Ota yhteyttä

Tanssilavat

VIDEO Henri Jokinen, 15, selätti ujouden ja hurmaa tangobassollaan: ”Tähtään tangokuninkaaksi”

”Pitää hoitaa opiskelut ensin”, Tangonuoreksi jo kruunattu Henri Jokinen sanoo. Ujohko maalaispoika on matkalla Suomen seuraavaksi suureksi tangotähdeksi.

Julkaistu

@

Henri Jokinen on vasta 15-vuotias, mutta häntä kehutaan syystäkin tangoilmiöksi. Hänen ainutkertaisen muhkea tangobassonsa kumpuaa kuin sielun syvyydestä. Nuorukainen voitti kesällä 2019 Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangonuori-tittelin ja haaveissa siintää tangokuninkuus, kunhan vuosia karttuu lisää.

”Kolme vuotta ainakin vielä vie ennen kuin voin mennä yrittämään Seinäjoelle”, Henri sanoo Tanssiin.fi:n videohaastattelussa.

”Tangokuninkuus on aina ollut unelmani.”

Voit katsoa Henrin sympaattisen videohaastattelun tämän artikkelin lopusta. Videon aluksi Henri antaa myös upean laulunäytteen ja tulkitsee Topi Sorsakosken Ajomiestä todella komeasti.

Henri Jokinen kruunattiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla heinäkuussa vuoden 2019 Tangonuoreksi.

”Ideoleitani ovat Sauli Lehtonen ja Kyösti”

Yläasteen päätösluokkaa käyvä Henri kertoo videolla elämästään ja unelmistaan.

”En tykkää kehua, mutta hyvältähän se tuntuu, kun ihmiset kehuvat”, Sastamalassa asuva ujohko maalaispoika sanoo.

”Mutta opiskelut pitää hoitaa ja sitten vasta enemmän keikkailla.”

”Lauloin jo pikkupoikana tangoa”

Henrissä on paljon samaa kuin edesmenneessä Sauli Lehtosessa, joka onkin nuorukaisen yksi kuningassuosikki Kyösti Mäkimattilan ohella.

”Paitsi minun ei tarvitse pitää silmiä kiinni. Olen ollut aika ujo aina. Pienempänä tykkäsin kyllä lauleskella iskelmää ja tangoa. Popista ja räpistä en ole koskaan välittänyt. Reijo Taipale, Kari Tapio ja Agents ovat idolejani.”

→ Lue myös: Tangonuori Henri Jokinen, 15, on tangoilmiö: ”Idolini on Reijo Taipale” – katso videot

”Ääneni on aina ollut matala”

Henri sanoo, että hänen äänensä on aina ollut poikkeuksellinen matala. 13-vuotiaana koetun äänenmurroksen jälkeen se mataloitui entisestään ja Henri alkoi itsekin huomata omaavansa huomiota herättävän upean äänen.

Nuorukainen opettelee laulamista Sastamalan opistossa ja käy myös pianotunneilla.

”Olen saanut paljon hyödyllistä oppia hengitystekniikasta, äänen avaamisesta ja kaikesta laulamiseen liittyvästä. Minähän olen vasta matkani alussa.”

Hän nauraa, että musikaalisuus on suvussa iskenyt vain häneen, sillä hänen kolme sisarustaan (isoveli, pikkusisko ja isosisko) eivät jaa innostusta laulamiseen.

Henri Jokinen on treenannut paljon Häijään Tanssikrouvilla, missä hän myös keikkaili elämänsä ensimmäisen kerran huhtikuussa 2019.


Uskomaton artistikattaus! Matti ja Teppo, Leif Lindeman sekä Neitoset Suomen suurimmalla tanssiristeilyllä Europalla 24.5.20. Tule kokemaan ainutkertainen risteilyelämys, alk. vain 36€!

”Olen saanut konkareilta hyviä vinkkejä”

Vaikka yläastetta vasta käykin, Henri on jo kokenut keikkailija. Häijään Tanssikrouvi on Henrin kotilava, missä hän on käynyt harjoittelemassa laulamista ja esiintymistä.

Krouvi sijaitsee vain kivenheiton päässä Häijään Nesteeltä, missä taas Henri paiskii töitä koulunkäynnin ohella. Henrin isä ja setä nimittäin omistavat huoltoaseman.

Ensikeikka Tanssikrouvilla Pekkaniskan Poikien kanssa

”Ensimmäisen keikkani tein Tanssikrouvilla viime huhtikuussa (2019), kun pääsin esiintymään Pekkaniskan Poikien kanssa. Kyllä vatsasta otti, mutta kun pääsin lavalle ja aloin laulaa, ei jännittänyt yhtään. Enemmän jännitti oikeastaan se, miten ihmiset reagoivat. Hyvinhän ne reagoivat, tuli suuret aplodit ja kiitosta.”

Sittemmin Henri on keikkaillut silloin tällöin.

”Olen saanut vanhemmilta kollegoilta ja konkareilta hyviä vinkkejä. Kehottavat hoitamaan opiskelut kuntoon ja sitten vasta keskittyä täysin musiikkiin. Jotta elämässä olisi muutakin”, Henri kertoo.

”En ole kummiskaan mikään kova opiskelija… ehkä menen kauppaoppilaitokseen yläasteen jälkeen. Yrittäjyyshän on meillä veressä. Ja peltotöitä olen tehnyt traktorilla joka kevät. Tykkään myös käydä metsällä.”

Pekkaniskan Poikien kanssa Henri on noussut keikkalavalle useammankin kerran. ”Olen saanut näiltä konkareilta arvokkaista vinkkejä”, Henri kiittää. Kuva: Facebook.

”Levylle ainakin rautalankaa”

Keikoillaan Henri tietysti vetää erilaisia tanssikappaleita.

”Twist tai tango ovat suosikkejani, mitä tykkään lavalla laulaa. Rautalankaiskelmästä tykkään”, hän mainitsee.

”Jos oma levy tulisi jossain vaiheessa, niin rautalankaa pitää olla siinä mukana. Mutta tietysti laidasta laitaan muutakin tanssimusiikkia.”

Seuraava keikka on 8. helmikuuta, jolloin Henri laulaa Sydäntalven päivätansseissa Häijään Tanssikrouvilla. Hyväntekeväisyystanssit ovat klo 15-18. Tansseissa esiintyjinä ovat taitavat sastamalalaiset tangonuori-laulukilpailun voittajat vuodelta 2015 Tytti Pihlajamäki, 2018 Emilia Vahasalo, 2019 Henri Jokinen sekä superfinalisti Eveliina Hämäläinen. Tangoseniorit 2016 Seppo Niemi ja 2016 kaksinkertainen tangoprinssi, tangoseniori 2017 Petri Ritari. Säestyksestä vastaa Arto Rannan orkesteri.

 

KATSO Henri Jokisen haastattelu 2020:


Katso elokuvia ja suosikkisarjoja 1kk maksutta! Kokeile Elisa Viihdettä heti, ilman sitoutumista. Klikkaa!
Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Hulavanne on tehokas ja huippusuosittu! Eri painoja, myös lapsille. Tilaa nyt tarjoushintaan, alk. 29,90€. Runsas, mutta rajoitetu erä. Nopea toimitus Postiin.