Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Maria Tyyster esittää naisille kutsua asepalvelukseen: “Monia miehiä ei armeija kiinnosta lainkaan”

Reservin vänrikki, äitiyslomalla oleva tangokuningatar Maria Tyyster ottaa kantaa maanpuolustukseen Kylkirauta-lehdessä. “Olemme perustaneet hyvin isänmaallisen Kyösti Mäkimattilan kanssa jopa oma kuninkaallisen upseerikerhomme”, hän kertoo lapsensa kummisedästä. Lue haastattelu!

Julkaistu

@

Maria Tyyster ottaa kantaa maanpuolustukseen Kylkirauta-lehden tuoreessa haastattelussa. Kylkirauta on Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen päättäjien ja asiantuntijoiden lehti, jota julkaisee Kadettikunta ry.

Vuoden 2014 tangokuningatarhan on tunnetusti käynyt armeijan ja reserviupseerikoulun. Maria on arvoltaan reservin vänrikki.

→ Lue myös: Tangokuningatar Maria Tyyster vaihtoi tanssilavat maanpuolustukseen – “olen ylpeä”

Kylkiraudan haastattelussa Maria Tyyster esittää suomalaisnaisillekin yleistä kutsua armeijaan.

Mielestäni kaikille naisille tulisi postittaa kutsukirje varusmiespalvelukseen, jolloin jokainen voisi tehdä ratkaisunsa lisätietoa saatuaan. Sen verran on miehissä niitä, joita varusmiespalvelus ei kiinnosta lainkaan. Naisissa taas on runsaasti tosi motivoituneita. Sen näin oman palvelukseni aikana. Suurin osa meidän perusyksikkömme naisista lähti aliupseerikouluun. Naisissa on tosi iso potentiaali”, Maria Tyyster sanoo.

“Kutsu rohkaisisi naisia” – Maria Tyyster Kylkirauta-lehdesssä

“Tiedän monen miettivän palvelusta, muttei uskalla lähteä. Kutsu rohkaisisi, tekisi tietoiseksi tästä mahdollisuudesta. Viime viikolla yksi isä sanoi minulle, että hänen tyttärensä haluaisi kauheasti lähteä, mutta häntä vähän jännittää. Sanoin, että sinne vain…!”

→ Lue myös: Maria Tyyster soitti poliisit keikalleen: “Känninen nuorisojoukko hyökkäsi kuin hyeenalauma”

Mainos

“Sain isänmaallisen kasvatuksen”

Marian isoveli palvelee majurina Satakunnan Lennostossa. Hän kertoo viettäneensä paljon aikaa sotilassoittokuntien konserteissa ollessaan pikkutyttö.

“Sitä myöten ajauduin puolustusvoimien vaikutuspiiriin. Sain isänmaallisen kasvatuksen”, tanssitähti kertoo Kylkirauta-lehdessä.

“15-vuotiaana lähdin tekemään ensi keikkaa. Väliin tein kaiken maailman töitä, olin kaupan kassalla, baaritiskillä, maatalouslomittajana… Unelmani oli ollut vuodesta 2005 varusmiespalveluksen suorittaminen”.

Maria hakeutui vuonna 2013 Lahteen Varusmiessoittokuntaan 24-vuotiaana.

Mainos

Ikävä loukkaantuminen eli sääriluun murtuminen katkaisi kuitenkin Marian varusmiespalveluksen ja hyvin alkaneen reserviupseerikoulutuksen. Se saattoi tosin olla onni suomalaisen tangomusiikin kannalta, sillä 2014 kesällä Maria osallistui Seinäjoen Tangomarkkinoille ja kruunattiin tangokuningattareksi. Armeija-aika vaihtui keikkalavoihin ja tanssimusiikkiin, mutta silti palo armeijaan jäi kytemään.

“Päätin, että minun on käytävä RUK loppuun, omatunto ei anna periksi, että jättäisin siihen.”

Maria Tyyster astui uudelleen palvelukseen lokakuussa 2015 ja päätyi reservin vänrikin arvoon tammikuussa 2016. Sotilaspassissa palveluksen kestoksi on merkitty peräti 406 päivää.

“Kutsukaa jätkäksi rouvittelun sijaan”

Armeija-ajasta hänellä on pelkästään myönteistä kerrottavaa.

Ikinä en kokenut eriarvoisuutta. Jopa sanoin kokelaallemme, että kun olin ainut nainen joukkueessa, minua ei tarvitse rouvitella, sanokaa vain, että jätkä tai jotain.”

→ Lue myös: Mielen valmentajaksi opiskeleva Maria Tyyster: “Odotan ylennystä luutnantiksi” – katso video

Mainos

Kuninkaallinen upseerikerho vänrikki-Kyöstin kanssa

Maria keikkailee tiiviisti Puolustusvoimien eri tilaisuuksissa sotilassoittokuntien solistina. Se on hänen tapansa tehdä maanpuolustustyötä. Pääsipä hän vuosi sitten (syyskuussa 2018) osallistumaan valtakunnalliselle maanpuolustuskurssillekin.

→ Lue myös: Maria Tyyster sai maanpuolustusoppia: “Katson maailmaa nyt sinivalkoisin silmin”

Kadettiupseerien lehden jutussa mainitaan muuten myös Kyösti Mäkimattila, vuoden 2013 tangokuningas. Myös Kyösti on reservin vänrikki ja tunnetusti hyvin isänmaallinen. Kyösti on esiintynyt lukuisissa Puolustusvoimien konserteissa ja tähdittää myös Korsuorkesterin kiertuetta talvella 2020.

Myös tangokuningas Kyösti Mäkimattila on reservin vänrikki, samoin kuin tangokuningatar Maria Tyyster. Kyösti on myös Marian esikoislapsen kummisetä.

Marian avomies Juho Kulmala on Kyöstin serkku ja soittaa Varjokuva-orkesterissa bassoa. Kyösti on myös pariskunnan lapsen kummi.

Äitiyslomalla olevan Marian laskettu aika on tammikuussa

Mariahan on parhaillaan äitiyslomalla ja odottaa toista lastaan. Laskettu aika on tammikuussa. Keikoille tangokuningatar on palaamassa vasta ensi heinäkuussa (2020), suoraan Seinäjoen Tangomarkkinoille.

→ Lue myös: VIDEO: Maria Tyyster laulaa vauvalleen: “Hän reagoi potkimalla kovasti”

Maria nauraa Kylkirauta-lehden haastattelussa, että heillä on vänrikkikollegan eli Kyöstin kanssa hyvä yhteistyö.

“Olen ujuttanut toisen reserviupseerin Kyöstin mukaan Kaartin soittokunnan solistiksi. Meillä onkin tätä nykyä sisäinen maanpuolustuskilpailu. Olemme perustaneet hyvin isänmaallisen Kyöstin kanssa jopa oma kuninkaallisen upseerikerhomme!” 


Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!

Katso elokuvia ja suosikkisarjoja 1kk maksutta! Kokeile Elisa Viihdettä heti, ilman sitoutumista. Klikkaa!
Sinutral on vuoden virallinen rasvanpolttaja. Se on suunniteltu suomalaiselle vartalotyypille. Kokeile nyt vain postikulujen hinnalla ja laihdut!