Ota yhteyttä

Uutiset

Heli Pakarisen ilonpilkahdus – Tiia-tytär tuli tajuihinsa: ”Hän kommunikoi silmillään”

”Huomisesta kukaan ei tiedä, lääkäritkään”, Heli Pakarinen kuvaa liikenneonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen tyttärensä tilaa. Edistystä on kuitenkin onneksi tapahtunut.

Julkaistu

@

Heli Pakarinen kertoo, että hänen vakavassa liikenneonnettomuudessaan viime elokuussa loukkaantunut Tiia-tyttärensä, 10, on toipumassa. Kauppareissulla pyörällä ollut tyttö jäi bussin alle Tampereella ja loukkasi kaatuessaan pahoin päänsä.

”Pian kolme kuukautta maailmamme täysin muuttaneesta ja järkyttäneestä onnettomuudesta. Tays:sta on tullut toinen kotimme, hyvin intensiivisiä ja pitkiä päiviä on takana paljon, edessä vielä enemmän”, Heli kertoo Facebookissa.

Tanssiin.fi julkaisee kirjoituksen Heli Pakarisen luvalla.

→ Lue myös: Heidi Pakarisen Heli-siskon suuri suru: Tytär jäi bussin alle

Pienen tytön saama päävamma oli niin vakava, että Heli pelkäsi pahinta. Tiian pelättiin jäävän koomaan aivovaurion vuoksi.

”Alkuun lääkärit sanoivat, että Tiia ei todennäköisesti koskaan palaa tajuihinsa, vamma on niin vakava. Ja vakavahan se toki on, siitä ei pääse yli eikä ympäri.”

Mainos

”Pienen pieniä askeleita otettu”

Heli sanoo, että viikkojen kuluessa on kuitenkin tapahtunut edistystä.

”Paljon on pienen pieniä askelia saatu otettua, askelia mitkä tuntuvat silti aivan uskomattoman suurilta”, äiti kuvaa.

”Tiia on ollut tajuissaan pari kuukautta.”

→ Lue myös: Heli Pakarinen teho-osastolla makaavasta Tiia-tyttärestään: ”Me taistelemme”

Helin mukaan Tiia kääntää hiukan päätä ja seuraa kovasti katseellaan.

”Tiia ymmärtää ja aistii”

”Silmät ovat tärkein kommunikaatioväline; hän vastailee ”kyllä” ja ”ei” silmillään. Tiia ymmärtää ja aistii todella paljon kaikkea – lääkärit eivät ymmärrä ja tiedä sitä, kuinka paljon. Mutta minä tiedän, yhteytemme on huima.”

”Olemme täysin tuntemattoman edessä”

Heli Pakarinen treenaa tyttärensä kanssa myös syömistä.

”Tiia siis nielee ja hän hengittää omatoimisesti. Kaikki keholliset elintoiminnot pelaavat hienosti. Tiia kuulee hyvin ja näkee, ainakin jollain tarkkuudella. Hänellä käy fysio- , toiminta-, ja puheterapeutti.”

Heli mukaan jotkut lääkärit ovat pessimistisiä Tiian kuntoutumisen suhteen.

”Kaikki on korkeamman kädessä”

”Huomisesta hekään eivät kuitenkaan tiedä, ennustajan lahjoja heillä ei ole. Täysin tuntemattoman edessä olemme. Kaikki on todella korkeamman kädessä. Aika näyttää sitten aikanaan, mihin pääsemme tällä pitkällä, hurjalla ja järisyttävällä tiellä.”

Tangomarkkinoillakin laulanut Heli on tangokuningatar Heidi Pakarisen isosisko. Heidi on ollut luonnollisesti järkyttynyt sisarentyttärensä traagisesta kohtalosta.

→ Lue myös: Heidi Pakarisen siskontytär kärsii laajasta aivovauriosta: ”Toivon ajatuksia pienelle Tiialle”

”Toivon sinulta ajatuksia ja energioiden lähettämistä Tiialle, joka on kova mimmi taistelemaan, ja haluaa taatusti palata elämään vielä niin nuorta elämää”, Heidi pyysi tukea viime elokuussa.

Mainos

”Kuin ristiinnaulittuna roikkuisi”

Heli Pakariselle syksy on ollut raskas ja surullinen.

”Tämä on niin raju retki, että välillä tuntuu että järki lähtee ja tukehtuu. Välillä – onneksi useimmiten – on vahva olo. Toimelias, aikaansaava, voimakas. Myös väsynyt. Mutta kaikkensa tekevä leijonaemo. Tämä ei näin kirjoittaen tai lukien tunnu ollenkaan siltä, mitä koemme. Kukaan ei tiedä, joka ei ole kokenut vastaavaa. Eikä voi edes kuvitella”, Heli kuvailee.

”Eilistä eikä huomista ei ole. On vain nyt.”

”Niin kuin ristiinnaulittuna roikkuisi helvetin lieskojen korventaessa sisuskaluja. Joka päivä, koko ajan, jatkuvasti. Joka aamu riuhtaisen itseni ristiltä raskaimman mahdollisen painiottelun uuteen erään. Eilistä ei ole sen enempää kuin huomistakaan. On vain nyt.”


Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja kuten Ivalo, Bullets ja Kolmistaan. Klikkaa heti ja kokeile!
Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.