Ota yhteyttä

Media

TTK-tuomari lumoutui tanssista 9-vuotiaana – isä kuljetti Helenaa treeneihin

Helena Ahti-Hallberg avautuu Anna-lehdessä elämästään: isoäitiys, tanssin lumo, vakava autokolari…

Julkaistu

@

Helena Ahti-Hallberg, 52, käy Anna-lehden haastattelussa läpi elämänvaiheitaan. Parhaillaan television supersuositussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tuomaroiva Helena kertoo lumoutuneessa tanssimisesta jo pikkutyttönä.

“9-vuotiaana pääsin äidin mukana tanssikilpailuihin Töölön kisahalliin. Se oli menoa! Lumouduin höyhenpuuhkista, paljeteista, värikkäistä puvuista ja musiikista. Muut harrastukset saivat jäädä”, Helena kuvaa Annan jutussa.

Molemmat vanhempani tukivat luonnollisesti Helenaa hänen harrastuksissaan, mutta etenkin isä koki tyttären tanssimisen  sydämenasiakseen.

Järkytys isän kuolemasta oli johtaa keskenmenoon

“Hän kuljetti minua väsymättä harjoituksiin ja kisoihin. Isä kuoli yllättäen 49-vuotiaana. Olin raskaana, ja tieto järkytti minua niin, että olin lähellä saada keskenmenon”, Helena kertoo.

“Onnistumisten hetkillä minun tekee yhä vielä mieli soittaa isälle. Hän iloitsi saavutuksistani ja olisi super­ylpeä siitä, että esiinnyn Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.”

→ Lue myös: Vau, mitä pukuloistoa: Näin upeina Helena ja Vappu nähdään TTK-finaalissa

Isoäidiksi 46-vuotiaana

Nykyisin Sipoossa asuva asuva Helena on ollut naimissa Eric Hallbergin kanssa 1990-luvun alusta asti, siis jo 30 vuotta. Heillä on kaksi aikuista poikaa Anton, 26, ja Emil, 25.

Onpa Helena jo isoäitikin.

“En missään nimessä odottanut, että minusta tulee iso­äiti 46-vuotiaana. Kun Anton soitti ja kertoi tulevansa isäksi, olin kuin puulla päähän lyöty. Kuinkas tässä näin kävi?” Helena nauraa Anna-lehden haastattelussa.

“Nyt Viola-tyttö on jo tomera kuusivuotias ja hänen kanssaan voi touhuta kaikenlaista.”

Autokolari oli viedä hengen

Helena sanoo oppineensa, että ikävuosien kerääntyessä elämän rajallisuuden.

“Joka ilta aikaa on jäljellä yksi päivä vähemmän. Se kannattaa käyttää hyvin.”

Vakava auto-onnettomuus vuonna 1996 oli viedä tanssijattaren hengen.

“Poski- ja leukaluuni murtuivat”

“Kuopukseni oli puolivuotias, ja olin ollut valitsemassa tapetteja uuteen taloomme, kun auto riistäytyi käsistäni liukkaalla tiellä ajautuen päin vastaantulevaa”, Helena muistelee.

“Kasvojeni vasen puoli oli paiskautunut rattia vasten, ja minulta oli murtunut poski- ja leukaluu sekä nenä. Toinen silmä oli muurautunut umpeen. Lääkäri ei olisi halunnut antaa minulle peiliä. Kosmeettinen haitta tuntui kuitenkin vähäpätöiseltä. Selvisi, että niskani oli vahingoittumaton ja pääsisin takaisin jaloilleni.”

Tanssii tähtien kanssa MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 13. kausi on ollut jälleen katsojamenestys MTV3-kanavalla. Mukana ovat mm. Shirly Karvinen, Sami Sykkö, Janina Fry, Jare Brand ja Virpi Sarasvuo.


TANSSI NOTKEASTI! Haluatko lisää joustavutta niveliisi? Kokeile nyt ilmaiseksi! Flex5x-ravintolisä auttaa. Klikkaa heti!
Autolainaa jopa 60 000€! Tee UNELMISTASI totta! Autoluotto kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja luotonantajaa.
Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.
Äänikirja hurmaa. Kokeile Storyteliä nyt ILMAISEKSIi kahden viikon ajan ilman sitoumuksia! Klikkaa heti.