Ota yhteyttä

Haastattelu

Kipukohtaus iski yöllä – Juhamatti kiidätettiin sairaalaan: ”Oli siinä onnikin myötä”

Juhamatin jouluun kuuluu kinkkua, kirkkoa, hiljentymistä ja hiihtoa. Lue kestosuosikin tuoreet kuulumiset!

Julkaistu

@

Juhamatti.

Juhamatti, 71, on laittanut kotiaan joulukuntoon. Pitkän linjan iskelmätähti kertoo Tanssiin.fi:lle kuulumisiaan kesken joulutohinoiden.

Lapualla asuva laulaja naurahtaa, että takan kanssa oli käydä ohraisesti.

”Minulla on talossa kaksi takkaa ja laiton toisen takan pellin kiinni liian aikaisin. Ja tietenkin
sitä savua tuli huoneisiin ja jouduin availemaan ovia ja laittamaan ilmastoinnit täysille”, Juhamatti nauraa.

”Takka puski savua huoneisiin” –Juhamatti perkaa peltimokaansa

Siivous alkaa olla jo voiton puolella, seuraavaksi isännän tehtävänä on kinkunpaisto. Se onkin tärkeä homma.

”Tärkeintä on varmistaa, että leivinuuni on oikeassa lämpötilassa, kun kinkku sinne laitetaan. Se olisi aika kurjaa, jos kinkun paisto epäonnistuisi!”

Mainos

Lue myös: 70 vuotta täyttävä Juhamatti ei ehdi eläkkeelle: ensimmäinen konserttikiertue ja viimeinen levy

Juhamatin joulu: kinkkua, hiljentymistä ja hiihtoa

Juhamatilla on neljä lasta ja neljä lastenlasta.

”Lahjapaketteja on hankittu niin lapsenlapsille kuin myös vähän vanhemmillekin. Jouluun kuuluu myös lenkkeilyä ja hiihtoa, jotta laitetaan kinkut sulamaan.”

Kuntoilu on lähellä laulajatähden sydäntä. Kesällä Juhamatti pelaa golfia, talvella muita pallopelejä, kuten lento- ja kaukalopalloa. Juoksulenkeillä ja pyöränselässäkin hän on tuttu näky Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla.

”Mutta ennen kaikkea joulu on rauhoittumisen aikaa. Se on aikaa kuunnella joululauluja, seurata joulurauhan julistusta tv:stä ja perinteenä on tietenkin jouluaaton hartaus Lapuan tuomiokirkossa. Nyt vain on pelkona, että että joulukirkko ei pandemian takia toteudu!” Juhamatti harmittelee.

Mainos

”Perheen lapset saapuvat käymään kotona ja nautitaan hyvästä ja ruuasta sekä yhteiselosta.”

juhamatti spotifyssa.

Juhamatti: ”Saisinpa elää pitkään ja terveenä”

Uuteen vuoteen Juhamatilla on selkeät ajatukset.

”Kun tätä ikääkin jo rupeaa olemaan, niin toivon, että saisin elää vielä pitkään, terveenä ja tehdä  uuden Yötaivas-yhtyeen kanssa keikkaa. Erityistoiveena esittäisin, että Yleisradio soittaisi enempi kotimaista iskelmämusiikkia.”

Puhelias tähti hypähtää tulevan vuoden toiveistaan viime vuoteen, kun mieleen nousee paljastus, jota ei ole missään kerrottu. Juhamatti nimittäin kiidätettiin keskellä yötä sairaalaan keikkareissun jälkeen sappikivileikkauksen vuoksi.

”Kyllä, olin edellisenä iltana ollut keikalla Oulussa. Siinä oli onnikin myötä, että olin kotivuoteessa, kun voimakas vatsakipukohtaus iski ja jouduin ambulanssin kyydissä Seinäjoen keskussairaalaan leikattavaksi.”

Mainos

Lue myös: Juhlasinkun julkaissut Juhamatti avoimena: “Olen aina noudattanut isäni ohjetta nöyryydestä”

Juhamatti on intoutunut säveltämään

Juhamatti on edelleen täydessä terässä ja luomisintoa riittää.

”Tässä kun on vapaa-aikaa ollut pandemian takia, olen puuhannut omien laulujen ja sävellysten parissa. Olen julkaissut muiden lauluja urani aikana muutamaa omaa sävellystä lukuun ottamatta, ehkä tunnetuin niistä on Päästä sydämeesi minut 80-luvulla – mutta nyt halusin tuoda omia sävellyksiä radioaalloille, ja se tapahtuu vuonna 2022.”

Sovituksista vastaa Niklas Nylund ja sanoituksista Juho Rintarunsala ja Wiljami Korvenkoski. Niklas Nylund on sovittanut kaksi Juhamatin viimeisintä albumia, Jylhämaa (2017) ja Elämä on hyvä (2020). Viimeisin albumi julkaistaan nyt kaikilla sähköisillä alustoilla 7.1.22.

Mainos

”Näin eläkeikäisenä virtaa kuitenkin vielä riittää” –Juhamatti vakuuttaa

Elämä on hyvä -levy ilmestyi juuri, kun pandemia iski pahimmilleen keväällä 2020. Silloin peruuntuivat juhlakonserttikiertue ja keikat, niin kuin tietenkin muiltakin artisteilta”, Juhamatti sanoo.

”Näin eläkeikäisenä virtaa kuitenkin riittää vielä keikkailuun uuden yhtyeeni Yötaivaan kanssa ja myös biisien tekoon aion panostaa, julkaisten lauluja yksi kerrallaan.”