Uransa lopettava Frederik syyttää “viihdemonopolia” – Kyösti komppaa: “Petetty ja tyhjä olo”

Uransa lopettava Frederik syyttää “viihdemonopolia” – Kyösti komppaa: “Petetty ja tyhjä olo”

Uransa lopettava Frederik syyttää “viihdemonopolia” – Kyösti komppaa: “Petetty ja tyhjä olo”

Laulaja Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 74, ilmoitti eilen perjantaina (18.10.19) lopettavansa pitkän uransa. Nyt hän avaa syitä raskaalle päätökselleen.

Frederik on laulanut ja seurannut suomalaista viihde- ja musiikkielämää 1960-luvulta saakka, joten hänellä on totisesti kosolti kokemusta alalta.

Frederik sanoo suoraan, että viihteen kenttä on tullut liian raskaaksi toimia ja kutsuu sitä jopa “sairaaksi”.

“Muun muassa kansanradio Ylen arkistosta löytyy todellisia helmiä, kappaleita, jotka jopa olisivat vielä hyvää viihdettä. Mitä tekevät Ylen musiikkitoimittajat? Heittävät heille lähetetyt kappaleet suoran roskakoriin. Tämän saman ongelman ovat myös uudet nuoret musiikintekijät todenneet”, Reeetu lataa pitkässä Facebook-vuodatuksessaan.

“Samat kasvot esiintyvät vuodesta toiseen”

“Viihde on täysin monopolisoitua kolmen suuren ulkolaisten tuottajan hankittua ensin radiokanavia itselleen, sitten siirryttiin tv-formaatteihin, missä esiintyvät samat kasvot vuodesta toiseen.Seuraava askel, että kolmen kopla nappasi kaupunkifestarit. Niitä on ensi kesänä lähellä 30 kpl. Niissä esiintyvät samat kasvot vuodesta toiseen. No, miten kukaan nuori tai vanhempi esiintyjä voisi päästä edes esille?”

→ Lue myös: Antti Ketonen hallitsi radion soittolistoja: Ylellä soi Antti Tuisku, lavoilla taas Paratiisi

“Yle ei ota kuulonkaan, mitä kansa halua”

Frederik puuskahtaa, että Iskelmä-radion musiikkipäällikkö oli ilmoittanut hänelle päin kasvoja, että “heillä ei Frederikiä soiteta ja kaikki heille lähetetyt Frederikin promosinglet menevät suoraan roskakoriin”.

“Myös Yle, jolle me maksamme Yle-veroa ei ota kuuloonkaan, mitä kansa haluaa. Hyvintoimiva soittolistojen manipulaatio kolmen suuren kesken soi. Nyt ei ole keikkapaikkoja kun 4:n medialla niin pienet kunnat joutuvat tarkasti harkitsemaan ja katsomaan uskaltavatko ottaa ketään nimekkäämpää keikalle. Omakustanteiden tekijät ovat aivan pulassa, he eivät saa musiikkiinsa minnekään”, Frederik suree.

“Soittolistojen manipulaatio kolmen suuren kesken soi”

“Siksi olen päättänyt lopettaa urani ja kauhulla kuuntelen, missä on omaperäiset esiintyjät, missä bilemusa, missä huumoribiisit. Kaikki tuntuvat kelpaavan samaan genreen tehtynä, eivät muut.”

→ Lue myös: Tapani Kansa suomii: “Miksei levyäni huomioida Ylessä” – katso myös uusi musavideo

Mainos
VARAA HETI, KLIKKAA KUVAA!

Frederik sanoo, että hänen ainoa pelasturenkaansa on ollut Spotify. Kun musiikki ei ole kelvannut radioasemille, niin Spotifysta suomalaiset ovat voineet kuunnella Reetun musiikkia.

“Talllentavat saunabileiden, kotibileiden ja ajomusaa mökille.”

→ Lue myös: Markku Aro aikoo puolittaa keikkatahtinsa ja suomii radioita: “Levyjä turha tehdä enää”

Kyösti: “Erikoista edustaa genreä, jota ei radioille ole olemassa”

Frederikin vuodatukseen on reagoinut myös tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Kyösti on aiemmin vahvasti ottanut kantaa etenkin Yleisradion soittolinjauksiin.

Kyöstin mukaan Frederik on täsmälleen asian ytimessä.

“Näitä samantapaisia aatoksia pyörii täälläkin päässä päivät yöt. On erikoista täystyöllistettynä keikkamuusikkona edustaa genreä, jota ei ole enää radiolle olemassakaan”, Kyösti puistelee päätään.

“Tuntuu erikoisen vaikealta löytää levy-yhtiöissä ihmisiä, joiden korviin oma musiikkini olisi edes jollain tapaa julkaisukelpoista. Se tekee olon todella tyhjäksi. Jotenkin petetyksi.”

“Keikkasuosion hiivuttua siirryttävä taivaanrantoja maalaamaan”

“Onneksi itsellä on vielä jonkinmoinen keikkasuosio, jossa voin toteuttaa omaa musiikillista identiteettiäni ja esittää jääräpäisesti musiikkia aikuisempaan makuun. Tulevaisuudessa, keikkasuosion hiivuttua ei jää kertakaikkiaan muuta vaihtoehtoa, kuin myöntää nämä alan tuulimyllyt liian suuriksi ja siirtyä muihin töihin, esimerkiksi taivaanrantoja maalaamaan.”

Katso Kyösti Mäkimattilan & Varjokuvan keikat tästä.


Valkeammat hampaat vain 10 minuutissa! Smileo on helppo, turvallinen ja nopea hampaiden valkaisu. Tilaa nyt edullisesti suoraan kotiin!
Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Voi entistä paremmin ET:n asiantuntijoiden avulla. Tilaa tästä ET Terveys tarjoushintaan!
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).

 

Tykkää ja jaa:
Lisää uutisia

Matti Nykäsen Eveliina-tytär laulaa isänsä muistoksi Ränssin Kievarin musikaalissa

Kommentit pois päältä artikkelissa Matti Nykäsen Eveliina-tytär laulaa isänsä muistoksi Ränssin Kievarin musikaalissa

Jamppa Tuomisen muistoksi toinenkin konserttikiertue – Eija Kantola tähtenä

Kommentit pois päältä artikkelissa Jamppa Tuomisen muistoksi toinenkin konserttikiertue – Eija Kantola tähtenä

Ennakkosuosikit Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus voittivat tangot: “Uskomaton fiilis”

Kommentit pois päältä artikkelissa Ennakkosuosikit Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus voittivat tangot: “Uskomaton fiilis”

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook7k
Facebook
Instagram2k
YOUTUBE399
YOUTUBE