Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Kyösti ja Varjokuva kunnioittavat Vexi Salmen muistoa – kuuntele kaihoisa lohduntuoja

Kyösti Mäkimattila sanoo, että edesmenneen Vexi Salmen klasikko Maailma on kaunis “sopii lohduntuojaksi tähän riivattuun korona-syksyyn”.

Julkaistu

@

Kyösti Mäkimattila ja hänen orkesterinsa Varjokuva julkaisivat tänään perjantaina (9.10.) uutta musiikkia.

Kyösti ja Varjokuvan pojat sanovat haluavansa kunnioittaa edesmenneen lyyrikon Vexi Salmen muistoa sinkkujulkaisullaan.

→ Lue myös: Tähdet surevat Vexi Salmea: “Ystävä lähti turhan aikaisin – valoa matkallesi”

Kyse on yhdestä Vexi Salmen tunnetuimmista teksteistä Maailma on kaunis. Kyösti ja Varjokuva versioivat upean kappaleen tutun tyylikkäästi ja eleettömän kaihoisasti.

Ikoninen Maailma on kaunis -laulu on Kassu Halosen sävellys ja sen teki tunnetuksi Irwin Goodman.”Tekstissä ollaan aivan ydinkysymysten parissa. Juuri tuollainen Vexin kuvaama tila, jossa ihmisellä on aikaa ja vapaa mieli, tuntuu tavoittelemisen arvoiselta. Ja kuin alleviivaamaan teoksen ikivihreyttä ja ajattomuutta, se sopii lohduntuojaksi myös tähän riivattuun korona-syksyyn”, Mäkimattila lisää.

“Ehkä valo vielä voittaa” –Kyösti Mäkimattila

“Jotenkin tämä tuntuu nyt kovin ajankohtaiselta. Kun on toisinaan sellainen olo, että missään ei ole mitään mieltä, on hyvä keskittyä näihin elämän peruskysymyksiin, kuten vaikkapa juuri mielen vapauteen. Ehkä kaikki tästä vielä muuttuu paremmaksi ja valo voittaa.”

→ Lue myös: Kyösti Mäkimattilasta uuden radion musiikkipäällikkö: “Ei soittolistoja” – juontajina tutut tanssitähdet

Maailma on kaunis on ensilohkaisu tulevalta Kyösti Mäkimattila & Varjokuva -yhtyeen albumilta. Katso Kyöstin ja Varjokuvan keikat tästä.

Tuhansien sanoitusten mestari Veikko “Vexi” Salmi menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen 77-vuotiaana syyskuun alussa.

 


Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.
TANSSI NOTKEASTI! Haluatko lisää joustavutta niveliisi? Kokeile nyt ilmaiseksi! Flex5x-ravintolisä auttaa. Klikkaa heti!
Autolainaa jopa 60 000€! Tee UNELMISTASI totta! Autoluotto kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja luotonantajaa.
Äänikirja hurmaa. Kokeile Storyteliä nyt ILMAISEKSIi kahden viikon ajan ilman sitoumuksia! Klikkaa heti.