Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Kiusaaja vainoaa Johanna Pakosta: “Miksi ventovieras ihminen kohdistaa mielipahansa minuun?”

“En aio sietää kiusaamista”, tangokuningatar Johanna Pakonen avautuu rankoista kokemuksistaan.

Julkaistu

@

Johanna Pakonen paljastaa joutuneensa vakavan kiusaamisen uhriksi.

“Kiusaajani on minulle aivan ventovieras ihminen. Kasvatustieteitä opiskellut yläkoulun opettajana toimiva henkilö. Aika absurdi ajatus? En ole tähän mennessä reagoinut tähän kiusaamiseen millään tavalla, paitsi todistusaineistoa keräämällä. Olen päättänyt, että tällä kertaa kiusaaja joutuu ottamaan vastuun sanomisistaan, tekemisistään ja kirjoittamisistaan”, Johanna kirjoittaa Facebookissa.

“Olen uskaltanut puhua tästä asiasta ääneen ja olen ymmärtänyt, että näihin asioihin saa apua ylemmältä taholta. Rikosilmoitus ja lähestymiskielto voi olla tehokkaita apuvälineitä kiusaamista vastaan. Etenkin silloin, kun elinkeinoasi, mainettasi ja perhettäsi uhataan.”

Johanna sanoo ihmettelevänsä, mistä kiusaaminen kumpuaa.

“En aio sietää kiusaamista”

“Mietin, miksi minulle ventovieras ihminen kohdistaa kaiken mielipahansa minuun ja on valmis menettämäään itse aivan kaiken; työnsä, kotinsa, lapsensa… Miksi?” tangokuningatar kummastelee.

“Miten tämä tarina tästä jatkuu, on minun täysin minun käsissäni. En aio sietää kiusaamista. Minun ei tarvitse sietää kiusaamista. Kiusaaminen ei ole ok. Jos näet kiusaamista, puutu siihen. Heti. Jos kuulet kiusaamisesta, puutu siihen. Heti.”

→ Lue myös: Johanna Pakonen auttaa taloyhtiönsä vanhuksia koronan keskellä – miten Sinä autat?

Kiusattiin jo koulussa

Johanna tunnustaa kokeneensa kiusaamista jo kouluaikoinaan.

“Olin koulukiusattu kahden ensimmäisen kouluvuoden aikana. Milloin syy oli se, että pukeuduin toisten vanhoihin vaatteisiin, milloin vaatteeni olivat liian hienot ja muodikkaat, milloin syy oli rakas harrastukseni tanssiurheilu tai milloin olin väärän kokoinen. Taisin olla aika kovapäinen jo lapsena, koska en juurikaan välittänyt kiusaamisesta.”

Laulaja muistuttaa, että kiusaamista voi tapahtua aikuisenakin.

“Muista, että elät itsellesi”

“Silloin on tärkeää muistaa, että Sinun ei tarvitse kelvata muille. Elät itsellesi. Sinun elämä, sinun valinnat. Anna itsellesi arvoa juuri niistä asioista, minkä takia olet kiusaamisen kohteena. Se asia on se syy, miksi se joku on ottanut juuri sinut silmätikuksi ja kiusattavaksi. Se tekee sinusta ainutlaatuisen.”

Silti Johanna pohtii, miksi häntä yhä kiusataan.

“Olen kiusaamisen kohteena edelleen. Minä 44-vuotias äiti-ihminen. Voitteko kuvitella.”

Johanna Pakonen on vuoden 2002 tangokuningatar. Parhaillaan hän tähdittää Selviytyjät Suomi -sarjaa televisiossa.

→ Lue myös: Yllätys! Johanna Pakonen lähti Selviytyjien kuvauksiin pohjoisen erämaihin