Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Johanna Pakonen auttaa taloyhtiönsä vanhuksia koronan keskellä – miten Sinä autat?

“Miten sinä voisit olla avuksi naapureillesi, lähimmäisillesi tai muille kanssaeläjille?” tangokuningatar Johanna Pakonen haastaa.

Julkaistu

@

Johanna Pakonen näyttää välittämisen mallia maailmanlaajuisen pandemian keskellä. Tangokuningatar kertoo miettineensä, miten voisi koronaviruksen jyllätessä auttaa kanssaihmisiään.

“Mietiskelin viime yön sitä, miten voisin omalta osaltani auttaa mm. taloyhtiössäni asuvia vanhuksia, jolleivat itse uskaltaudu päivittäisten asioiden hoitoon”, Johanna kertoo.

“Kävin viemässä lapun, jossa yhteystietoni ja sovimme puhelimitse, että mikäli kokevat tarvitsevansa apua, käyn mielelläni hoitamassa kauppa-asiat sun muut heidän puolestaan.”

“Kauppakassin voi jättää oven ulkopuolelle” –Johanna Pakonen ohjeistaa

Laulaja huomauttaa, että kauppakassin voi jättää oven ulkopuolellekin ja pimputtaa ovikelloa merkiksi.

“Näin ei tule edes vahinkokontaktia…” Johanna sanoo ja heittää ilmoille erittäin aiheellisen haasteen:

“Miten sinä voisit olla avuksi naapureillesi, lähimmäisillesi tai muille kanssaeläjille?”

→ Lue myös: Vaikka Johanna Pakosen “tulot romahtivat”, keikkailu on elämäntapa – kaunistaa Annan kantta

Tarjosi Suvi Teräsniskalle leivoslohtua

Auttoipa Johanna naapurissaan Oulussa asuvaa iskelmätähti Suvi Teräsniskaakin. Tai ainakin toi Suville iloa elämään. Suvin mittava Ihmisen poika -kiertuehan siirtyi keväälle 2021.

“Kävin ostamassa lähileipomosta viisi leivosta ja ajattelin lähteä Suvin luokse leivoskahville, saadaan lapset leikkimään keskenään ja voidaan yhdessä murehtia asioita”, Johanna kertoi Ylen haastattelussa.

Ylen jutussa tanssitähti nostaa väkevästi esiin myös artistien taloudellisen ahdingon, jonka koronaperuutukset aiheuttavat. Jos kaikki keikat perutaan kahden ja puolen kuukauden ajalta toukokuun loppuun asti, lovi tanssimuusikon lompakossa on järkyttävän syvä.

→ Lue myös: Korona iskee nyt tansseihin – kaikki isot tanssi-illat Suomessa perutaan: “Laitamme ovet kiinni”

“Ammattikuntamme on välinputoajien asemassa” -Johanna Pakonen Ylellä

“Lainanlyhennykset, ruokakulut ja kaikki normaaliin elämiseen liittyvät menot juoksevat, ainoastaan tulot katoavat aivan täysin. Miten ammattikuntamme voi olla tällaisessa väliinputoajien asemassa, että meidän toimeentuloamme ei ole turvattu millään lailla”, Johanna Pakonen ihmettelee Ylellä.

“Korvauksia ei saa”

Jutun mukaan peruutukset tehdään koronan takia force majeure eli ylivoimainen este -päätöksinä, jolloin esiintyjillä ei ole oikeutta saada mitään korvausta peruutetuista keikoista.

“Olit sitten palkansaajana ohjelmatoimistossa tai omana yrittäjänä, niin korvauksia ei saa. Kelan kanssa asioidessa täytyy olla lääkärintodistus, ennen kuin pystyy mitään hakemaan.”

Pakonen peräänkuuluttaa hallitukselta ulostuloa viihdealan toimeentulotuen puuttumisen korjaamiseksi. Esimerkiksi päätöksen, että tartuntatautipäivärahaa, toimeentulotukea tai Yrittäjien eläkevakuutukseen perustuvaa päivärahaa voisi hakea ilman lääkärintodistusta karanteenista.

→ Lue myös: Päivittyvä lista koronaperuutuksista: Pavi, Tunturihotelli, Tanhuhovi, Runni, Kartano Kievari…


Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan
Seiskan synttäritarjous! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse omasi kuudesta erilaisesta tarjouksesta !