Ota yhteyttä

Media

Pettynyt Heidi Kyrö Seiskassa: “Radiosoittoon on mahdotonta päästä”

“Jos ei soi suurimmilla radiokanavilla, ei ole artistina olemassa”, Heidi Kyrö manaa.

Julkaistu

@

Kuva: heidikyro.fi

Heidi Kyrö kertoo tuoreen Seiskan haastattelussa pettyneensä iskelmäbisnekseen ja etenkin suomalaisradioiden musiikkivallintoihin.

“Tarjosin eräälle radiokanavalle takuuvarmaa hittiä, Loppuelämä-kappalettani. Olen saanut biisistä enemmän hyvää palautetta kuin mistään kappaleesta ikinä, mutta silti se ei kuulemma mahtunut radion soittolistalle”, Heidi ihmettelee Seiskassa.

“Kappaleeni olisi ollut kanavan tyyliin sopiva, mutta taustallani ei ole isoa levy-yhtiötä. Itsenäisenä artistina on Suomessa lähes mahdotonta päästä radiosoittoon.”

Heidi Kyrö on ollut julkisuudessa vuodesta 1993, jolloin 15-vuotias kemiläistyttö tuli tangomarkkinoilla toiseksi. Sittemmin Heidi on kisannut mm. Syksyn Sävelessä ja Euroviisuissa. Heidi on tehnyt paljon ääninäyttelijänä töitä esimerkiksi useissa Disneyn animaatioelokuvissa sekä viihdyttänyt musikaaleissa.

Nyttemmin Heidi työskentelee Ylen Radio Suomessa toimittajana. Keikkoja hän tekee silloin tällöin. Hämeenlinnassa asuva Heidi on naimisissa Kimmo Kopran kanssa ja yhden lapsen äiti. Kiira, 10, kuulemma tykkää myös esiintyä.

Viime kevätalvella (2019) hän kisasi television suositussa Tähdet, tähdet -ohjelmassa yhdessä Kyösti Mäkimattilan kanssa.

→ Lue myös :Jo teininä tangonnut Heidi Kyrö palaa tv-ruutuihin: “Odotan vauhtia ja glamouria”

“Hitti syntyy radiotoistosta”

Tanssiin.fi on uutisoinut aiheesta useasti. Moni tanssitähti on tuskaillut radioiden soittolistojen kanssa. Heidi tunnistaa tuskan.

“Jos ei soi suurimmilla radiokanavilla, ei ole artistina olemassa.”

→ Lue myös: Marko Maunuksela ripitti A-studiossa tv- ja radiokanavia: “Miksi tanssi-iskelmä on pimennossa?”

Hitin kaava on selkeä.

“Hittejä tehdään toistamalla sitä radiokanavilla monta kertaa päivässä. Se on sitten eri asia, jääkö hitti ikivihreäksi”, laulaja muistuttaa Seiskan jutussa.

” Uskon, että klassikot on jo ehkä tehty. Kappaleen pitää kasvaa aikakauteen kiinni, jotta se kestää soittoa vielä 20 vuoden päästä.”

→ Lue myös: Musiikkiala vetoaa radioihin: soittakaa nyt kotimaista musiikkia


Huima tarjous! Tilaa Seiska nyt kotiisi vain 2,40€ per lehti. Saat nauttia Suomen suosituimmasta tv- ja viihdelehdestä.