Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Syövästä selvinnyt Sinitaivaan solisti sairaalaan – kielessä hälyttävä muutos

Sinitaivas-orkesterin Juha-Matti Ahola selvisi pahanlaatuisesta kivessyövästä 2011. Nyt hänen kielestään löytynyt limakalvon muutos operoidaan. “Laulajana hieman pelottaa”, suosikkiorkesterin solisti sanoo.

Julkaistu

@

Sintaivas-orkesterin solisti ja rumpali Juha-Matti Ahola, 35, joutuu viikon päästä sairaalaan. Suositun tanssiorkesterin solisti kertoo, että hänen kielestään on löytynyt hälyttävä limakalvon muutos, joka pahimmillaan johtaa syöpään.

Aholalle suoritetaan operaatio ensi maanantaina (21.10.19) Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa. Sairaala on sama, missä hänelle tehtiin akuutti syöpäleikkaus reilu kahdeksan  vuotta sitten.

“Nyt aiheena on leukoplakian poisto kielestäni laserilla”, Ahola sanoo avoimessa Facebook-päivityksessään.

“Vajaa kaksi vuotta sitten hammaslääkärin vastaanotolla kielestäni löytyi leukoplakia, joka on tässä tapauksessa valkoinen läiskä kielen reunassa. Tarkemmin sanottuna se on limakalvomuutos ja joissain tapauksissa se etenee kielisyöväksi.”

Leukoplakia on suun limakalvon valkoinen muutos, johon liittyy pieni riski sairastua myöhemmin suusyöpään. Leukoplakiaa esiintyy muutamalla prosentilla väestöstä.

→ Lue myös: Juha-Matti Ahola Sinitaivaan hurjasta keikkasuosiosta: “Kävin kotona sentään pyykillä” – katso video

“Laulajana hieman pelottaa”

Juha-Matti Ahola sanoo luottavansa täysillä hoitohenkilökuntaan sekä kirurgiin.

“Kyseessähän on suomalaista huippuosaamista. Nukutus, koepala ja laser!” Juha-Matti listaa.

Paljon esiintyvälle ja keikkailevalle laulajalle kielen operointi herättää luonnollisesti aina huolta.

“Toipumiseen on varattu reilu kaksi viikkoa jonka jälkeen puheen ja laulun PITÄISI sujua entiseen malliin. Toki laulajana hieman pelottaa.”

“Ihmiset, käykää hammaslääkärissä!”

Ahola kehottaa ihmisiä käymään hammaslääkärissä.

“Käykää hammaslääkärissä, vaikka tuntuisikin siltä, että kaikki on hyvin.”

Mainos

VARAA HETI, KLIKKAA KUVAA!

Sairastui pahanlaatuiseen kivessyöpään

Ahola sairastui kivessyöpään 2011. Mies on kertonut julkisuudessa, kuinka kivut ja turvotus alavatsassa herättivät huolen alkuvuodesta 2011.

Kun vaivat sitten diagnosoitiin pahanlaatuiseksi kivessyöväksi, tuolloin 26-vuotias Ahola reagoi rajusti: “jalat menivät melkein alta”.

Juha-Matti leikattiin nopeasti. Syöpädiagnoosi tuli helmikuisena torstai-iltana, ja jo seuraavana tiistaina hänet oli leikattu Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa.

Etäpesäkkeitäkään ei onneksi löytynyt.

→ Lue myös: Sinitaivas-solistilla on “intohimo italo- ja molli-iskelmiin” – kuuntele uusi kaunis soolokappale

Sinitaivas: Juha-Matti Ahola – rummut, laulu | Jukka Lehtimäki – koskettimet, haitari, laulu | Jarno Pasma – basso, laulu | Elias Marjomäki – kitarat, mandoliini, laulu | Jyri Laitila – puupuhaltimet, perkussiot | Tommi Jalo – vaskipuhaltimet, perkussiot.

Budolajit avasivat henkistä kehittymistä

Erilaisia kamppailulajeja aktiivisesti harrastava Juha-Matti on syövästä toipumisensa jälkeen rauhoittanut elämänsä ja ottanut stressin hallintaansa. Juha-Matti harjoittelee budolajaeja kuten judoa ja aikidoa, joista hänellä on mustat vyöt.

Budolajit ovat myös avanneet Aholalle tien fyysiseen ja henkiseen kehittymiseen. Hän sanoo oppineensa, että hampaat irvessä yrittäminen harvemmin tuottaa toivottua lopputulosta, olipa kyse treeneistä tai ihmissuhteista.

“Jos joku vahvempi kiskoo sinua kumoon ja vastustat sitä, kaadut varmasti. Jos joustaa, pysyy suuremmalla todennäköisyydellä pystyssä.”

Katso Sinitaivaan keikat tästä.
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!