Ota yhteyttä

Media

Matti Nykäsen Eveliina-tytär laulaa isänsä muistoksi Ränssin Kievarin musikaalissa

Elämä on laiffii -musikaali on yksi ensi kesän odotetuimmista teatteriesityksistä. Eveliina Mäntykangas sanoo haluavansa kunnioittaa isänsä Matti Nykäsen muistoa näytelmän kautta.

Julkaistu

@

Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas, 29, yllättää ensi kesänä, kun hän esiintyy isästään kertovassa musiikkinäytemässä Ränssin Kievarissa Jyväskylässä.

Eveliina ei ole aiemmin ollut juurikaan julkisuudessa, vaan on päinvastoin kertonut kokeneensa Matin kohuelämän hankaloittaneen arkea. Eveliinaa kiusattiin isänsä takia rajusti koulussa. Hänen äitinsä on Pia Mäntykangas, Matin toinen vaimo, jonka kanssa liitto kesti vain kaksi vuotta 1989-91. Eveliina syntyi 1990.

”Kunnioitan isän muistoa”

Iltalehden jutussa tytär kertoo halunneensa jo lapsena laulajaksi. Reipas nuori nainen on kouluttautunut merkonomiksi, lähihoitajaksi ja personal traineriksi. Viime kesäkuussa Matti Nykäsen läheinen ystävä ja manageri Jussi Niemi soitti Eveliinalle ja pyysi tätä mukaan mäkikotkan elämästä kertovaan Elämä on laiffii -näytelmään.

”Ajatus isän muiston kunnioittamisesta näytelmän kautta tuntuu hyvältä”, Eveliina kertoo.

→ Lue myös: Tässä on Matti Nykäsen viimeinen levytys: ”Laula tämä haudallani” – kuuntele vavahduttava kappale

Mainos

Eveliinan rooli on salaisuus

Mikä Eveliinan rooli Ränssin Kiervarin musikaalissa on? Sitä ei vielä ole paljastettu. Ei ole myöskään kerrottu, kuka saa kunnian näytellä Matti Nykästä ensi heinäkuussa ensi-iltansa saavassa esityksessä.

Kuka näyttelee Matti Nykästä?

Eveliinaa kesäinen lavapesti jännittää ja innostaa.

”Tässäkin se isän vaikutus näkyy, että minäkin tykkään heittäytyä uusia asioita kohti”, hän kuvailee Iltalehdessä.

→ Lue myös: Matti Nykäsestä musiikkinäytelmä Ränssin Kievariin – Kari Tapion poika tuottaaAntoi isälleen anteeksi

Rankkojakin kokemuksia läpikäynyt Eveliina sanoo antaneensa isälleen anteeksi.

”Kukaan ei ole kuolematon, ei isäkään, mäkikotka ja urheilusankari. Isä eli täysillä ja teki asioita, joista hän nautti. Olisiko hänellä ollut elinvuosia lisää, ja parempi elämä, jos hän olisi rakastanut itseään oikeasti?” tytär miettii Iltalehdessä.

Eveliinan mielestä Matti aavisti kuolevansa.

”Isällä oli niin monta tilaisuutta jättää alkoholi. Hän eli jatkoajalla. Kroppa oli niin kovilla monien haimatulehdusten ja muiden sairauksien takia. Hän olisi aina voinut hakea apua ja jättää alkoholin kokonaan, mutta ei tehnyt sitä. Hän teki omat valintansa ja eli niiden mukaan loppuun asti.”

→ Lue myös: Tanssitähdet muistelevat lämmöllä Matti Nykästä: ”Lensit legendaksi taivaalle”

Matti Nykänen menehtyi viime helmikuussa 55-vuotiaana. Olympialaisten nelinkertainen kultamitalisti on haudattu Jyväskylän vanhalle hautausmaalle.

Elämä on laiffii nähdään Ränssin Kievarissa 22.7.-23.8. Ennakkoon lippuja voi varata numerosta 014 311 0086.

Jussi Niemi kävi ystävänsä haudalla viime lauantaina, pyhäinpäivänä. Kuva: Facebook.
Tee upeita löytäjä Saksan suurimman postimyyntitalon valikoimista. Klingeliltä kaikkea naisille ja kotiin, myös isot koot. Edulliset hinnat!
Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.