Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Simo Silmu avautuu käräjäriidasta veljeään vastaan: “Mun ja Matin yhteistyö olisi jatkunut, jos…”

Yölinnun Simo Silmu ottaa harvinaisesti kantaa ikävään rahariitaan, jossa toisena osapuolena on hänen veljensä Matti Silmu. Sotkua käsitellään syyskuussa oikeudessa. Täysraitista Simoa korpeavat myös edelleen vellovat “humalaepäilykset”.

Julkaistu

@

Yölinnun tanssitähti Simo Silmu on avannut sanaisen arkkunsa harmillisesta veljesten välisestä käräjäriidasta. Kyse on Simon ja hänen pikkuveljensä Matti Silmun eripurasta, josta Iltalehti tänään tiistaina (23.7.19) kirjoitti isohkon artikkelin. Jutun mukaan rahariitaa ratkotaan käräjäoikeudessa syyskuussa.

Kumpikaan veljeksistä ei suostunut kommentoimaan kiistaa Iltalehdelle, mutta nyt hivenen suivaantuneen oloinen Simo Silmu kertoo oman näkökantansa tulehtuneeseen tilanteeseen.

“Olen tässä kaikkien näiden oikeussotkujen aikana päättänyt olla kommentoimatta mitään, ja en tee sitä nytkään”, Simo aloittaa harvinaisen vuolassanaisen vuodatuksensa Facebookissa.

“Iltalehti uutisoi tänään näkyvästi uusinta uutta sellaisessa muodossa, että en oikeen itsekkään tiedä mitä on tullut tehtyä/jätettyä tekemättä.”

Yölinnun vanha mainoskuva, kun Matti Silmu (oik.) vielä oli mukana orkesterissa.

Raittiina “likemmäs kaksi vuotta”

IL:n jutussa nostettiin esiin Simo Silmun alkoholiongelma.

“Kirjoittamattakin lienee selvää että olen ryypännyt, mutta se ei, että sitä en oo harrastanut likemmäs kahteen vuoteen.”

Simo on ollut täysin raittiina vuodesta 2017. Hän on sanonut, että etenee päivä kerrallaan yhdessä vahvan ja tärkeän tukijansa, vaimonsa Päivi Silmun kanssa.

Mainos

Oikeusjutusta Simo sanoo, että “en kommentoi, vaan kirjoitan selkeämmin muutaman seikan/faktan”.

“Perimmäisin syy mun ja Matin teiden eroamiselle oli se, että Matti ilmoitti ykskantaan, että ei suostu maksamaan yhteisiä lainojamme yhdessä pois. Tästä syystä joudun nyt oikeusteitse vaatimaan Matilta omaa osuuttaan sitä mukaa kun itse maksan”, Simo kertoo.

“Tässä kohtaa voi jokainen ottaa jonkun kanssa yhdessä kokeeksi lainaa, ja miettiä millainen tilanne olisi, jos toinen ei maksaisikaan. Siten vielä, että rinnakkain hymyilette ja soitatte tanssivalle yleisölle…”

Matti vaatii myös korvauksia

Veljesten tiet erkanivat tammikuussa 2017, kun Yölinnun perustajajäsen ja kitaristi Matti sai orkesterista potkut.

“Mun ja Matin yhteistyö olisi jatkunut, jos yhteisten lainojen maksaminen yhdessä olisi luonnistunut.”

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa käsiteltävässä kiistassa on ollut muitakin vaatimuksia, joista osa on jo rauennut eivätkä ne ole edenneet pidemmälle.

Matti Silmu vaatii vastakanteessaan 60 000 euron edestä tulonmenetyksiä veljeltään. Simo on kiistänyt tämän.“Humalaepäilyksiä edelleen paljon”

Simo Silmu ottaa myös kantaa alituisiin “viinajuoruihin” itseensä liittyen.

“Muistattehan kaikki, että jos epäilee/on mielestään varma asiasta, että joku on humalassa, ja aikoo lähteä autolla liikenteeseen, esimerkiksi nyt vaikka artisti keikan jälkeen, niin on käsittääkseni rikos, jos ei asiasta ilmoita poliisille”, Simo opastaa.

“Meinaan tämmösiä epäilyksiä/”varmoja tietoja” mun humalassa olemisesta keikoilla on ollut edelleen paljon ihan paikan päällä, mutta eipä oo poliisia näkyny pillin kanssa… Aika monessa yhteydessä on kuitenkin käynyt ilmi, että asuntoautolla kierretään keikkoja, ja mä ajan.”

Nykyisessä Yölinnun kokoonpanossa soittavat Simo Silmu (laulu), Jukka Harju (kitara), Joni Leino (rummut) ja Jari Luostari (basso). Suosikkiorkesteri täytti 2018 komeat 25 vuotta.

Katso Yölinnun keikat tästä.


Leif Lindemanin uutuuslevy, Kyöstin runokirja, Saija Tuupasen t-paita... Tanssiin.fi:n uudistunut kauppa on täynnä edullisia öytöjä. Klikkaa heti tästä!