Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Finlanders-Lasse täyttää 60: “Juhlin padallisella chili con carnea” – katso nostalgiakuvat

Finlandersin Lasse Paasikko täyttää tänään 60 vuotta. Lasse kertoo Tanssiin.fi:lle leppoisista juhlistaan, joihin liittyy “pizzauuni ja 10 litran valurautapata”.

Julkaistu

@

Finlandersin Lasse Paasikko täyttää tänään tiistaina (1.10.19) pyöreitä vuosia. Haitaria ja koskettemia suosikkiorkesterissa soittavalla muusikolla tulee täyteen 60 vuotta.

Lasse siis seuraa kollegansa Jussi Lammelan jalanjäljissä, sillä Jussihan täytti 60 vuotta viime toukokuussa.

→ Lue lisää: VIDEO: Jussi Lammela iloitsee: 60-vuotislahjaksi Jallu-villasukat ja jättipullo

Lasse Paasikko kertoo Tanssiin.fi:lle, että juhlapäivä sujuu rauhallisesti.

“Juhlistin päivämäärää hauduttamalla pizzauunissa 10 litran valurautapadallisen chili con carnea ja tarjoamalla sitä lähisukulaisilleni – mukavan ja leppoisan yhdessäolon merkeissä siis”, Lasse hymyilee.

Mainos

VARAA HETI, KLIKKAA KUVAA!

Keikalle Lassen ei sentään tarvitse tänään lähteä, vaan Finlandersin seuraava keikka on huomenna keskiviikkona (2.10.) Helsingin Pavilla.

“Loppuvuosi tulee pitämään sisällään normikeikkojen lisäksi Finlanders 35 v. -konsertteja sekä musiikkituotantohommia omassa studiossa”, Lasse kertoo.

“Mukavaa ja aurinkoista syksyä kaikille Tanssiin.fi -sivuston seuraajille!”

→ Lue myös: Finlanders 35 vuoden keikkaputkestaan: “Viihdymme yhä hyvin keskenämme” – juhlakonsertit syksyllä

Viiden markan keikkapalkkio vielä tallessa

Lassen tanssimuusikon ura alkoi kotikonnuilta, Teukkulan työväentalolta Kiikassa pidetyistä pikkujouluista, joissa  hän oli soittamassa haitarilla tanssimusiikkia juhlakansalle.

“Palkaksi saamani 20 markkaa sain neljän viiden markan seteleinä ja yksi näistä seteleistä on tallennettuna muistojen laatikossa. Olihan Roope Ankallakin onnenlanttinsa ja hän onnistui saamaan sen avulla hyvää onnea, ehkä minullakin kävisi asian suhteen yhtä hyvä tuuri.”

Lasse keksi Finlanders-nimen

Kuten tunnettua, Lasse on Finlandersin alkuperäisjäsen. Hän oli perustamassa orkesteria vuonna 1984 Jussi Lammelan ja Aarne Hartelinin ohella.

Mutta tiesitkö, että juuri Lasse on Finlanders-nimen keksijä? Kaiken lisäksi Suomi-aiheinen nimi syntyi kaukana rapakon takana, Yhdysvaltain Kaliforniassa 80-luvun alussa!

→ Lue myös: Tiesitkö? Finlandersin nimi keksittiin Kaliforniassa – katso vanha kunnon tv-tanssien potpuri

Katso Finlandersin keikat tästä.

Humppaorkestereiden SM-esikarsintailta Helsingissä, Vanhassa Maestrossa 1977 ja vuorossa Humppayhtye Sulamith Kiikasta. “Yleisö toimi tuomareina ja pärjäsimme mielestäni varsin hyvin tullessamme neljänsiksi. Kilpailevia bändejä oli tuona iltana neljä”, Lasse nauraa. Kuvassa myös Ilkka Ritala, Esa Yli-Sipilä, Erkki Kesti ja Oili Peltonen.

 

L. Paasikon Sekstetti 1980 Kiikan Seurantalolla. Vas. saksofonissa Esa Yli-Sipilä , vokalisti Oili Peltonen ja  Lasse Paasikko koskettimissa sekä vibrafonissa. Takana piilossa kitaristi Olli Hakanen, rumpalisti Hannu Lähteenmäki ja basisti Ilpo Ruuskanen.

 

Nostalginen Finlandersin keikkajuliste 1980-luvulta. Huomaa mainosteksti: “erittäin kysytty loisto-orkesteri!”.

 

Finlandersin pojat Pukevan vaatemalleina 1989. Lasse etuoikealla polvillaan.

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!