Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Teuvo Oinas sai synttärilahjaksi Ylitorniosta oman tien: ”Vuodet eivät menoa hidasta”

Teuvo Oinas täytti 65 vuotta. Ensi kesänä hän pääsee juhlimaan nimikkotiensä avajaisia Ylitornion Raanujärven kylällä. Lue lisää!

Julkaistu

@

Teuvo Oinas täytti viime perjantaina 65 vuotta. Edelleen tiiviisti keikkaileva ikinuori vuoden 1986 tangokuningas vakuuttaa, että ikä on todellakin vain numero.

”Niin, onhan se taas se aika vuodesta kun mies täyttää vuosia, mutta ei se menoa hidasta, päinvastoin”, Teuvo hymyilee.

Saipa Teuvo komean kunniaosoituksenkin merkkipäivänsä johdosta.

”Kiitos Ylitornion kunta”

Laulaja kertoo Facebookissa, että hänen mukaansa on ristitty kokonainen tie kotikylälle Ylitornion Raanujärvelle.

”Olen Lahdenperän poika, se on pienen Raanujärven vielä pienempi sivukylä”, Teuvo kertoo.

Teuvo Oinaantien avajaisjuhlat ovat ensi heinäkuussa

”Näin syntymäpäiväni kunniaksi sain oman tieni Raanujärvelle Teuvo Oinaantie. Kiitoksia Ylitornion kunta.”

Teuvo Oinaantien avajaisia vietetään ensi kesänä 24.-25. heinäkuuta. Paikkana on Raanujärven Loimun talo ja tarjolla kakkukahvit ja tietysti tanssit.

→ Lue myös: Teuvo Oinas ei esiinny tangojen juhlakonsertissa – syy poisjääntiin selvisi

Mainos

 

IKIMUISTOINEN PIKKUJOULUELÄMYS, VARAA HETI!

Muutto Ruotsiin innoitti laulamaan

Lapissa varttunut Teuvo muistelee yhtä elämänsä käännekohtaa, kun hän 15-vuotiaana muutti perheensä kanssa Ruotsin puolelle. Länsinaapurissa hän nimittäin sai innoituksensa musiikkiin.

”Ruotsissa serkkupoikani Ossi Oinas ilmoitti minut laulukisoihin Köpingissä. Minulla oli tukka puoleen selkään, niin kuin siihen aikaan oli tapana. Kyllä sitä ihmeteltiin, kun ilmoitin laulavani Erottamattomat-tangon. Niin vain voitin miesten sarjan. Sieltä lähti rakkauteni laulamiseen. Olin selvinnyt äänenmurroksesta ja esiintymishalu oli kova.”

→ Lue myös: Teuvo Oinas Avussa: ”Surun iskiessä tartun haitariin”


Tilaa Teuvo Oinaan upea kokoelmalevy Suomalainen tango edullisesti suoraan kotiisi tästä


Pasi Kaunisto nosti lavalle

Kun perhe palasi Suomeen, Teuvo meni hetkeksi ”oikeisiin töihin” isänsä patistamana. Nuorukainen paiskoi metsässä raivaushommia ja opiskeli kokonaista kaksi viikkoa metallialaa. Sitten riitti.

”Musiikki veti puoleensa ja pääsin Pasi Kauniston kakkossolistiksi. Muistan ensimmäisen keikan Kiteellä 1972. Se oli ujolle 18-vuotiaalle maalaispojalle mahtava opinpaikka, sali oli täynnä ja kaikki isoa. Pasilla oli merkittävä rooli urani alussa, hän vei minua eteenpäin ja pääsin ammattipiireihin.”

Loppu onkin historiaa. Edelleen Teuvo keikkailee tasaisella kymmenen esiintyimsen kuukausivauhdilla Kiintotähti-orkesterinsa kanssa.

Katso Teuvo Oinaan ja Kiintotähden keikat tästä.


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).
Uusi Remes tai Grisham... tilaa kirjat edullisesti suoraan kotiisi AdLibrikseltä!