Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Teuvo Oinas ei esiinny tangojen juhlakonsertissa – syy poisjääntiin selvisi

Moni on ihmetellyt, miksei suosittu, ahkerasti yhä keikkaileva ja uutta tangolevyäkin tekevä tangokuningas 1986 Teuvo Oinas esiinny Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlakonsertissa perjantaina.

Julkaistu

@

Seinäjoen Tangomarkkinoilla on perjantaina (12.7.19) kaikkien aikojen tangokonsertti, kun 35-vuotisjuhliaan viettävä festivaali on kutsunut historian kaikki tangokuninkaalliset esiintymään.

Mahtikonsertissa onkin mukana peräti 46 tangon kruunupäätä Kauko Simosesta Jari Sillanpäähän ja Arja Korisevasta Saija Tuupaseen. Vielä maaliskuussa kuninkaallisia oli tulossa 47, mutta 2007 tangokuningas Henri Stenroth on sittemmin perunut tulonsa.

Kaikkiaan kuninkaallisia on 62, joten on toki luonnollista, että kaikki eivät paikalle pääse.

Mainos

Yksi yllättävimmistä poisjääneistä on vuoden 1986 tangokuningas Teuvo Oinas, joka on edelleen ahkera keikkailija ja suosittu tanssitähti. Monet ovat ihmetelleet, miksei tangoaa rakastavaa Teuvoa nähdä juhlakonsertissa.

Syy on kuitenkin yksinkertainen: Teuvo Oinaksella on keikka Lapissa samaan aikaan juhlakonsertin kanssa. Hän esiintyy 12.7. Palojärven lomakeskuksessa Rovaniemen liepeillä Songassa ja lauantaina 13.7. Suukosken keitaalla Tervolassa.

“Teuvo halusi mennä omalle keikalleen pohjoiseen, jonka hän oli sopinut jo pitkälti ennen kuin kutsuttiin tangokonserttiin”, ohjelmatoimisto Gramofonista vahvistetaan Tanssiin.fi:lle.

“Sydämeni sykkii tangolle”

Teuvo Oinas kertoo Uusi Rovaniemi -lehden haastattelussa, että hänen sydämensä sykkii tangolle.

“Keikoillani esitän muun muassa kappaletta Suomalainen tango, joka on oma sävellykseni. Sanat on tehnyt Juha Venäläinen, ja niitä kannattaakin kuunnella tarkkaan. Sanoitukseen sisältyy kaikkiaan 15 suomalaisen tangon nimeä.”Teuvolta tulee klassikko-tangojen levy

Teuvo paljastaa, että tango on myös teemana hänen tulevalla levyllään, jota Oinas tekee yhdessä harmonikkataiteilija Mika Tarkkosen kanssa.

“Levyllä pääsen suomalaisten mestareiden seuraan, sillä levylle tulee kappaleita, jotka Olavi Virta, Reijo Taipale, Eino Grön, Esko Rahkonen ja Taisto Tammi ovat tehneet tunnetuksi. Mika sovittaa kappaleet”, Teuvo kertoo Uusi Rovaniemi –lehdessä.

Huima kattaus tangotähtiä

Perjantaina 12.7. Tangomarkkinoiden 35 v. juhlakonsertissa esiintyvät tangokuninkaalliset kautta aikojen. Musiikista vastaa laajennettu Seinäjoen Kaupunginorkesteri, vahvistuksenaan Aventura de Arcos -jousiorkesteri. Orkesteria johtaa kapellimestari Raine Ampuja ja konserttimestarina nähdään viihteen monitoimimies Päiviö Pyysalo.

Esiintymässä nähdään Tangokuninkaalliset Saana Sassali, Jarno Kokko, Aino Niemi, Teijo Lindström, Erika Vikman, Marco Lundberg, Susanna Heikki, Aki Samuli, Maria Tyyster, Teemu Roivainen, Heidi Pakarinen, Kyösti Mäkimattila, Pekka Mikkola, Mervi Koponen, Marko Maunuksela, Amadeus Lundberg, Hanna Talikainen, Jukka Hallikainen, Jenna Bågeberg, Elina Vettenranta, Marko Lämsä, Saska Helmikallio, Johanna Debreczeni, Tommi Soidinmäki, Saija Tuupanen, Kari Hirvonen, Johanna Pakonen, Mira Sunnari, Erkki Räsänen, Antti Raiski, Petri Hervanto, Jouni Keronen, Matti Korkiala, Tomi Markkola, Marita Taavitsainen, Jari Sillanpää, Tiina Räsänen, Sebastian Ahlgren, Eija Kantola, Kaija Pohjola, Jaska Mäkynen, Jaana Lammi, Jouni Raitio, Arja Koriseva, Risto Nevala ja Kauko Simonen.

AlfaTV ja Järviradio taltioivat konsertin.

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!