Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Jamppa Tuomisen muistoksi toinenkin konserttikiertue – Eija Kantola tähtenä

Pohjois-Suomessa muistellaan Jamppa Tuomista syksyllä kahden eri juhlakonserttikiertueen voimin. Jamppa olisi täyttänyt tänä vuonna 70 vuotta.

Julkaistu

@

Jamppa Tuominen olisi täyttänyt 70 vuotta viime toukokuussa (11.5.2019). Rakastettu laulaja menehtyi vain 49-vuotiaana Kanarialla marraskuussa 1998.

Tanssiin.fi kertoi kesäkuussa, että Jampan kunniaksi järjestetään muistokonserttikiertue tulevana syksynä. Asialla ovat Jampan kotisedun eli Oulun alueen artistit ja toimijat.

→ Lue myös: Jamppa Tuomisen muistoa kunnioitetaan konserteilla kotiseudun artistien voimin

Näiden Jamppa 70v & solistit -konserttien suojelina on Jampan sisko Annette Tuominen. Konserteissa esiintyy myös Annetten tytär Jaana Soronen, joka siis on Jampan sisarentytär.

Mainos

Pohjois-Suomessa saadaan syksyllä nauttia Jamppa Tuomisen musiikista enemmänkin, sillä tulossa on toinenkin muistokonserttikiertue. Jamppa Tuominen – Kuumat kyyneleet -70-vuotisjuhlakonsertit on kunnianosoitus legendan levyttämille ikimuistoisille lauluille.

Mainostekstin mukaan “ilta kertoo tarinaa musiikin siivin aikakautensa yhdestä suurimmasta laulajasta”.

Konserteissa solisteina ja tulkitsijoina ovat tangokuningatar Eija Kantola, tangokuningas Teijo Lindström, Jampan musiikkia paljon esittänyt ja levyttänytkin Aki Hietala ja Jaana Soronen.

Jaana siis pääsee kunnioittamaan enoaan myös toisella kiertueella.

Eija Jampasta: “Musikaalinen ja persoonallinen”

Eija ja Aki ovat aiemminkin konsertoineet Jampan musiikin merkeissä 2016 ja 2017.

“Jampalla oli todella persoonallinen ja tunnistettava ääni. Hän oli myös erittäin musikaalinen. Selaillessani Jampan tuotantoa läpi, olin yllättynyt, miten monissa hänen lauluissaan kuvataan myös 70- ja 80- lukujen tyypillisiä suomalaisia ilmiöitä; muutettiin maalta kaupunkiin ja jopa Ruotsiin työn ja paremman elämän toivossa. Sen myötä taas ikävöitiin rakkaita ihmisiä ja omaa isänmaata”, Eija on kuvaillut.

“Lauluissa oli usein silti positiivinen vire ja iloinen melodia, kuten kappaleessa Pikku-Merja. Herkempää Jamppaa edustaa oma lempikappaleeni Vesipisaroiden laulu.”

→ Lue myös: Jamppa Tuomisen haudalle jälleen kynttilä – uskolliset fanit kunnioittavat muistoa

Konsertin tuottavan MagnumLiven mukaan tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävässä konsertissa. Konsertissa kuullaan tarinoita ja muistoja Jamppa Tuomisen elämästä ja hänen suosituimmat hittinsä, nimikkokappaleen Kuumat kyyneleet lisäksi muun muassa Kevään ensi kukkanen, Vesipisaroiden laulu ja Yritetään yhdessä vielä.

Kiertueen musiikista vastaa Omega-orkesteri.Neljä keikkaa Pohjois-Suomessa

Jarmo ”Jamppa” Tuominen ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 1976 Iskelmähaavi-kilpailun kautta Veikko Juntusen säveltämällä levytyksellään Aamu toi, ilta vei (1977). Jampan useat levytykset ylittivät jopa 50 000 myydyn levyn huiman timanttilevyrajan. Jampan viimeiseksi jäänyt 17. soololevy Kukkivat ruusut kerran ilmestyi vuonna 1995.

Jamppa Tuominen – Kuumat kyyneleet -kiertue alkaa 22.10. Kaajanista ja kiertää Ylivieskan ja Oulun kautta Kuusamoon.

Kiertueen tiedot ja lippulinkit näkyvät kunkin artistin keikkalistauksessa.

Katso Eija Kantolan keikat tästä. Katso Teijo Lindströmin keikat tästä. Katso Aki Hietalan keikat tästä.
Kilpailuta autohuoltosi ja säästä satasia! AutoJerry on Suomen suurin autohuoltojen vertailupalvelu