Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Välilevyn pullistuma kaatoi Antti Raiskin – avautuu kipeistä kokemuksistaan selkälääkärien kanssa

“Makasin ensimmäiset kolme viikkoa lattialla”, tangokuningas kertoo. Lue Antti Raiskin huima sairauskertomus ja kuuntele juhlasinkku.

Julkaistu

@

Antti Raiski kertoo toipuneensa kuin ihmeen kaupalla kivuliaasta selkävammastaan. Vuoden 2000 tangokuningas kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, kuinka hän viime marraskuussa (2019) loukkasi selkänsä pahemman kerran.

“Marraskuun lopulla töissä ollessani laskin laatikkoa lattialle, kun selästä kuului pahaenteinen rasahdus. Tiesin heti mitä kävi, koska olin kokenut saman aikaisemminkin. Välilevypullistuma oli uusiutunut”, Antti selittää.

“Makasin olohuonen lattialla ensimmäiset kolme viikkoa” -Antti Raiski selkävammastaan

“Selkä oli ollut niin hyvä vuoden 2018 leikkauksen jälkeen ja nyt sitten uudestaan. Ensimmäiset kolme viikkoa makasin olohuoneen lattialla. Sitten kivut hieman helpottivat, mutta seisaalla ollessani jalat puutuivat enkä pystynyt olemaan pitkiä aikoja pystyssä. Kävellessä oireet jossakin vaiheessa hetkeksi helpottivat, mutta kun pysähdyin ne tulivat takaisin.”

→ Lue myös: Tangokuningas Antti Raiski valmistui K-kauppiaaksi: ”Jatkan myös laulamista”

“En halunnut kokea leikkausta uudelleen”

Antti sanoo, että aika kului, kuukaudet vierivät eikä oireissa tapahtunut muutosta. Niinpä hän pääsi viimein kuvauksiin ja ortopedin pakeille. Valitettavasti tangokuninkaalla kävi huono tuuri, ja hänelle sattui yhteistyökyvytön lääkäri.

“Ortopedi oli töykeä ja käyttäytyi myös työkavereitaan kohtaan todella epämiellyttävällä tavalla. ymmärrän jos ihmisellä on kiire, mutta tässätapauksessa oli myös asenteessa vikaa. Kysyin häneltä, mitä voin tilanteessani tehdä. Vastas kuului “Et mitään. Voit jatkaa käveyretkiäsi, mutta tuskin mitään merkittävää voi tapahtua.'”

Antin mukaan otopedi lähetti hänet hermoratatutkimukseen. Jos tuoreita hermoratavaurioita löytyisi, pitäisi selkä leikata uudelleen.

Pisteltiin neuloilla ja annettiin sähköiskuja

“Päätin, että en halua enää kokea leikkausta uudestaan, jossa riskit on ensimmäistä leikkauskertaa paljon suuremmat”, Antti alleviivaa.

“Menin hermoratatutkimukseen Lohjan sairaalaan, jossa minua tutki erittäin mukava ja ammattitaitoinen vanhempi herrasmies. Tutkimus itsessään oli aika piinallinen – siinä pisteltiin neuloilla ja annettin sähköiskuja.”

→ Lue myösTangokuningas meni naimisiin- katso Antti Raiskin tyylikäs hääkuva

Toinen lääkäri näki toisin

Tutkimuksen lomassa Antti kertoi jutelleensa lääkärille ja maininnut, kuinka on saanut liikkumalla oireitaan helpotettua.

“Lääkäri selitti minulle yksityiskohtaisesti lukuisten eri asioiden vaikutuksista selän terveyteen. Hän kuunteli mitä minä sanoin, toisin kuin tämä aiempi ortopedi, jota ei kiinnostanut. Hermoratalääkäri totesi kuvia katsoessaan, että oireiden syy on näkyvillä, eikä pullistuma paina hermojuurta, mutta hermo voi olla jumissa. En tiedä pystyykö sellaisia edes kuvista näkemään, mutta hän suositteli jatkamaan liikuntaa ja käymään omt-fysioterapiassa. Hermot olivat kunnossa. Hän sanoi myös, että tilanteen ratkaiseminen vaatii lääkärin ja potilaan yhteistyötä, jossa kuvat kertovat vain suunnan. Vaihdoin välittömästi minua töykeästi kohdelleen ortopedin toiseen.”

Antti alkoi liikkua entistä enemmän ja kävi myös omt-fysioterapeutilla, joka osoittautui suositusten arvoiseksi.

Mikä onni: selästä naksahti jotain auki

“Pari viikkoa sitten kävellessäni selästä naksahti jotain auki. Olin uskomattoman onnellinen! Tiesin saman tien, että olen alkanut parantua. Nyt olen palaamassa töihin reilun neljän kuukauden sairasloman jälkeen”, Antti Raiski iloitsee.

“Ilman tätä toista lääkäriä kärsisin luultavasti vieläkin samoista oireista, koska ensimmäisen ortopedin mukaan mitään ei ollut tehtävissä ja oireet eivät kuitenkaan täyttäneet leikkauskriteereitä. Tämä toinen lääkäri antoi toivoa paranemisesta. Kiitos hänelle!”

Antti on onnellinen siitä, että alkaa taas olla kunnossa.

“Olen ollut kotona hyvin pitkään ja se oli alkuun todella ahdistavaa. Varsinkaan, kun en ole kovin paljoa pystynyt tekemään mitään. Sitten aloin selviytyä. Heräsin aikaisin. Tein päivälle tavoitteet – lukea tietty määrä, tehdä ruokaa, kävellä, jumpata… Päivä täyttyi pienistä asioista ja ne pienet tekemiset alkoivat tuntua tärkeiltä.”

‘Antti asuu perheensä kanssa Lohjalla. Hän valmistui viime marraskuussa (2019) K-kauppiaaksi. Laulamista mies ei silti aio jättää.

“Laulaminen on minulle edelleen hyvin rakasta puhaa ja haluan jatkaa sitä myös jossain määrin näiden tulevien haasteiden ohella”, Antti kertoi Tanssiin.fi:lle.

20 vuotta kuninkaana

Antti Raiski juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan tangokuninkaana.

Sen kunniaksi tänään perjantaina julkaistiin Antin uusi single nimeltä Murhaa.

“Vaikka kappale ei ole minun säveltämä eikä sanoittama, siitä tuli hyvin henkilökohtainen ja tärkeä minulle. Tuotanto on jollain tavalla synkeän kaunis ja jotain lohtua tämä mielessäni silloin herätti… ja nyt kun katson taakse päin ymmärrän kaiken paljon paremmin”, Antti kuvaa uutuuskappalettaan.

 


Seiska on Suomen suosituin tv- ja viihdelehti! Tilaa nyt huimaan tarjoushintaan vain 2,40€/nro!
Suosittu VitaePro ravintolisä nyt -50% - hyödynnä tutustumistarjous
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!