Ota yhteyttä

Media

Heidi Pakarinen Hymyssä siskontyttönsä voinnista: “Ei ennusteita tai takeita mistään”

Heidin isosisko Heli Pakarinen kuvaa Tiia-tyttärensä kohtaloa kauniilla runoilla. Kuuntele myös Helin koskettava Älä lähde pois -kappale.

Julkaistu

@

Tangokuningatar Heidi Pakarinen avautuu uuden Hymy-lehden haastattelussa perhettään kohdanneesta tragediasta.

Kuten Tanssiin.fi on kertonut, Heidin isosiskon Heli Pakarisen tytär Tiia, 10, loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa viime elokuussa 2019.

Heli on kuvannut viime vuotta “elämänsä musertavimmaksi ja järkyttävimmäksi”.

→ Lue myös: Heli Pakarinen: “Elämäni musertavin vuosi” – tytär yhä sairaalahoidossa

Heidi: “Valtavan ristiriitainen olo”

Heidi on ollut järkyttynyt ja liikuttunut sisarentyttärensä kohtalon vuoksi.

“Olo on ollut usein valtavan ristiriitainen. Kun omassa elämässä kaikki on kuitenkin hyvin, siinä rinnalla sisko on joutunut elämään äärirajoilla joka päivä. On joutunut miettimään monia asioita useampaan kertaan”, Heidi sanoo Hymyssä kyyneliään pidätellen.

“Tilanne on toiveikas, mutta vakava” -Heidi Pakarinen Hymyssä

“On menty päivä ja hetki kerrallaan. Sanotaan näin, että tilanne on toiveikas, mutta vakava. Kuntoutumisaika tulee olemaan pitkä, eikä ole mitään ennusteita tai takeita mistään.”

Pieni Tiia taisteli hengestään teho-osastolla koko syksyn. Aluksi lääkärit pelkäsivät tytön jäävän aivovaurion vuoksi koomaan, mutta marraskuussa Heli Pakarinen kertoi ilonpilkahduksesta. Tiia tuli tajuihinsa ja pystyi kommunikoimaan silmillään.

“Silmät ovat tärkein kommunikaatioväline; hän vastailee ‘kyllä’ ja ‘ei’ silmillään. Tiia ymmärtää ja aistii todella paljon kaikkea”; Heli kuvasi.

→ Lue myös: Heli Pakarisen ilonpilkahdus – Tiia-tytär tuli tajuihinsa: “Hän kommunikoi silmillään”

“Uuttavuotta yhdessä Tiian kanssa”

Loppuvuonna Tiia pääsi sairaalasta käymään myös kotonaan Tampereella. Ne olivat isoja hetkiä äidille ja Tiian isosiskolle.

“Näin me taksilla juuri Tiian kanssa ajeltiin kotiin. Viettämään vuodenvaihdetta yhdessä, kuten joulunkin vietimme. Kotona”, Heli kertoi uutenavuotena.

Sittemmin tangomarkkinoillakin laulanut äiti on kuvannut toivottomuuteen runon muodossa.

“Tulen tyhjään kotiin.
Polttavat kyyneleet kastelevat paitani.

Pyydän monen monta kertaa ääneen:
Tiia, rakas Tiiani, tule takaisin.
Tule.

Kyyneleet eivät viilene.

Eikä kukaan vastaa.”Heli on halunnut kertoa tapahtuneesta avoimesti sosiaalisessa ja myös Tanssiin.fi:n välityksellä. Hän on jakanut elämänsä pisaroita esimerkiksi Facebookissa.

“Rikkileikatusta repustasi löytyi kaksi suklaapatukkaa” -Helin ajatuksia tyttärelleen

”Kuinka monesti olenkaan toivonut, että avaisit oven ja kertoisit innostuneena: ”Äitiii, mä tulin. Löysin kirjastosta uusimman Soturikissat kirjan.” Jopa joskus aamuisin. Lukemattomia kertoja”, Heli kirjoitti tammikuussa 2020.

“On toki utopistista odottaa sinun palaavan kirjastosta, kun viimeksi lähdit kauppaan. Rikkileikatusta repustasi löytyi kaksi suklaapatukkaa. Ehjänä. Tuossa ne odottavat. Nekin.”

Kuuntele koskettava kappale

Muutama vuosi sitten Heli Pakarinen lauloi levylle vanhan Toivo Kärjen kappaleen Älä lähde pois. Kaunis laulu on sanoitukseltaan herkkä ja osuva, ja sen Heli on itsekin pannut merkille.

“Joitain vuosia sitten kun harrastukseni ajautui levylle, ajattelin sitä laulaessani kahta pientä, maailmankaikkeuden suurinta rakkauttani.  Heitä, jotka ovat parasta, mitä olen saanut aikaiseksi.”

“Niin kuin lintu avuton, minun sydämeni on” -Helin laulama Älä lähde pois

“Heitä, joiden vuoksi teen kaikkeni. Muistan kun hymyilin ja samalla melkein itkin.”Langat ja muut käsityötarvikkeet kätevästi kotiin AdLibriksestä! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin)!
Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).
Leif Lindemanin uutuuslevy, Kyöstin runokirja, Saija Tuupasen t-paita... Tanssiin.fi:n uudistunut kauppa on täynnä edullisia löytöjä. Klikkaa heti tästä!