Ota yhteyttä

Orkesterit

Ikävä päätös: Teemu Harjukari lopettaa – yötyön raadollisuus syynä

Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit laittaa pillit pussiin lokakuun jälkeen. Lue Teemun rehellinen tilitys.

Julkaistu

@

Teemu Harjukari ilmoitti tänään lauantaina (15.8.20) ikävän uutisen: Teemu ja hänen Taivaanrannanmaalarit-orkesterinsa ovat päättäneet lopettaa.

”Tulemme Taivaanrannanmaalareitten kanssa jättämään tanssilavat määrittelemättömäksi ajaksi”, Teemu kertoo.

”Kynttilä on palanut molemmista päistä”

Pitkän linjan tanssiartisti perustelee lopettamispäätöstä rehellisesti: keikkatyön raadollisuus imi miehistä mehut.

”Kynttilä’ on myöskin palanut varsinkin ruuhka-aikoina molemmista päistä ja jo kesän aikana aloin tiedostamaan, että tämä vaan on tehtävä.”

→ Lue myösVaimo yllätti miehensä lavatansseilla – Teemu Harjukari säesti ainutkertaisella koronakeikalla

Pimeät ja liukkaat kelit, yötyö…

Teemu Harjukari korostaa, että päätös ei todellakaan ollut helppo.

”Olemme saaneet varsinkin viime vuosien työllä hyvää jalansijaa ja uskottavuutta onnistuneista tanssi-illoista ja aina niin lämpimän vastaanoton uskolliselta tanssiyleisöltä”, muusikko kiittää.

”Meillä on myöskin ollut bändin kanssa ihan huippukemiat soittamisessa, tekemisessä sekä keikkabussissa ja yhteydenpito jatkuu, vaikkei soittimet hetkeen yhdessä soisikaan.”

Energiaa ei riittänyt

”Kuitenkin yötyön raadollisuus matkoineen, oman sisäisen kellon kääntäminen arkipäiviin, lisättynä talven liukkaisiin ja pimeisiin keleihin on silti enää kaikkea muuta kuin houkuttavaa”, Teemu myöntää.

”Haluaisin uusiutua tanssilavoilla myös paljon enemmän, mutta viime vuosina en ole vaan löytänyt siihen riittävää energiaa itsestäni.”

 

”Keskityn mies ja haitari -keikkoihin”

Teemu Harjukari & Taivaanrannamaalarit ovat sopineet ohjelmatoimistonsa MagnumLiven kanssa, että sovitut keikat tehdään lokakuun loppuun saakka.

Musikkia Teemu ei jätä.

”Tämä on siis valinta ja tulen keskittymään entistä enemmän Mies ja Haitari-keikkoihin. Siitä tulevaisuudessa enemmän”, hän vihjaa.

”Tulemme tekemään TRM:n kanssa myös yksityistilaisuuksia, jotka ovat järkevän matkan- ja ajan rajoissa. Myös keikat päivätansseissa jatkuvat yhden miehen orkesterina.”

Katso keikat tästä.

→ Lue myösTeemu Harjukari tanssityöläisen arjesta: ”Viikonloput keikoilla, arjet koulukuskina – vapaat kortilla” 

Teemu Harjukari on musisoinnin ohella jo useamman vuoden tehnyt siviilipuolen hommia kouluajojen kyyditsijänä kotiseudullaan Asikkalassa.

Teemun eno on edesmennyt tangokuningas Kari Piironen. Karin sisko Vuokko Piironen-Harjukari oli myös iskelmälaulaja. Vuokko menehtyi vain 57-vuotiaana rintasyöpään 2003.

Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit muistetaan Viihdyttäjä-kisan voitosta 2010 ja suositun Kesäillan valssi -tanssiohjelman vakio-orkesterina televisiossa.

Tanssiorkestereissa käy kato aina silloin tällöin.

Keväällä 2019 Henkka & Kulkurit lopetti toimintansa, ja orkesterin solisti Henri Potkonen totesi suoraan, ettei ns. kakkosbändinä kiertäminen ole mielekästä, saati lyö leiville.

→ Lue myösHenkka Potkosen avoin tilitys: ”Tavikset ja kakkosbändit kadonneet lavoilta


Osallistu arvontaan ja Voita 1000 € polttoainetta. Klikkaa heti tästä!
Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!
Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!