Ota yhteyttä

Uutiset

VIDEO: Kari Tapio kuolinvuoteellaan elokuvassa Pialle: “Rakastan sua nyt ja aina”

Julkaistu

@

Kari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen -elokuva tulee ensi-iltaan ensi syksynä, mutta tänään perjantaina (12.4.19) odotetusta elokuvasta julkaistiin ensimmäinen virallinen traileri eli ennakkomainos.

Trailerissa nähdään, kuinka nuori Kari Jalkanen ei saa sukunsa hyväksyntää valinnoilleen.

“Kunhat rupeat esittämään kunnon musiikkia etkä mitään iskelmäluroinita”, sanottiin nuorelle Karille elokuvan mukaan.

“Sinunlaistasi miestä ei tähän sukuun kaivata.”

Nuorena rakastuneiden Karin ja Pian suudelma.

Elokuva kuvattiin pääkaupunkiseudulla elo-syyskuussa 2018. Päärooleja, Kari Tapiota ja Pia Viheriävaaraa, näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Nuorena Karina ja Piana nähdään Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Trailerissa nähdään Kari Tapion pyrkimys tehdä perusduunarina töitä ja elättää perhettään. Raskaan työn kääntöpuolena on raju viinankäyttö, joka saa riitoja aikaan.

“Koska sä saatana käsität, se on kaikki pois tältä perheeltä”, Pia Viheriävaara (Tiina Lymi) huutaa trailerissa Karille.

Tiina Lymi näyttelee Pia Viheriävaaraa.

 

Perhe ja Karin rakkaus on kuitenkin elokuvan keskiössä.

“Rakastan sua  nyt ja aina. Ja vaikka mä missä heiluisin ja pyröisin… ilman sua mä en olisi tässä”, Kari sanoo Pialle elokuvassa. Lopussa nähdään myös vilahdus sairaalavuoteelta, ilmeisesti kohtalokkaalta kuolinyöltä 2010.

Elokuvassa on mukana valtava joukko suomalaisen musiikin historian merkkihenkilöitä. Dannyä näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainiota Ilkka Heiskanen, Toivo Kärjen roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipaleen Joni Leponiemi ja Fredin roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti. Sakari Kuosmanen on elokuvassa roudari Pussinen.

Ensi-ilta on 13.9.2019.