti, jonka raikkaassa laulussa ja musiikissa soi samassa paketissa voima ja herkkyys, jopa tuulahdus kultaisilta iskusävelten vuosikymmeniltä. Vaikka Senja on vasta 18-vuotias lukiolainen, hänellä on kokemusta isoista iskelmäestradeista – ja verenperintönä itsensä iskelmäkuningas Reijo Taipaleen musikaalisuuus.

Senja on Reijon tyttären Satu Myllerin tytär.

“Olen etuoikeutetussa asemassa”

“Olen etuoikeutetussa asemassa, koska voin lähteä keikoille tämänikäisenä – kaikki ikäiseni eivät saa samaa mahdollisuutta”, Senja on kuvannut rehellisesti tuntojaan.

Ensimmäiset estradiesiintymiset Senja teki syksyllä 2019, ja lauloi itsensä suoraan sydämiimme Reijo Taipaleen muistokonserteissa. Senja oli itseoikeutetusti mukana myös televisioidussa konserttitaltioinnissa – onhan Senja rakastetun legendan tyttärentytär.

Konsertissa soivat herkkänä tulkintana Ranskalaiset korot ja Satu rakkauden. Voit katsoa Senjan tulkinnan Ranskalaisista koroista videolta tämän artikkelin lopusta.

→ Lue myös: Kaunista tulkintaa: katso Senja Myllerin esitykset isoisänsä Reijo Taipaleen muistokonsertissa

Mainos

Marco Lundberg duetoi mukana keikoilla

Nyt Senja jatkaa isoisänsä jalanjäljissä ja lähtee esiintymään näiden tunnelmien ja tanssi-iskelmien liidättämänä. Iskelmän helmiä, jazzvivahteita, salsan rytmejä… Yhtyeenä toimii Reijonkin rinnalla soittanut Jani Heleniuksen orkesteri. Jani tunnetaan myös Kultaisen harmonikan mestarina.

Osassa keikkoja nähdään Senjan rinnalla myös tangokuningas Marco Lundberg, ja silloin on luvassa lisää tanssin hurmaa ja duettojakin.

Senjan elämässä musiikki on näytellyt aina suurta osaa. Hän on soittanut vuosia poikkihuilua ja tämä ihastuttava soitin saattaa vilahtaa myös Senjan keikoilla. Taitava muusikko-laulaja soittaa myös saksofonia ja ukulelea. Luvassa on lähiaikoina myös omaa studiomusiikkia.

Senja Myller viettää lukiossa abivuotta. Kuva: MagnumLive.

Senjan on tarkoitus äänittää ainakin kaksi uutta, omaa laulua. Tietenkin suomeksi, sillä hän sanoo ilman muuta haluavansa tehdä suomenkielistä musiikkia suomalaisille.

Levyttää suomeksi omia lauluja

“Koen tärkeäksi jatkaa Papin (perheen lempinimi Reijolle, toim. huom.) perintöä laulamalla saman genren lauluja.Esittämäni kappaleet ovat vanhoja hyviä biisejä, joihin tuon kuitenkin oman raikkaan otteeni”, Senja kertoi Iltalehdessä.

“Olemme juuri sellainen elokuvien kliseinen laulava perhe, jossa aina joku elämöi ja pistää lauluksi. Juhlatilanteissa on usein yhteislauluja. Reijo-isoisä oli se kovin kannustaja lauluesityksissämme. Reijon ääni kantoi aina joukosta suurimmalla volyymilla – ei todellakaan tarvinnut miettiä, kuka meistä oli se ammattilaulaja. Nyt se ääni on poissa.”

→ Lue myös: Reijo Taipaleen laulava lapsenlapsi IS:ssa: “Vaari kehotti tekemään nöyrästi töitä”

Mainos

Senja lukee yo-kirjoituksiin

Senja aikoo jatkaa lukion jälkeen Pop & Jazz -konservatorioon. Tosin myös teatteriala kiinnostaa nuorta naista. Vaskivuoren musiikkilukiossa Vantaalla opiskeleva nuori nainen valmistautuu kevään ylioppilaskirjoituksiin.

“Olen opiskellut yo-kirjoituksia varten aika paljon. Jännittää, koska koulumaailmassa on kilpailua. Kirjoitan joitain aineita syksyllä ja vielä seuraavanakin keväänä, koska käyn lukion neljässä vuodessa”, Senja selitti joulukuussa Iltalehden haastattelussa.

Kun Senjan rakas isoisä kuoli huhtikuussa 2019, Senja julkaisi kauniin muistokirjoituksen ja kuvan, jossa Reijo pitää vauvaikäistä tyttärentytärtään Senjaa sylissään.

“Vaari, toit musiikin elämääni”

“Turvallista matkaa Satumaahan. Toit musiikin elämääni pysyvästi. Innoittaja, esikuva ja rakas vaari, aina”, Senja kirjoitti koskettavasti Facebookissa.

Ylpeä isoisä ja lapsenlapsi. Reijo Taipale hellitteli Senjaa 2000-luvun alussa otetussa kuvassa. Kuva: Facebook.

Mainos

Senja Myllerin ja Jani Heleniuksen keikkoja myy ohjelmatoimisto MagnumLive Oy.

Tätä juttua kirjoitettaessa (29.12.19) Senjan debyyttikeikan päivämäärää ja sijaintia ei vielä ole virallisesti ilmoitettu.

 


Nextoryn kirjasto tarjoa luettavaa ja kuunneltavaa missä ja milloin haluat. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi. Klikkaa tästä!