Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Johanna Pakosen uutuus puhuttelee: “Monella on mielenterveys koetuksella” – kuuntele

Johanna Pakosen puhutteleva uutuussinkku Kummitus sopii sanomaltaan koronakurimukseen. Lue Johannan mietteet ja kuuntele kaunis kappale!

Julkaistu

@

Johanna Pakonen julkaisi tänään perjantaina (21.5.21) uutta musiikkia. Puhutteleva kappale nimeltä Kummitus on sävellykseltään ja sanoitukseltaan Jonas Olssonin, Janne Rintalan ja Aki Tykin käsialaa.  Sovituksesta vastaa Jussi Jaako.

Johanna sanoo, että Kummitusen sanoma kolahti häneen heti.

Kummitus tuntui minusta sanomaltaan tärkeältä juuri tähän aikaan, kun korona on kurittanut lujalla kädellä musiikki- ja kulttuurialaa ylipäänsä”,  vuoden 2002 tangokuningatar toteaa.

“Uskon, että aika monella alan ammattilaisella on mielenterveys koetuksella ja toivon, että kaikilla on kotona se ymmärtävä ja auttava olkapää, joka tukee ja uskoo läpi ja yli tämän vaikean ajan. Masennustilat eivät ole ns. tahdonalaisia tiloja, eikä niistä voi toipua reipastumalla tai ryhdistäytymällä. Toivon, että tämä kappale puhuttelee ja pistää miettimään asioita.”

“Minä uskon siihen kummitukseen,

joka päätäsi pinnan alle painaa.

Uskon siihen kummitukseen,

joka mustaksi maalaa meidän taivaan.”

→ Lue myös: Uuden tangon julkaissut Johanna Pakonen: “Tanssimusiikki nousee vielä”

Oman elämänsä selviytymistaistelu

Johanna Pakonen on ollut julkisuudessa runsaasti viime aikoina: hän on tähdittänyt suosittua Selviytyjät Suomi -tv-sarjaa Nelosella.

→ Lue myös: Yllätys! Johanna Pakonen lähti Selviytyjien kuvauksiin pohjoisen erämaihin

Suorapuheinen ja aito iskelmätähti on ottanut myös avoimesti kantaa kulttuurialan koronakurimukseen.

“Olen pärjännyt tosi huonosti. Säästöt on käytetty, mutta sain pankista vielä lyhennysvapaata asuntolainalle. Haluan, että lapsella säilyy tuttu koti ja että pystyn ­turvaamaan hänen elämänsä”, Johanna vuodatti maaliskuussa Apu-lehdessä.

“En tiedä, mistä enää säästää”

“Olen miinuksella joka kuukausi 600 euroa. En tiedä, mistä enää säästää. ­Halvemmin ei voi enää syödäkään, ostan kaurahiutaleita ja hernekeittoa.”

“Valtion tukitoimet on kohdistettu huonosti, sillä minullakaan ei ole suoria palkollisia. Muusikot ovat usein yrittäjiä tai freelancereita. Mikään laki ei meitä suojele, sillä kustannustukea ei ole kohdistettu osakemuotoisille yksinyrittäjille.”

Ventovieras vainoaja aiheuttaa surua

Johannaa on myös koetellut sitkeä kiusaaja.

→ Lue myös: Kiusaaja vainoaa Johanna Pakosta: “Miksi ventovieras ihminen kohdistaa mielipahansa minuun?”

“Mietin, miksi minulle ventovieras ihminen kohdistaa kaiken mielipahansa minuun ja on valmis menettämäään itse aivan kaiken; työnsä, kotinsa, lapsensa… Miksi?” Johanna ihmetteli maaliskuussa, kun hän kertoi ventovieraasta vainoajastaan sosiaalisessa mediassa.

“En aio sietää kiusaamista. Minun ei tarvitse sietää kiusaamista. Olen päättänyt, että tällä kertaa kiusaaja joutuu ottamaan vastuun sanomisistaan, tekemisistään ja kirjoittamisistaan.”

“Usko tulevaan on vahva”

On elämään toki mahtunut iloisiakin hetkiä. Johanna täytti vapun jälkeen (2.5.) 45 vuotta ja aprikoi, joko hän virallisesti pääsi keski-ikään.

“Usko tulevaan on vahva, vaikkakin se jännittää, välillä jopa epäilyttää”, Johanna mietti.

Mitä jos -elämä on eletty, nyt vaan täysillä kohti tulevaisuutta ja innolla odottaen, mitä se antaa. Rinnalla kannustava ja rakastava, jääräpäinen perhe. Just oikeat, haastavat ja kasvattavat tyypit mulle.”

Uusi levykin on valmistunut, ja se jos mikä, on nostanut Johannalle riemukkaan “pomppufiiliksen”.