Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Tanssikausi alkaa aikaisintaan kesäkuun alussa – lavat kiinni koko kevään

Hallituksen uudet, tiukennetut linjaukset tarkoittavat sitä, että tanssiartistien ja -orkesterien pakkoloma venyy entisestään. Yleisötapahtumat on kielletty ainakin 31.5. asti.

Julkaistu

@

Hallitus on tänään maanantaina (30.3.20) vahvistanut joukon jatkotoimia koronavirusepidemian rajoittamiseksi. Aiempia linjauksia tiukennettiin entisestään. Yleisötapahtumat perutaan ja ravintolat pidetään kiinni 31.5. asti.

Nyt julistetut uudet päätökset tarkoittavat sitä, että tanssikausi pääsee aikaisintaan alkamaan kesäkuun alussa. Lavat ja ravintolat pysyvät kiinni toukokuun loppuun asti.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että tanssiartistien ja -orkesterien pakkoloma venyy entisestään. Keikkatauolle tulee mittaa jopa kaksi ja puoli kuukautta – pahimmassa tapauksessa vielä enemmänkin, jos epidemia jatkuu vielä alkukesälläkin.

→ Lue myös: Päivittyvä lista koronaperuutuksista: kaikki tapahtumat ja tanssit Suomessa on peruttu

Hallitus kokoontui iltapäivällä päättämään niiden rajaustoimien jatkamisesta, joiden alun perin kerrottiin olevan voimassa 13.4. saakka.  Näihin rajaustoimiin kuuluvat koulujen lähiopetuksen keskeyttäminen, Suomen rajojen sulkeminen ja yli kymmenen hengen kokoontumisten kielto.

Hallitus päätti maaliskuun puolivälissä muun muassa rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositteli välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Lisäksi suljettiin valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot,  harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat.

Poikkeustoimia päätettiin nyt jatkaa kuukaudella 13.5. saakka.

Yleisötapahtumien ja ravintoloiden osalta rajoitukset ovat voimassa 31.5. asti.

Aiemmin tänään valtioneuvosto hyväksyi esityksen, jonka mukaan kaikki Suomen baarit ja ravintolat menevät kiinni tänään.

Lisäksi tasavallan presidentti on vahvistanut majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta ja määrää lain tulemaan voimaan 30. päivänä maaliskuuta 2020. Valtioneuvosto kertoo, että laki tulee voimaan 30.3. ja on voimassa 31.5. saakka.

→ Lue myös: Artistien hätähuuto – taloudellinen katastrofi uhkaa: “Mistä rahat elättää perheitämme?”

Monet tanssinjärjestäjät reagoivat nopeasti hallituksen päätökseen ja ilmoittivat, että tanssikausi on kevään osalta peruttu.

“Ruusulinna on suljettuna 31.5.2020 asti. Kesän tanssien kohtalosta ilmoitamme myöhemmin”, esimerkiksi nurmijärveläinen  Ruusulinna kertoi tänään.

Useat tanssilavat olivat tosin ilmoittaneet jo aiemmin, että ne peruvat kaikki kevään tanssit.

“Näillä näkymin seuraavat tanssit on heinäkuussa”, lohjalainen Tanhuhovi tiedotti maaliskuun puolivälissä.

 
Seiskan synttäritarjous! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse omasi kuudesta erilaisesta tarjouksesta !
Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan