Ota yhteyttä

Media

Historiallinen muutos: lavojen soitetuin kappale vaihtui – kuuntele top 10

Teoston listauksessa Baddingin Paratiisi sai väistyä ykkössijalta. Jätkän humppa sekä Hiljaiset sillat pitävät pintansa. Ylen radiokanavilla taas pauhasi pelkästään poppi. Lue ja kuuntele!

Julkaistu

@

Elävän musiikin soitetuimpien lista koki viime vuonan (2019) historiallisen muutoksen, kun kärkipaikkaa liki 20 vuotta pitänyt Rauli “Badding” Somerjoen ikivihreä Paratiisi sai väistyä ykkössijalta.

Vuonna 2019 Suomen tanssilavoilla ja -ravintoloissa artistit ja orkesterit esittivät eniten Tuure Kilpeläisen & Kaihon karavaanin hittiä Autiosaari.

Tiedot käyvät ilmi Teoston tuoreista tilastoista.

Soitetuimpien lista on perinteiseen tapaan kotimaisvoittoinen ja kärjessä näkyvät illasta toiseen tanssipaikoilla soivat suosikkikappaleet. Eniten keikoilla soi viime vuonna siis Tuure Kilpeläisen ja Rocka Merilahden säveltämä ja sanoittama Autiosaari.

Baddingin säveltämä ja Arja Tiaisen sanoittama Paratiisi on sinnitellyt tanssilavojen ja -ravintoloiden ykkössuosikkina vuodesta 2000 mutta sai nyt tosiaan väistyä kakkossijalle.

→ Lue myös: Antti Ketonen hallitsi radion soittolistoja: Ylellä soi Antti Tuisku, lavoilla taas Paratiisi

Jätkän humppa pitää pintansa

Finlanders-klassikko HIljaiset sillat on komeasti listalla neljäntenä (sama sijoitus kuin 2018). Souvareiden kestohitti Sininen huivi on nyt sijalla 9 (2018 sijalla 5).

Jätkän humppa pysyy listalla vuodesta toiseen, nyt sijalla 5 (vuonna 2018 sijalla 3). Edesmenneen Reijo Taipaleen klassikko Satumaa on noussut vuoden 2019 listalla uutena sijalle 6. Myös Yölinnun kestohitti TV:n kokoinen haitari on uusi tulokas.

Satumaa ja Yölintu nousivat listalle

Tiedot soitetuimmista kappaleista perustuvat ilmoituksiin, joita Teosto saa järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä ja keikkailevilta artisteilta sekä muusikoilta. Teosto maksaa sekä kotimaisille että ulkomaisille musiikin tekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa käytöstä näiden ilmoitusten perusteella.

Musiikin säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja kustantajat saivat vuonna 2019 Teostosta kaikkiaan 51,3 miljoonaa euroa korvauksia musiikkinsa käytöstä. Summasta 25 miljoonaa euroa maksettiin kotimaisille ja 26,3 miljoonaa euroa ulkomaisille musiikintekijöille ja -kustantajille.

Elävän musiikin soitetuimmat 2019

 1. Autiosaari
  säv. Tuure Kilpeläinen, Rocka Merilahti, san. Tuure Kilpeläinen, sov. Tuure Kilpeläinen, Rocka Merilahti, Aarne Riikonen, Jiri Kuronen, Sampo Haapaniemi, Jape Karjalainen, kust. Tuuren laulut Oy
 1. Paratiisi
  säv. Rauli Somerjoki, san. Rauli Somerjoki, Arja Tiainen, kust. Warner/Chappell Music Finland
 1. Proud Mary
  säv. san. John Fogerty, kust. Jondora Music
 1. Hiljaiset sillat
  säv. ja sov. Aarne Hartelin, san. Timo Mäkinen, kust. Finlanders Productions.
 1. Jätkän humppa
  säv. Paavo Melender san. Tupa-Uuno, kust. Warner/Chappell Music Finland.
 1. Satumaa
  säv. ja san. Unto Mononen, kust. Warner/Chappell Music Finland.
 1. Folsom Prison Blues
  säv. ja san. Johnny Cash, kust. Hill And Range Southwind Mus S.
 1. Ilta Skanssissa
  säv ja san. Georg Malmsten, kust. Säveltäjät ja sanoittajat Elvis ry
 1. Sininen huivi
  säv. Grigorij Ponomarenko, san. Margarita Agashina, käänt.  Timo Tyrväinen
 1. TV:n kokoinen haitari
  säv. ja san. Simo Silmu, kust. Warner/Chappell Music Finland

Pelkkää poppia Ylen radiokanavien soitetuimpien listalla

Teoston tilastojen  mukaan Yleisradion radiokanaville vuonna 2019 eniten soitettiin Paula Vesalan kappaletta Uusia unelmia. Kakkossijalla oli Mark Ronsonin Nothing Breaks Like A Heart ja kolmosena Pyhimys & Saimaa Hermesetas. Kymmenen kärkeen mahtuivat myös Reino Nordin, Calvin Harris, Lewis Capaldi, Tones and I, Avicii, Ellips ja Happoradio.

Ylen lista on vahvasti pop- ja räp-painoitteinen. Yhtään iskelmäkappaletta on viime vuoden Yleisradion soitetuimpien joukossa ole.

→ Lue myös: Musiikkiala vetoaa radioihin: soittakaa nyt kotimaista musiikkia

Kaupallisten radiokanavien soitetuin kappale 2019 oli Lauri Tähkän Palavaa vettä.

Toisena oli Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla ja kolmosena Lady Gagan & Bradley Cooperin Shallow.

→ Lue myösPettynyt Heidi Kyrö Seiskassa: “Radiosoittoon on mahdotonta päästä”

 


Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Huima tarjous! Tilaa Seiska nyt kotiisi vain 2,40€ per lehti. Saat nauttia Suomen suosituimmasta tv- ja viihdelehdestä.